Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS31052021341 | MUTFAK UYGULAMALARI-III | Zorunlu | 3 | 5 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin; başlangıçlar, aperatifler, ana yemek ve tatlı konusunda bilgi düzeylerinin artırılmasını sağlamak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Temel aşçılık bilgisini edinme | 2 | mutfak kültüründe yaygın kullanılan gıdaların işlenmesi, yemeğe hazırlanılması, pişirilmesi, sunumu ve saklanmasına ilişkin bilgi ve becerilere sahip olma |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | hamburger, pastacı kreması, patates salatası | | | 2 | kara lahana ve ıspanak yemeği, kuzu incik | | | 3 | Yahni ve keşkek | | | 4 | Hamsi Köfte, Hamsi tava, levrek buğulama | | | 5 | Kuru yufka, mısır ekmeği | | | 6 | Lobye, kara lahana diblesi | | | 7 | Tirmit Kavurması, Sakarca Kayganası, Sakarca Mıhlaması, | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Balkabağı Tatlısı, Fındıklı Un Helvası, Pekmez Tatlısı, Papa (Siyah üzüm) tatlısı | | | 10 | Dut Pekmezi, İncir Reçeli, Çilek (dağ çileği) Reçeli, Perşembe Ceviz Helvası. | | | 11 | Taflan, fasulye ve kara lahana turşusu yapımı | | | 12 | Barbunya, Kuru Fasulye ve Nohut yemekleri | | | 13 | Sunum | | | 14 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 16 | 4 | 64 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 16 | 4 | 64 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 18 | 1 | 18 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|