Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS21142021341MENÜ YÖNETİMİSeçmeli230
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Menü yönetiminin temel ilkelerini öğretmek amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Bir menüyü tanımlayan ve etkileyen çeşitli faktörleri sıralayabilme
2Menü stillerini tanımlayabilme
3Menü analizi yaparak bir menü öğesinin popülerlik ve karlılık durumunu belirleyebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Menü tanımlamada kullanılan faktörler
2Menü tanımlamada kullanılan faktörler
3Sağlıklı bir menü oluşturma
4Yiyecek servisi menüleri
5Yiyecek servisi menüleri
6Menü yazma, tasarlama ve pazarlama
7Menü yazma, tasarlama ve pazarlama
8Ara Sınav
9Değerlendirme: Menü mühendisliği
10Değerlendirme: Menü mühendisliği
11Menü fiyatlandırma
12Menü fiyatlandırma
13Menü fiyatlandırma
14Proje
15Genel Tekrar
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma111
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)5
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00