Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS22032021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-II | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar gibi konular hakkında ileri düzeyde bilgiler kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Pilav, Çorbalar ve Soslar Konusunda Daha Detaylı Bilgi Edinme. | 2 | Baklagil ve Tahılların Pişirilmesi Konusunda Bilgi Edinme. | 3 | Et Pişirme Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinme. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Çorbalar, Et Suları (Stoklar) ve Bağlayıcılar | | | 2 | Pilavlar | | | 3 | Makarnalar | | | 4 | Garnitürler ve Aperatifler | | | 5 | Soslar | | | 6 | Pasta ve Unlu Mamuller | | | 7 | İçecekler | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar | | | 10 | Et ve Et Ürünleri | | | 11 | Balık ve Su Ürünleri | | | 12 | Süt ve Süt Ürünleri | | | 13 | Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı | | | 14 | Kurubaklagiller: Özellikleri ve Mutfakta Kullanımı | | | 15 | Tahıllar | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 15 | 3 | 45 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 3 | 48 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|