Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS22102021341GASTRONOMİ VE MEDYASeçmeli244
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin gastronomi ve medya ilişkisini açıklayabilmesini sağlamak ve iletişim kavramlarını tanımlayabilecek bilgiyi vermek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Gastronominin ilişkili olduğu medya alanlarını yorumlar
2Sinemada gastronomiyi açıklar.
3Yazılı medyada gastronomiyi açıklar.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gastronomide Medyanın Yeri ve Önemi
2Gastronomi ve Medya İlgili Temel Kavramlar
3Komünikasyon, Kitle İletişim ve Çeşitleri
4Sinema ve Gastronomi
5Basılı Medya ve Gastronomi-I
6Basılı Medya ve Gastronomi-II
7Televizyon ve Gastronomi-I
8Ara sınav
9Sosyal Medya ve Gastronomi
10Fotoğraf ve Gastronomi
11Gastronomi ve Sosyoloji-I
12Gastronomi ve Sosyoloji-II
13Genel tekrar
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım12448
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma14456
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14114
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)120
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00