Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS22032021341MUTFAK UYGULAMALARI-IIZorunlu245
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar gibi konular hakkında ileri düzeyde bilgiler kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Pilav, Çorbalar ve Soslar Konusunda Daha Detaylı Bilgi Edinme.
2Baklagil ve Tahılların Pişirilmesi Konusunda Bilgi Edinme.
3Et Pişirme Konusunda Daha Fazla Bilgi Edinme.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Çorbalar, Pilavlar, Makarnalar, Garnitür ve Soslar, Baharatlar, Et, Süt, Yumurta Türleri, Baklagil ve Tahıllar
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Çorbalar, Et Suları (Stoklar) ve Bağlayıcılar
2Pilavlar
3Makarnalar
4Garnitürler ve Aperatifler
5Soslar
6Pasta ve Unlu Mamuller
7İçecekler
8Ara Sınav
9Mutfakta Kullanılan Taze ve Kuru Baharatlar
10Et ve Et Ürünleri
11Balık ve Su Ürünleri
12Süt ve Süt Ürünleri
13Yumurta ve Yumurta Ürünlerinin Mutfakta Kullanımı
14Kurubaklagiller: Özellikleri ve Mutfakta Kullanımı
15Tahıllar
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma15345
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma16348
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)151
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00