Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21012021341 | GASTRONOMİ TURİZMİ | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gastronominin turizm sektöründeki rolü ve işlevini öğrencilere öğretmek. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gastronomi ve turizm arasındaki ilişkiyi kavramak. | 2 | Gastro-turist taleplerinden genel bir bakış çıkarabilme | 3 | Gastronomik Pazarlama Stratejileri Planlayabilme | 4 | Küreselleşmenin gastronomi turizmine etkisini kavrayabilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır. |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Gastronomi turları, gastro turist, yerel ürünler özel gün ve etkinlikler, gastronomik kimlik, coğrafi işaretli ürünler, destinasyon ve yerel mutfak ilişkisi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gastronomi ve Turizm
Gastronomy and Tourism | | | 2 | Gastronomi Turizmi Tarihi | | | 3 | Gastronomi Turizm Kaynakları | | | 4 | Gastronomi Turizminde Motivasyon | | | 5 | Küreselleşme ve Gastromi Turizmi | | | 6 | Gastronomi Turizmini Geliştirme Stratejileri | | | 7 | Gastronomi Turizminde Pazarlama | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Destinasyon Pazarlamasında ve Markalaşmasında Gıdanın Rolü | | | 10 | Gastronomi Tur Planlaması | | | 11 | Gastronomi Turizmi ve Gastronomik Kimlik | | | 12 | Gastronomi Turizmi ve Sürdürülebilirlik | | | 13 | Gastronomi Turizmi ve Yenilikçilik | | | 14 | Gastronomi Turizmi ve Türkiye'deki Turizm Faaliyetleri | | | 15 | Genel Tekrar | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
THE ROUTLEDGE HANDBOOK OF GASTRONOMIC TOURISM (2009). ROUTLEDGE. NEW YORK. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 5 | 5 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 6 | 36 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|