Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21102021341 | EKO-GASTRONOMİ | Seçmeli | 2 | 3 | 0 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Eko-gastronomi kavramını öğrenmek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | İyi tarım uygulamalarını açıklar | 2 | Yerel gıda ve küçük üretici kavramlarını tanımlar | 3 | Defines the concepts of local food and small producer | 4 | Sürdürülebilir gıda tedariğini açıklar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Sürdürülebilirlik Kavramı ve Kapsamı | | | 2 | Sürdürülebilir Gıda İlkeleri | | | 3 | Çeşitlilik ve mevsimsellik | | | 4 | İyi Tarım uygulamaları | | | 5 | Yerel gıda | | | 6 | Küçük üreticiler | | | 7 | Sürdürülebilir hayvancılık | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Sürdürülebilir balıkçılık | | | 10 | Su ve enerji kaynaklarının kullanımı | | | 11 | Sürdürülebilir Restoran | | | 12 | Sürdürülebilir gıda tedariği | | | 13 | Su ve enerji kullanımı | | | 14 | Atık yönetimi | | | 15 | Yemek Kültürünün Sürdürülebiliriliği | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|