Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS22132021341YARATICI MUTFAK UYGULAMALARISeçmeli244
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Son yüzyılda yiyecek içecek endüstrisinde meydana gelen değişiklikler ve yenilikleri özetleyerek , endüstride söz sahibi işletmelerin bugünlere nasıl geldiklerini, endüstri içerisinde gelişen eğilimleri aktarabilme.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Meryem SET
Öğrenme Çıktıları
1Avrupa ve Türk mutfağının harmanını öğrenebilme
2Sürdürülebilir yeşil restoranlar ve uygulamalarını öğrenebilme
3Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler hakkında bilgi sahibi olma
4Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya uygulamalarını karşılaştırabilme
5Sokak yemekleri ve özelliklerini öğrenebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gurme nedir? Avrupa ve Türk mutfağının harmanı Yiyecek içecek işletmelerinde sosyal sorumluluk uygulamaları Sürdürülebilir yeşil restoranlar Ulusal ve uluslararası gastronomi kurumları Çağdaş müzecilik, mutfak müzeleri ve turizm Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya Yemek ve seyehat blogları Sokak yemekleri
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gurme kimdir? Nasıl olunur? Avrupa ve Türk mutfağının harmanı
2Yiyecek içecek işletmelerinde sosyal sorumluluk uygulamaları
3Sürdürülebilir yeşil restoranlar
4Ulusal ve uluslararası gastronomi kurumları
5Çağdaş müzecilik, mutfak müzeleri ve turizm
6Gastronomi turizmi ve coğrafi işaretlemeli ürünler
7Yiyecek içecek endüstrisi ve sosyal medya
8Yemek ve seyehat blogları
9Tat bileşenleri ağı
10Gıda sertifikasyon sistemlerinde dini duyarlılıklar
11Sokak yemekleri
12Havayolu işletmelerinde catering hizmetleri
13Yiyecek içecek işletmelerinde müşteri deneyimi yönetimi
14Menü mühendisliği
15Yiyecek içecek yatırımları
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler II ( Kavramlar, Yaklaşımlar, Başarı Hikayeleri) Editör: Doç.Dr. Osman N. ÖZDOĞAN İnternet
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14342
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma122
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma16232
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
ÖÇ4555555
ÖÇ5555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00