Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS21102021341EKO-GASTRONOMİSeçmeli230
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Eko-gastronomi kavramını öğrenmek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1İyi tarım uygulamalarını açıklar
2Yerel gıda ve küçük üretici kavramlarını tanımlar
3Defines the concepts of local food and small producer
4Sürdürülebilir gıda tedariğini açıklar
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Sürdürülebilirlik Kavramı ve Kapsamı
2Sürdürülebilir Gıda İlkeleri
3Çeşitlilik ve mevsimsellik
4İyi Tarım uygulamaları
5Yerel gıda
6Küçük üreticiler
7Sürdürülebilir hayvancılık
8Ara sınav
9Sürdürülebilir balıkçılık
10Su ve enerji kaynaklarının kullanımı
11Sürdürülebilir Restoran
12Sürdürülebilir gıda tedariği
13Su ve enerji kullanımı
14Atık yönetimi
15Yemek Kültürünün Sürdürülebiliriliği
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma111
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)5
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
ÖÇ4555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00