Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS21112021341 | GASTRONOMİ FELSEFESİ | Seçmeli | 2 | 3 | 0 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Gastronomi ile beslenme, tabiat, kültür, maneviyat, estetik ve sanat konuları arasındaki bağlantıyı kurmak gastronomi-gıda ve felsefe arasındaki ilişkiyi kavratmak, modern beslenme akımları hakkında bilgi vermek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Felsefenin doğuşunu ve anlamını kavrar | 2 | Felsefe akımları hakkında bilgilenir | 3 | Modern beslenme akımları hakkında bilgi sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Felsefe doğuşu ve anlamı | | | 2 | Felsefe Akımları | | | 3 | Kavram olarak Gastronomi | | | 4 | Gastronomi ve beslenme, gastronomi ve tabiat | | | 5 | Gastronomi, lezzet ve kültür | | | 6 | Gastronomi ve maneviyat | | | 7 | Vize | | | 8 | Gastronomi ve modern akımlar-Fast Food akımı, Slow Food akımı | | | 9 | Raw food akımı | | | 10 | Freegan akımı | | | 11 | Vejetaryen akımı | | | 12 | Vegan akım | | | 13 | Ayur-Veda felsefesi | | | 14 | Gıda Korkusu | | | 15 | Gelecekte Gastronomi | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 1 | 1 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|