Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS12012021341 | TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ | Zorunlu | 1 | 2 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mehmet KABACIK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklayabilecektir. | 2 | Çeşitli dönemlere göre Türk mutfağında tüketilen ürünleri açıklayabilecektir. | 3 | Türk mutfağına özgü geleneksel mekânları ve gıda esnafını açıklayabilecektir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişim
Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü
Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü
Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
Türk Mutfağından Yemek Örnekleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi | | | 2 | Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü | | | 3 | Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü | | | 4 | Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü | | | 5 | Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü | | | 6 | Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü | | | 7 | Cumhuriyet Dönemi'nde Türk Mutfak Kültürü | | | 8 | ARA SINAV | | | 9 | Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü | | | 10 | Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü | | | 11 | Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi | | | 12 | Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler | | | 13 | Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekânlar, Yiyecek ve İçecekler | | | 14 | Türk Mutfağından Yemek Örnekleri | | | 15 | Türk Mutfağından Yemek Örnekleri | | | 16 | FİNAL SINAVI | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Türk Mutfak Kültürü Anadolu Üniversitesi Yayınları |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|