Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS22132021341 | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Son yüzyılda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek , endüstride söz sahibi işletmelerin bugünlere nasıl geldiklerini, endüstri içerisinde gelişen eğilimleri aktarabilme. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Meryem SET |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Avrupa ve Türk mutfağının harmanını öğrenebilme | 2 | Sürdürülebilir yeşil restoranlar ve uygulamalarını öğrenebilme | 3 | Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler hakkında bilgi sahibi olma | 4 | Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya uygulamalarını karşılaştırabilme | 5 | Sokak yemekleri ve özelliklerini öğrenebilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Gurme nedir?
Avrupa ve Türk mutfağının harmanı
Yiyecek içecek işletmelerinde sosyal sorumluluk uygulamaları
Sürdürülebilir yeşil restoranlar
Ulusal ve uluslararası gastronomi kurumları
Çağdaş müzecilik, mutfak müzeleri ve turizm
Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler
Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya
Yemek ve seyehat blogları
Sokak yemekleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gurme kimdir? Nasıl olunur?
Avrupa ve Türk mutfağının harmanı | | | 2 | Yiyecek içecek işletmelerinde sosyal sorumluluk uygulamaları | | | 3 | Sürdürülebilir yeşil restoranlar | | | 4 | Ulusal ve uluslararası gastronomi kurumları | | | 5 | Çağdaş müzecilik, mutfak müzeleri ve turizm | | | 6 | Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler | | | 7 | Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya | | | 8 | Yemek ve seyehat blogları | | | 9 | Tat bileşenleri ağı | | | 10 | Gıda sertifikasyon sistemlerinde dini duyarlılıklar | | | 11 | Sokak yemekleri | | | 12 | Havayolu işletmelerinde catering hizmetleri | | | 13 | Yiyecek içecek işletmelerinde müşteri deneyimi yönetimi | | | 14 | Menü mühendisliği | | | 15 | Yiyecek içecek yatırımları | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II ( Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri) Editör: Doç.Dr. Osman N. ÖZDOĞAN
İnternet |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 16 | 2 | 32 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|