Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS41032021341 | MESLEKİ YABANCI DİL III | Zorunlu | 4 | 7 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı öğrencilere İngilizce konuğu karşılaması, uğurlaması ve sipariş alması, mutfak hizmetlerinde konuk ihtiyaçları/sorunları ile ilgili olarak konuklarla İngilizce iletişim kurması ve mesleki gelişimine yönelik faaliyette bulunmasıdır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mesleki alanda kendini daha iyi ifade etme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Mesleki bilgiler içeren metinler | | | 2 | İş yaşamında kullanılan kısaltmalar | | | 3 | Yiyecek içecek işletmelerindeki servis türleri ve personel hiyerarşisi | | | 4 | Mutfak içi iletişim | | | 5 | Mesleki terminoloji | | | 6 | mutfağın tarihsel gelişimi | | | 7 | dünya mutfakları | | | 8 | ara sınav | | | 9 | Baharatlar ve garnitürler | | | 10 | Mutfak Kimyası | | | 11 | Gıda güvenliği | | | 12 | Gıda ve değerler | | | 13 | Genel tekrar | | | 14 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 10 | 2 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 12 | 4 | 48 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 12 | 4 | 48 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|