Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS12032021341YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİZorunlu124
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Lisans ve lisansüstü programlarına devam eden öğrencilerin, Turizm alanında bilimsel bilgiler üreterek ulusal ve uluslararası turizm çevrelerinde en önde yer alan, turizm ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilerle donanmış, ülkemizde ve dünyada turizmi geliştirmeyi amaçlayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Yiyecek İçecek Endüstrisini tanımlayabilecek
2Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanları tanımlayabilecek
3Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis ve Mutfak Departmanlarını Tanımlayabilme
4Yiyecek İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrolünü açıklayabilme
5Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim, Pazarlama ve İnsan Kaynakları Yönetimini açıklayabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Yiyecek İçecek Endüstrisi, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanlar, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim, Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol, Yiyecek İçecek Pazarlaması, Yiyecek İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Yiyecek İçecek Endüstrisi
2Yiyecek İçecek İşletmelerinde Kullanılan Ekipmanlar
3Yiyecek İçecek İşletmelerinde Servis
4Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak
5Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yönetim
6Yiyecek İçecek İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol
7Yiyecek İçecek Pazarlaması
8Ara Sınav
9Yiyecek İçecek İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi
10Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mönü Tanzimi, Mönü Çeşitleri ve Mönün Fiyatlandırılması
11Yiyecek İçecek İşletmelerinde Dekoratif ve İşlevsel Tasarımı
12Yiyecek İçecek İşletmelerinde Rezervasyon, Servis Yöntemleri, Servis Akış Düzeni ve Servisi
13Yiyecek İçecek Servisinde Kullanılan Malzemeler Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği
14Kahvaltı Çeşitleri Ve Oda Servisi
15İçecekler Ve İçecek Servisi
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma10550
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma5525
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma3515
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
ÖÇ4555555
ÖÇ5555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00