Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS32052021341MUTFAK UYGULAMALARI-IVZorunlu365
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bu dersin amacı; öğrencilerin sahip oldukları uygulama bilgilerini ileri düzeye çıkarmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Çorbalar, mezeler, etler, sakatatlar, kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri uygulamalarını öğrenme
2Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar, börekler ve çörekler, hamur tatlıları, sütlü, hafif tatlılar ve şekerlemeler, meyveli tatlılar ve içecekler uygulamaları yapabilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Türk mutfak kültürü
2Türk mutfağında pişirme yöntemleri
3Türk mutfağında kullanılan malzemeler
4Türk mutfağına ait yemeklerin hazırlanması
5Türk yemeklerinin modern bir şekilde sunulması
6Uygulamalar: Çorbalar, mezeler
7Etler, sakatatlar
8Kümes ve av hayvanları, deniz ürünleri
9Sebze ve meyve yemekleri, pilavlar ve makarnalar
10Börekler ve çörekler, hamur tatlıları
11Sütlü tatlılar
12İçecekler
13Uygulama
14Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım16464
Bireysel Çalışma14228
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14456
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)150
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00