Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS11022021341 | AKADEMİK VE MESLEKİ ORYANTASYON | Zorunlu | 1 | 1 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere bölüm, anabilim dalları, meslek eğitim ve uygulama standartları ve meslek etiği konusunda bilgi ve beceri kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans eğitiminin temel özelliklerini öğrenir. | 2 | Bölüm ile ilgili (idari işleyiş, öğretim elemanları, müfredat) ve öğrenciliğine dair konularda (Yönetmeliklerin ve öğrenci sorumlulukları) bilgi sahibi olur. | 3 | Mesleği ile ilgili uygulamaları, mezuniyet sonrası çalışma alanlarını, mesleki örgütleri bilir. | 4 | Mesleki temel kaynaklara ulaşım konusunda bilgi sahibi olur. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Bu dersin sonunda öğrenciler: Beslenme ve diyetetik bölümünü ve mesleği tanıyacaklar, meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğrenecekler, mesleklerinin gerektirdiği davranış ve aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazanacaklar, eğitimleri sırasında gerekli yönetmelikleri öğrenecekler, meslekleri ile ilgili temel bilgileri edinebilecekleri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme deneyimi kazanacaklardır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Üniversite Tanıtımı | | | 2 | Üniversitenin Akademik Yapısı | | | 3 | İdari Birimlerin Tanıtımı- Öğrenci İşleri | | | 4 | Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi Kullanımı | | | 5 | Kütüphane ve Dokümantasyon Birimi | | | 6 | Sağlık, Kültür ve Spor Birimi | | | 7 | Ara Sınav | | | 8 | Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği | | | 9 | Eğitim - Öğretim ve Sınav Yönetmeliği | | | 10 | Bağıl Değerlendirme Yönergesi | | | 11 | Akademik Bölüm Tanıtımları | | | 12 | Akademik Bölüm Tanıtımları | | | 13 | Staj İşlemleri, Yönerge ve Raporlama | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 10 | 5 | 50 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|