TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

TURİZM FAKÜLTESİ - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI - Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Kazanılan Derece
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans derecesi
Derecenin Düzeyi
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu’nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Öğrencinin, alması gereken dersleri başarı ile tamamlamış ve böylece 100 üzerinden en az 60 ağırlıklı genel not ortalamasını sağlamış olması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması gerekmektedir.
Program Profili
Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nün temel amacı; öğrencilere Mutfak Yönetimi, Restoran Yönetimi, Kafe-Bar Yönetimi, Yiyecek-İçecek Yönetimi konularında eğitim vermektir. Uluslararası alanda rekabet edebilecek bilgi ve becerilerle donatılmış; ulusal ve uluslararası Mutfak Kültürü (Culinary) konusunda uzman personel ve yönetici şefler yetiştirmek bölümün bir diğer amacıdır. Program boyunca öncelikle Türk Mutfak Kültürü ve daha sonra Uluslararası Mutfak Kültürü (International Cooking) alanında çalışmalar yaparak, Türk Mutfağının Uluslararası Mutfaklar içerisinde yer alması hedeflenmiştir. Bu bağlamda, dört yıllık lisans eğitimi süresince öğrencilere en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının incelikleri öğretilmekte, iş hayatında ihtiyaç duyacakları iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmaktadır. Program sonunda öğrenciler, yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilmenin yanında, kendi işletmelerini kurabilmeye yönelik bilgi birikimine de sahip olacaklardır. Başarılı öğrenciler için akademik kariyere yönelik imkânlar da sunulmaktadır. Bölümde eğitim dili Türkçe olup; öğrencilere zorunlu (İngilizce) ve seçmeli (Fransızca, Rusça, Almanca) yabancı dil öğrenme imkânları sunulmaktadır. Yeme içmenin bir sanat olduğundan yola çıkılarak, öğrencilere Yaratıcı Mutfak Teknikleri, Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık, Yemek Süsleme Sanatı gibi alanlarda da eğitim verilmektedir. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde; Gastronomi Tarihi, Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı ve Uluslararası Mutfakta öne çıkan ülkelerin Mutfak Kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır. Ayrıca, Türk Mutfağının uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edilebilmesi ve tanıtılmasına yönelik akademik çalışmalar da yapılmaktadır. Öğrencilerimiz, çeşitli mutfak kültürleri ile ilgili teorik ve uygulamalı bilgiye sahip olarak mezun olacaklardır. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde verilen teorik ve uygulamalı derslerin yanında; Yönetim ve Organizasyon, Yiyecek İçecek İşletmeciliği, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Pazarlama, Otel Yönetimi, gibi teorik dersler de yer almaktadır. Ayrıca bölümümüz, sektörle yakın iş birliği içinde bulunmakta ve öğrencilerimize eğitim süreleri boyunca mesleki stajlarını yapabilecekleri işletmeleri bulmaları konusunda destek vermektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları otel işletmelerinin yiyecek ve içecek bölümde; bu bölüme bağlı restoran, mutfak ve barlarda ve bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde yönetici olabilirler. Ayrıca, bölüm mezunlarının akademik kariyer yapmaları da mümkündür.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Öğrencilerin programı başarılı bir şekilde tamamlayabilmesi için en az 240 AKTS kredisi alması ve Genel Not ortalamasının 4.00 üzerinden 2.00 olması gerekir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Telefon : 0452 226 52 74 Bölüm Başkanı Doç. Dr. Üzeyir KEMENT TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili : 5017 uzeyirkement@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KABACIK TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili:5021 mehmetkabacik@odu.edu.tr Dr. Öğr. Üyesi Faruk YÜKSEL TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5023 farukyuksel@odu.edu.tr Arş. Gör. Samet Can AKSU TURİZM FAKÜLTESİ-GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI Dahili: 5015 sametcanaksu@odu.edu.tr Fakülte Sekteri Abdullah ÇALIŞKAN TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5004 abdullahcaliskan@odu.edu.tr MEMUR EMRAH KILIÇ TURİZM FAKÜLTESİ Dahili: 5006 emrahkilic@odu.edu.tr
Bölüm Olanakları

Program Çıktıları
1Bölüm mezunları alanı ile ilgili bilgileri toplar, çözümler ve yorumlar.
2Bölüm mezunları alanı ile ilgili mesleki bilgiye dayalı analiz yapar.
3Bölüm mezunları alanlarındaki uygulamalarda karmaşık sorunlara çözüm üretir.
4Bölüm mezunları alanlarındaki konularda stratejik yaklaşım geliştirir.
5Gastronomi ile ilgili mevzuatı (yasa, yönetmelik, genelge vb.) temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi ile çevre koruma konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme.
6 Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olma ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilme.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
123333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS11022021341 AKADEMİK VE MESLEKİ ORYANTASYON Zorunlu 2 0 0 4
2 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
3 GMS11052021341 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 4
4 GMS11032021341 GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 4
5 GMS11042021341 GENEL TURİZM Zorunlu 3 0 0 5
6 GMS11012021341 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 3
7 TBT11012021341 TEMEL BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Zorunlu 3 0 0 4
8 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
9 YÖKY12022341 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 21 0 0 28
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 GMS12042021341 İLETİŞİM VE ETİK Zorunlu 2 0 0 2
3 GMS12052021341 MUTFAK PLANLAMA Zorunlu 3 0 0 5
4 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
5 GMS12012021341 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ Zorunlu 3 0 0 5
6 YÖKY22022341 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 0
7 GMS12062021341 YİYECEK İÇECEK İŞLET. PAZARLAMA Zorunlu 2 0 0 4
8 GMS12032021341 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 2 0 0 4
9 GMS12022021341 YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 2 0 0 4
Toplam 20 0 0 28
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS21012021341 GASTRONOMİ TURİZMİ Zorunlu 2 0 0 3
2 GMS21062021341 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
3 GMS21022021341 MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 2 0 5
4 GMS21032021341 OTEL İŞLETMECİLİĞİ Zorunlu 3 0 0 5
5 SEÇ.2021.134..2.1 SEÇMELİ 3 Seçmeli - - - 0
6 GMS21042021341 YABANCI DİL 3 (İNG.) Zorunlu 2 0 0 2
7 GMS21052021341 YİYECEK İÇECEK SERVİSİ Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 14 2 0 22
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS22032021341 MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 2 0 5
2 GMS22012021341 REKREASYON VE ANİMASYON Zorunlu 3 0 0 3
3 SEÇ.2021.134..2.2 SEÇMELİ 4 Seçmeli - - - 0
4 GMS22062021341 STAJ 1 Zorunlu 0 0 0 5
5 GMS22042021341 YABANCI DİL 4 (İNG.) Zorunlu 2 0 0 2
6 GMS22022021341 YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİ Zorunlu 3 0 0 3
7 GMS22052021341 YÖRESEL MUTFAKLAR Zorunlu 2 2 0 4
Toplam 12 4 0 22
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS31022021341 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 3
2 GMS31042021341 MESLEKİ YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 2
3 GMS31052021341 MUTFAK UYGULAMALARI-III Zorunlu 2 2 0 5
4 GMS31032021341 PASTANE ÜRÜNLERİ 1 Zorunlu 2 2 0 5
5 SEÇ.2021.134.3.1 SEÇMELİ 5 Seçmeli - - - 0
6 GMS31062021341 SOSYAL ÇEVRE VE DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu 2 0 0 3
7 GMS31012021341 TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI Zorunlu 3 0 0 4
Toplam 13 4 0 22
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS32032021341 GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ Zorunlu 3 0 0 3
2 GMS32042021341 MESLEKİ YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
3 GMS32052021341 MUTFAK UYGULAMALARI-IV Zorunlu 2 2 0 5
4 GMS32022021341 PASTANE ÜRÜNLERİ 2 Zorunlu 2 2 0 4
5 SEÇ.2021.134.3.2 SEÇMELİ 6 Seçmeli - - - 0
6 GMS32062021341 STAJ 2 Zorunlu 0 0 0 5
7 GMS32012021341 YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMLERİ Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 12 4 0 22
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS41022021341 ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 4
2 GMS41012021341 DÜNYA MUTFAKLARI Zorunlu 2 2 0 5
3 GMS41042021341 GİRİŞİMCİLİK Zorunlu 2 0 0 4
4 GMS41032021341 MESLEKİ YABANCI DİL III Zorunlu 2 0 0 4
5 SEÇ.2021.134.4.1 SEÇMELİ 7 Seçmeli - - - 0
6 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
7 GMS41052021341 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-I Zorunlu 3 2 0 5
Toplam 11 4 0 22
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS42052021341 BİTİRME PROJESİ Zorunlu 4 0 0 5
2 GMS42032021341 MESLEKİ YABANCI DİL IV Zorunlu 2 0 0 4
3 GMS42022021341 OSMANLI MUTFAĞI Zorunlu 2 2 0 5
4 GMS42012021341 RESTORAN YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 3
5 SEÇ.2021.134.4.2 SEÇMELİ 8 Seçmeli - - - 0
6 GMS42042021341 YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ UYGULAMALARI-II Zorunlu 3 2 0 0
Toplam 13 4 0 17
 
SEÇMELİ 3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS21072021341 BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 3 0 0 4
2 GMS21082021341 GIDA KİMYASI Seçmeli 3 0 0 4
3 GMS21092021341 MUTFAKLARDA TEDARİK YÖNETİMLERİ Seçmeli 3 0 0 4
4 GMS21102021341 EKO-GASTRONOMİ Seçmeli 3 0 0 0
5 GMS21112021341 GASTRONOMİ FELSEFESİ Seçmeli 3 0 0 0
6 GMS21122021341 TURİZM HUKUKU Seçmeli 3 0 0 0
7 GMS21132021341 DİYET MUTFAK Seçmeli 3 0 0 0
8 GMS21142021341 MENÜ YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ 4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS22072021341 VEJETERYAN MUTFAK Seçmeli 3 0 0 4
2 GMS22082021341 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER Seçmeli 3 0 0 4
3 GMS22092021341 YEMEK TARİFİ STANDARDİZASYONU Seçmeli 3 0 0 0
4 GMS22102021341 GASTRONOMİ VE MEDYA Seçmeli 3 0 0 4
5 GMS22112021341 BESİN MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 4
6 GMS22122021341 ZİYAFET ORGANİZASYONU YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 4
7 GMS22132021341 YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 3 0 0 4
8 GMS22142021341 TURİZM EKONOMİSİ Seçmeli 3 0 0 4
SEÇMELİ 5
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS31072021341 YEMEK SÜSLEME SANATI Seçmeli 3 0 0 4
2 GMS31082021341 MOLEKÜLER GASTRONOMİ Seçmeli 3 0 0 4
3 GMS31092021341 YEME İÇME KÜLTÜRÜ Seçmeli 3 0 0 0
4 GMS31102021341 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 4
5 GMS31112021341 GENEL MUHASEBE Seçmeli 3 0 0 4
6 GMS31122021341 II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) I Seçmeli 3 0 0 4
7 GMS31132021341 II. YABANCI DİL (ALMANCA) I Seçmeli 3 0 0 4
8 GMS31142021341 II. YABANCI DİL (RUSÇA) I Seçmeli 3 0 0 4
SEÇMELİ 6
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS32072021341 EKMEKÇİLİK VE FIRINCILIK Seçmeli 3 0 0 0
2 GMS32082021341 SOKAK LEZZETLERİ Seçmeli 3 0 0 0
3 GMS32092021341 GIDA COĞRAFYASI Seçmeli 3 0 0 4
4 GMS32102021341 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 4
5 GMS32112021341 GENEL İŞLETME Seçmeli 3 0 0 4
6 GMS32122021341 II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) II Seçmeli 3 0 0 4
7 GMS32132021341 II. YABANCI DİL (ALMANCA) II Seçmeli 3 0 0 4
8 GMS32142021341 II. YABANCI DİL (RUSÇA) II Seçmeli 3 0 0 4
SEÇMELİ 7
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS41062021341 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 4
2 GMS41072021341 GASTRONOMİDE YENİ AKIMLAR Seçmeli 3 0 0 4
3 GMS41082021341 ÇİKOLATA VE ŞEKERLEME YAPIMI Seçmeli 3 0 0 0
4 GMS41092021341 TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 3 0 0 4
5 GMS41102021341 TURİZM POLİTİKASI Seçmeli 3 0 0 4
6 GMS41112021341 II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) III Seçmeli 3 0 0 4
7 GMS41122021341 II. YABANCI DİL (ALMANCA) III Seçmeli 3 0 0 4
8 GMS41132021341 II. YABANCI DİL (RUSÇA) III Seçmeli 3 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ 8
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 GMS42062021341 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli 3 0 0 4
2 GMS42072021341 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ Seçmeli 3 0 0 4
3 GMS42082021341 YEMEK SOSYOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 4
4 GMS42092021341 HALK BİLİMİ Seçmeli 3 0 0 4
5 GMS42102021341 İKTİSADA GİRİŞ Seçmeli 3 0 0 0
6 GMS42112021341 II. YABANCI DİL (FRANSIZCA) IV Seçmeli 3 0 0 4
7 GMS42122021341 II. YABANCI DİL (ALMANCA) IV Seçmeli 3 0 0 0
8 GMS42132021341 II. YABANCI DİL (RUSÇA) IV Seçmeli 3 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00