Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS31072021341 | YEMEK SÜSLEME SANATI | Seçmeli | 3 | 5 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Yemek süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak ve uygulamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Yemek süsleme sanatında dikkat edilmesi gereken noktaları açıklar. | 2 | Dekor süsleme sanatının temel kavramlarını açıklamak. | 3 | Süslemede ve dekorda kullanılan araçları tanımlamak ve kullanmak |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Genel olarak süsleme | | | 2 | Süsleme Türleri | | | 3 | Süslemede Kullanılan Araç-Gereçler | | | 4 | Çeşitli süsleme teknikleri | | | 5 | Yemeklerde Süsleme | | | 6 | Salatalarda Süsleme | | | 7 | Çorbalarda Süsleme | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Tatlılarda Süsleme | | | 10 | Sıcak Yemeklerde Süsleme | | | 11 | Sıcak Yemeklerde Süsleme | | | 12 | Hamur İşlerinde Süsleme | | | 13 | Çikolata ile Süslemeler | | | 14 | Pasta Süslemeleri | | | 15 | Açık Büfe Süslemesi | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 10 | 3 | 30 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|