Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS31052021341MUTFAK UYGULAMALARI-IIIZorunlu355
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilerin; başlangıçlar, aperatifler, ana yemek ve tatlı konusunda bilgi düzeylerinin artırılmasını sağlamak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Temel aşçılık bilgisini edinme
2mutfak kültüründe yaygın kullanılan gıdaların işlenmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olma
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1hamburger, pastacı kreması, patates salatası
2kara lahana ve ıspanak yemeği, kuzu incik
3Yahni ve keşkek
4Hamsi Köfte, Hamsi tava, levrek buğulama
5Kuru yufka, mısır ekmeği
6Lobye, kara lahana diblesi
7Tirmit Kavurması, Sakarca Kayganası, Sakarca Mıhlaması,
8Ara Sınav
9Balkabağı Tatlısı, Fındıklı Un Helvası, Pekmez Tatlısı, Papa (Siyah üzüm) tatlısı
10Dut Pekmezi, İncir Reçeli, Çilek (dağ çileği) Reçeli, Perşembe Ceviz Helvası.
11Taflan, fasulye ve kara lahana turşusu yapımı
12Barbunya, Kuru Fasulye ve Nohut yemekleri
13Sunum
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım16464
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma16464
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma18118
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)148
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00