Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS22072021341 | VEJETERYAN MUTFAK | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Vejetaryen beslenme, veganlık ve genel olarak bitki temelli beslenme türlerinin çıkış noktası, tarihi anlatılır. Farklı bitki temelli beslenme alışkanlıkları tartışılır ve uygulanır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Vejetaryen, vegan ve diğer bitki bazlı beslenme türlerini tanımlayın, farklılıkların farkında olur | 2 | Bitkisel beslenmenin çevre, küresel ısınma, hayvan refahı üzerindeki etkilerini etik açıdan açıklar | 3 | Vejetaryen ve vegan yemekler ve menüler hazırlamak, hayvansal ürünlerin ikamesini anlamak ve tariflerin vegan/vejetaryen versiyonlarını oluşturabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Ders içeriği hakkında genel bilgi | | | 2 | Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Paleolitik Çağdan Neolitik Çağa | | | 3 | Mutfak Uygulaması | | | 4 | Bitki Temelli Diyetin Tarihçesi: Dinler ve Et Tüketimi | | | 5 | Mutfak Uygulaması | | | 6 | Sınıflandırma Bitki Bazlı Diyetler Çeşitli Bitki Bazlı Diyetlerin Özellikleri | | | 7 | Mutfak Uygulaması | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Etik Bakış Açısı: Hayvan Hakları ve Et Tüketimi. Et/Balık Tüketiminin Çevresel Etkisi | | | 10 | Mutfak Uygulaması | | | 11 | Dernekler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, sosyal hareketler ve aktivistler Vejetaryen & Vegan Restoranlar | | | 12 | Mutfak Uygulaması | | | 13 | Mutfak Uygulaması | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 6 | 84 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 8 | 1 | 8 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|