|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS31032021341 | PASTANE ÜRÜNLERİ 1 | Zorunlu | 3 | 5 | 5 |
| Dersin Seviyesi | Lisans | Dersin Amacı | Bu dersin amacı; çeşitli pastacılık tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmaktır. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | | Öğrenme Çıktıları | 1 | Tatlı,pasta ve hamur işlerinde kullanılan mesleki temel kavramları açıklayabilecek. | 2 | Tatlı,pasta ve hamur işlerinde kullanılan araçları tanımlayabilecek | 3 | Hamurların özelliklerini ve çeşitlerini açıklayarak uygulayabilecektir. | 4 | Türk mutfağında hamur işleri ve tatlı çeşitlerini tanımlayarak uygulayabilecektir. |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | | Dersin İçeriği | Bu dersin içeriğinde; basit hamur ile börekler hazırlama, ekmek dekorları, milföy hamuru hazırlama, milföy hamuru ile yapılan ürünleri, ekmek çeşitleri hazırlama, poğaça /çörek /simit çeşitleri, pizza çeşitlerini hazırlama, Pişmiş hamurdan ürün hazırlanması, Kek çeşitleri hazırlama, Yaş pasta hazırlama, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak, sütlü tatlılar meyve tatlıları, özel türk tatlıları (helva, aşure vb.) hazırlama, dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme konuları işlenecektir. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Tatlıların tanımı | | | 2 | Tatlı yapımında kullanılan araçlar | | | 3 | Tatlı hazırlama teknikleri | | | 4 | Hamur tatlıları,kızartma tatlıları | | | 5 | Krep hamuru,tulumba tatlısı | | | 6 | Pandispanya,pat hamuru | | | 7 | Krema tatlıları,dondurma,meyve tatlıları,jöleler | | | 8 | Vize Sınavı | | | 9 | Türk mutfağında hamur işi ve tatlılar | | | 10 | Sütlü tatlılar | | | 11 | Bisküvi ve kekler | | | 12 | Tahılların mikrobiyolojisi | | | 13 | Tahılların pişirilme metodları | | | 14 | Hamurların özellikleri ve hamur işleri | | | 15 | Börek hamur çeşitleri,börek,mantı,makarna,pide hazırlama | | | 16 | Final Sınavı | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 | Final Sınavı | 1 | 1 | 1 | Derse Katılım | 14 | 2 | 28 | Bireysel Çalışma | 16 | 4 | 64 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|