Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GMS21112021341GASTRONOMİ FELSEFESİSeçmeli230
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Gastronomi ile beslenme, tabiat, kültür, maneviyat, estetik ve sanat konuları arasındaki bağlantıyı kurmak gastronomi-gıda ve felsefe arasındaki ilişkiyi kavratmak, modern beslenme akımları hakkında bilgi vermek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Felsefenin doğuşunu ve anlamını kavrar
2Felsefe akımları hakkında bilgilenir
3Modern beslenme akımları hakkında bilgi sahibi olur
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Felsefe doğuşu ve anlamı
2Felsefe Akımları
3Kavram olarak Gastronomi
4Gastronomi ve beslenme, gastronomi ve tabiat
5Gastronomi, lezzet ve kültür
6Gastronomi ve maneviyat
7Vize
8Gastronomi ve modern akımlar-Fast Food akımı, Slow Food akımı
9Raw food akımı
10Freegan akımı
11Vejetaryen akımı
12Vegan akım
13Ayur-Veda felsefesi
14Gıda Korkusu
15Gelecekte Gastronomi
16Final sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı111
Derse Katılım111
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma111
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma111
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)5
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6
ÖÇ1555555
ÖÇ2555555
ÖÇ3555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00