Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS22022021341YİYECEK-İÇECEK İŞLET. MALİYET KONTROL YÖNTEMLERİZorunlu243
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
İşletmelerde uygulanan yiyecek-içeceklerin maliyet kontrol yöntem ve süreçlerini öğretmek.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Etkin satın almayı öğrenir
2Üretim planlaması sayesinde yüksek verimlilikle çalışılabilecektir.
3Doğru fiyatlama yöntemini seçebilecektir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Haftalar Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama, Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Maliyet Kavramı ve Turizm İşletmelerindeki Önemi
2Yiyecek Maliyet Kontrol Süreci
3Satın alma Kontrolü
4Tesellüm Kontrolü
5Depolama ve Dağıtım Kontrolü
6Üretim Kontrolü
7Üretim Kontrolü
8Ara Sınav
9İçecek Maliyet Kontrol Süreci
10Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama
11Yiyecek İçecek İşletmelerinde Fiyatlama
12Pazarlamaya ve Karlılığa Yönelik Fiyatlama
13Maliyete Yönelik Fiyatlama
14Rekabete Yönelik Fiyatlama
15Gelir Kontrolü
16Final Sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım14228
Bireysel Çalışma16232
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)90
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00