Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21072021341 | BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
The aim of the course is to teach the basic information about coffee culture and general coffee knowledge, growing countries, history of coffee, types of coffee beans, freshness times of coffee beans, roasting of coffee beans |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Kahve Tarihini Öğrenme | 2 | Kahve Çeşitlerini Öğrenme | 3 | Kahve demleme yöntemlerini öğrenme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | KAHVENİN TARİHİ | | | 2 | KAHVE TÜRLERİ | | | 3 | Makine Ekipman Eğitimi ve Temel Barista Hijyen Kuralları | | | 4 | Türk Kahvesi Eğitimi | | | 5 | Filtre Kahve, French Press Eğitimi | | | 6 | Moka pot ve 3. Nesil Demleme Eğitimi | | | 7 | Espresso Uygulama | | | 8 | Vize Sınavı | | | 9 | Cappuccino Uygulama | | | 10 | Cupping, Blending ve Roasting Eğitimi | | | 11 | Latte Art | | | 12 | Ürün Öneri, Yiyecek Eşleşmeleri, Memnuniyet Teorik Eğitimi | | | 13 | Coffee Shop İşletmeciliği | | | 14 | Uygulama | | | 15 | Uygulama | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Gösterme | 16 | 4 | 64 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|