Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS22102021341 | GASTRONOMİ VE MEDYA | Seçmeli | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin gastronomi ve medya ilişkisini açıklayabilmesini sağlamak ve iletişim kavramlarını tanımlayabilecek bilgiyi vermek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gastronominin ilişkili olduğu medya alanlarını yorumlar | 2 | Sinemada gastronomiyi açıklar. | 3 | Yazılı medyada gastronomiyi açıklar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gastronomide Medyanın Yeri ve Önemi | | | 2 | Gastronomi ve Medya İlgili Temel Kavramlar | | | 3 | Komünikasyon, Kitle İletişim ve Çeşitleri | | | 4 | Sinema ve Gastronomi | | | 5 | Basılı Medya ve Gastronomi-I | | | 6 | Basılı Medya ve Gastronomi-II | | | 7 | Televizyon ve Gastronomi-I | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Sosyal Medya ve Gastronomi | | | 10 | Fotoğraf ve Gastronomi | | | 11 | Gastronomi ve Sosyoloji-I | | | 12 | Gastronomi ve Sosyoloji-II | | | 13 | Genel tekrar | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 12 | 4 | 48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|