Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GMS32022021341 | PASTANE ÜRÜNLERİ 2 | Zorunlu | 3 | 6 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
Çeşitli pastacılık tekniklerini kullanarak çeşitli pastane ürünlerini hazırlama yeterliklerini kazandırmaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
|
Öğrenme Çıktıları |
1 | Basit hamur ile ürün hazırlar. | 2 | Ability to design a sweet sorbet with yeast dough | 3 | Pandispanya çeşitlerini yaparak listeler. | 4 | Şeker ve çikolata süslemeleri ile Türk tatlılarını tasarlar. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
Basit hamur ile börekler hazırlama, ekmek dekorları, milföy hamuru hazırlama, milföy hamuru ile yapılan ürünleri, ekmek çeşitleri hazırlama, poğaça /çörek /simit çeşitleri, pizza çeşitlerini hazırlama, Pişmiş hamurdan ürün hazırlanması, Kek çeşitleri hazırlama, Yaş pasta hazırlama, kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak, sütlü tatlılar meyve tatlıları, özel türk tatlıları (helva, aşure vb.) hazırlama, dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri, tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama, şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Basit hamur ile börekler hazırlama | | | 2 | Ekmek Dekorları | | | 3 | Milföy hamuru hazırlama, Milföy hamuru ile yapılan ürünleri | | | 4 | Ekmek çeşitleri hazırlama | | | 5 | Poğaça /Çörek /Simit Çeşitleri, Pizza çeşitlerini hazırlama | | | 6 | Preparation of products from baked dough | | | 7 | Preparing different types of cakes | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Yaş pasta hazırlama | | | 10 | Kuru pasta hamurlarından ürünler hazırlamak | | | 11 | Sütlü tatlılar | | | 12 | Özel Türk tatlıları | | | 13 | Dondurma ve sorbe çeşitleri uluslararası mutfaklardan tatlı çeşitleri | | | 14 | tart, tartölet, pay ve kiş hazırlama | | | 15 | şekerleme ile süsleme, çikolata ile süsleme | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 15 | 2 | 30 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 4 | 60 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|