Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS22112021341 | BESİN MİKROBİYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarının ve uygulamalarının öğrenilmesidir |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Besin mikrobiyolojisinin temel kavramlarını ve uygulamalarını öğrenebilme | 2 | Mikroorganizma çeşitlerini ve üremeye neden olan etkenleri öğrenebilme | 3 | Besin kaynaklı zehirlenme nedenleri ve önleme yollarını öğrenebilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dünyada besin üretimi, tüketimi sorunları, besinlerden kaynaklanan sağlık riskleri | | | 2 | Besin mikrobiyolojisinin kapsamı temel kavramlar | | | 3 | Besinlerde mikrobiyal üremeyi etkileyen etmenler | | | 4 | Et ve et ürünlerinde mikrobiyal bozulma | | | 5 | Süt ve süt ürünlerinde mikrobiyal bozulma | | | 6 | Kurubaklagil ve tahıllarda mikrobiyal bozulma | | | 7 | Sebze ve meyvelerde mikrobiyal bozulma | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Besin kaynaklı mikrobiyal hastalıkların tanımı, patogenezi, kaynakları ve önleme yolları | | | 10 | Besin kaynaklı bakteriyel hastalık etkenleri | | | 11 | Besin ve su kaynaklı parazitler | | | 12 | Küfler ve mantarlar | | | 13 | Doğal besin toksinleri | | | 14 | Besin saklamada genel ilkeler koruyucular ve koruma yöntemleri, fermentasyon | | | 15 | Gıda kalıntı ve kontaminantları | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 14 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|