Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS42022021341 | OSMANLI MUTFAĞI | Zorunlu | 4 | 8 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin; Osmanlı mutfak kültürünü anlaması, Osmanlı mutfağındaki pişirme yöntemlerini tanımlaması ve Osmanlı mutfağında kullanılan malzemeleri bilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Osmanlı mutfağını açıklayabilecektir. | 2 | Be able to prepare and present Ottoman dishes in a way suitable for the period. | 3 | Çorbalardan içeceklere kadar Osmanlı yemeklerini anlatabilir ve uygulayabilir. | 4 | Students learn how to make soups, appetizers, meats, offal, poultry and game animals, seafood applications |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Çorbalar, mezeler, etler, sakatatlar, kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri uygulamaları, sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar, börekler ve çörekler, hamur tatlıları, sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar ve içecekler uygulamaları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Osmanlı mutfak kültürü | | | 2 | Osmanlı mutfağında pişirme yöntemleri | | | 3 | Osmanlı mutfağında kullanılan malzemeler | | | 4 | Osmanlı yemeklerinin döneme uygun bir şekilde hazırlanması | | | 5 | Osmanlı yemeklerinin döneme uygun bir şekilde sunulması | | | 6 | Uygulamalar: çorbalar, mezeler | | | 7 | Uygulamalar: etler, sakatatlar | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Uygulamalar: kümes hayvanları ve deniz ürünleri | | | 10 | Uygulamalar: sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar | | | 11 | Uygulamalar: börekler ve çörekler, hamur tatlıları | | | 12 | Uygulamalar: sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar | | | 13 | Uygulamalar: sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar | | | 14 | Uygulamalar: içecekler | | | 15 | Uygulamalar: içecekler | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 4 | 64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|