Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21022021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-I | Zorunlu | 2 | 3 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Mutfakla alakalı (temel kesim teknikleri, soslar, çorbalar vb.) konularda temel oluşturmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mutfakla Alakalı Temek Kavramları Öğrenme | 2 | Mutfak ekipmanlarını öğrenme | 3 | Mutfakta Hijyen ve Sanitasyonu Öğrenme | 4 | Besin İşleme ve Saklama Yöntemlerini Öğrenme | 5 | Uluslararası Doğrama Yöntemlerini Öğrenme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Çorba veya sos türevlerini detaylandırmak için malzemelerin ve sosların özelliklerini uygulamak, dersler ve laboratuvar uygulamaları gibi konuları yer almaktadır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | MUTFAK PLANLAMASI VE YÖNETİMİ | | | 2 | MUTFAK EKİPMANLARI VE ÖZELLİKLERİ | | | 3 | HİJYEN VE SANİTASYON | | | 4 | MUTFAK MALİYETLERİNİN HESAPLANMASI VE KONTROLÜ | | | 5 | BESİN İŞLEME VE SAKLAMA YÖNTEMLERİ | | | 6 | INTERNATIONAL METHODS OF JOINERY | | | 7 | ULUSLARARASI PİŞİRME YÖNTEMLERİ | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | ET/SEBZE SUYU (FOND) TÜRLERİ VE ÇORBALAR | | | 10 | Soslar | | | 11 | ET VE ET ÜRÜNLERİ | | | 12 | SEBZE VE MEYVELER | | | 13 | APERATİFLER VE GARNİTÜRLER | | | 14 | KURUBAKLAGİLLER VE TAHILLAR | | | 15 | EKMEK VE UNLU MAMULLER | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ VE YÖNETİMİ. (2021). DETAY YAYINCILIK |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 6 | 7 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|