Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS21072021341BARİSTA EĞİTİMİSeçmeli234
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
The aim of the course is to teach the basic information about coffee culture and general coffee knowledge, growing countries, history of coffee, types of coffee beans, freshness times of coffee beans, roasting of coffee beans
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Kahve Tarihini Öğrenme
2Kahve Çeşitlerini Öğrenme
3Kahve demleme yöntemlerini öğrenme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1KAHVENİN TARİHİ
2KAHVE TÜRLERİ
3Makine Ekipman Eğitimi ve Temel Barista Hijyen Kuralları
4Türk Kahvesi Eğitimi
5Filtre Kahve, French Press Eğitimi
6Moka pot ve 3. Nesil Demleme Eğitimi
7Espresso Uygulama
8Vize Sınavı
9Cappuccino Uygulama
10Cupping, Blending ve Roasting Eğitimi
11Latte Art
12Ürün Öneri, Yiyecek Eşleşmeleri, Memnuniyet Teorik Eğitimi
13Coffee Shop İşletmeciliği
14Uygulama
15Uygulama
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Gösterme16464
Bireysel Çalışma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)122
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00