Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21052021341 | YİYECEK İÇECEK SERVİSİ | Zorunlu | 2 | 3 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Her türlü servis yöntemi, servis personeli, araç-gereçleri, masa düzeni,
serviste hijyen kurallarının öğretilmesi. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ HAKKINDA GENEL BİLGİLERE SAHİP OLMA | 2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELLERİNİ TANIMA | 3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARINI ÖĞRENME |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinin yapıldığı tüm alanlarda tüketici ile buluşulan son nokta olan servis sürecinde gerekli olan temel bilgi ve becerileri edinmesini sağlamaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | YİYECEK İÇECEK SEKTÖRÜ | | | 2 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS PERSONELİ | | | 3 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİS AŞAMLARI VE EKİPMANLARI | | | 4 | MENÜ BİLGİSİ VE PLANLAMASI | | | 5 | İÇECEKLER VE İÇECEK SERVİSİ | | | 6 | SERVİS AŞAMALARI (MASA SERVİSİ & SELF SERVİS) | | | 7 | ÖZEL SERVİS ŞEKİLLERİ | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | GELİŞMİŞ SERVİS TEKNİKLERİ | | | 10 | PROTOKOL SERVİSİ | | | 11 | ETKİNLİK (BANKET) SERVİSİ | | | 12 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNİN DENETİMİ | | | 13 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİNDE HİJYEN VE
SANİTASYON | | | 14 | YİYECEK VE İÇECEK BÖLÜMLERİNDE KALİTE SİSTEMLERİ | | | 15 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ KONTROL TEMELLERİ | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 18 | 2 | 36 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|