Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS31072021341YEMEK SÜSLEME SANATISeçmeli354
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak ve uygulamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yemek süsleme sanatında dikkat edilmesi gereken noktaları açıklar.
2Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak.
3Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanmak
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Genel olarak süsleme
2Süsleme Türleri
3Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler
4Çeşitli süsleme teknikleri
5Yemeklerde Süsleme
6Salatalarda Süsleme
7Çorbalarda Süsleme
8Ara sınav
9Tatlılarda Süsleme
10Sıcak Yemeklerde Süsleme
11Sıcak Yemeklerde Süsleme
12Hamur İşlerinde Süsleme
13Çikolata ile Süslemeler
14Pasta Süslemeleri
15Açık Büfe Süslemesi
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım16232
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma10330
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00