Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS41032021341MESLEKİ YABANCI DİL IIIZorunlu474
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı öğrencilere İngilizce konuğu karşılaması, uğurlaması ve sipariş alması, mutfak hizmetlerinde konuk ihtiyaçları/sorunları ile ilgili olarak konuklarla İngilizce iletişim kurması ve mesleki gelişimine yönelik faaliyette bulunmasıdır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Mesleki alanda kendini daha iyi ifade etme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Mesleki bilgiler içeren metinler
2İş yaşamında kullanılan kısaltmalar
3Yiyecek içecek işletmelerindeki servis türleri ve personel hiyerarşisi
4Mutfak içi iletişim
5Mesleki terminoloji
6mutfağın tarihsel gelişimi
7dünya mutfakları
8ara sınav
9Baharatlar ve garnitürler
10Mutfak Kimyası
11Gıda güvenliği
12Gıda ve değerler
13Genel tekrar
14Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım10220
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma12448
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma12448
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)118
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00