Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS42012021341 | RESTORAN YÖNETİMİ | Zorunlu | 4 | 8 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere restoran kavramını ve tarihini öğretebilmek ve restoranlarda hizmet süreçlerini açıklayabilmelerini sağlamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Restorancılık kavramını ve tarihini anlatabilme | 2 | Restorancılık akımlarını öğrenme | 3 | Mutfak süreçlerini öğrenme | 4 | Geleneksel ve hızlı yemek sunan restoranların süreç farklılıklarını öğrenme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Yeni servis teknikleri, otomasyon bilgi sistemlerinin işlevleri, çevreci uygulamalar, menü planlamanın ve tasarımının önemi ,çevreci uygulamalar. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Restoran Kavramı | | | 2 | Tarihte İlk Restoranlar ve Restorancılığın Gelişimi | | | 3 | Restorancılık Akımları | | | 4 | Türkiye’de Restoranlar | | | 5 | Restoranlarda Hizmet Süreçleri | | | 6 | Menü Planlama, Analizi ve Tasarımı | | | 7 | Geleneksel Restoranlar | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Hızlı Yemek Sunan Restoranlar | | | 10 | Geleneksel ve Hızlı Yemek Sunan Restoranlardan Örnekler | | | 11 | Restoranlarda Yeni Uygulamalar | | | 12 | Restoranlarda Hijyen, Sanitasyon ve Gıda Güvenlik Sistemleri | | | 13 | Restoranlarda Davranış | | | 14 | Çalışan Davranışı | | | 15 | Müşteri Davranışı | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|