TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

ULUBEY MESLEK YÜKSEKOKULU - GIDA TEKNOLOJİSİ - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Ulubey Meslek Yüksekokulu bünyesinde 24 Haziran 2010 yılında kurulmuş olan Gıda Teknolojisi Programı ilk ögrencilerini 2010-2011 akademik yılında almış ve ilk mezununu 2012 yılında vermiştir.
Kazanılan Derece
Mezunlar "Gıda Teknikeri" ünvanını kazanmaktadır.
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
- Lise veya dengi okul diploması -Yurt genelinde düzenlenen yüksek öğrenime geçiş sınavı (YGS) ile veya sınavsız olarak meslek liselerinin ilgili bölümlerinden
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan ya da değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayarak 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve 20 iş günü yaz sıtajını başarı ile tamamlamış olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
Program Profili
Gıda Teknolojisi Programın amacı, gıda hammaddeleri ve gıdaların bileşimi, gıda işleme, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip olan, bu bilgi birikimi ile gıda sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Gıda Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bu bölüm mezunlarının aşağıda sıralanan sahalarda istihdam edilebilme olanakları vardır: Gıda fabrikalarının, üretim, dağıtım, satış, pazarlama, satın alma ve kalite kontrol departmanlarında; Gıda sanayisinin çeşitli sektörlerinde ve hemen her kademesinde; Süpermarketlerin Gıda üretim ve Gıda kontrol bölümlerinde; Gıda güvenliği denetçisi olarak çeşitli firmalarda; Gıda kalite kontrol sorumlusu olarak yemekhanelerde, pastahanelerde ve benzeri Gıda üreten şirketlerde; Gıda malzemesi ambalajlayan şirketlerde; Tarım ve Köy İşleri ile Sağlık Bakanlıklarında; Büyük firmaların yemek ile ilgilenen bölümlerinde; Okul, kolej, üniversite, hastane, devlet dairesi gibi günlük yemek hazırlayan, alan ve satan yerlerde
Üst Derece Programlarına Geçiş
Mezun öğrenciler, OSYM nin düzenlemiş olduğu Dikey Geçis Sınavına (DGS) girerek Gıda Mühendisliği, Kimya, Beslenme ve Diyetetik, Bitki Koruma ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler mesleki uygulama ve bitirme tezi dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve bir de yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu alıp ilgili dönemde 2’nin üzerinde not ortalaması sağlayan adaylar ilgili dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Bekir Gökçen MAZI, Ordu Üniversitesi, Ulubey Meslek Yüksekokulu Gündüzlü Mah. Ordu/Ulubey, e-mail: bgmazi@gmail.com, tel: 0 452 861 2005, fax: 0452 861 20 10
Bölüm Olanakları
Gıda Teknolojisi Programı, teorik bilginin yanısıra uygulamalı eğitim de vermektedir. Derslerin uygulamaları, Ulubey Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve gerekli alet, ekipman ve sarf malzemelri ile donanımlı laboratuvarlarda yürütülmektedir.

Program Çıktıları
1Matematik, kimya ve biyoloji bilgilerini gıda teknolojisi alanında kullanabilme becerisi kazanma
2Gıda bilimi ve teknolojisi alanlarında temel bilgilere sahip olabilme
3Gıda üretiminde kullanılan teknolojileri bilme ve uygulayabilme
4Gıda teknolojisi alanındaki teknoloji problemlerini tanımlama ve çözme becerisini geliştirebilme
5Gıda teknolojisi uygulamaları için çağdaş teknikleri ve hesaplama araçlarını kullanabilme
6Güvenli gıda üretimiyle ilgili koşulları bilme ve bu koşulları yerinde sağlayabilme
7Gıdaların fiziksel, kimyasal ve besleyici özelliklerini bilme ve bunların gıda kalitesi ve insan sağlığı üzerindeki etkilerini yorumlayabilme
8Deney/proje tasarlama, uygulama ve sonuçlarını analiz ederek yorumlama becerilerinin kazanılması
9Bireysel ve ekip halinde çalışabilme
10Yenilikçi ve sorgılayıcı düşünüp özgün yollar bulabilmek
11Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olabilme
12Etkin bir biçimde iletişim kurabilme
13Bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanabilme
14Hayat boyu öğrenmenin önemini ve gerekliliğini anlama
15Güncel meseleler hakkında bilgi sahibi olma

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
111111111111111
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TİT1012013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 TİT1012013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 0
3 TİT1012013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
4 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
5 TIT1012010272 ATATÜRK İLKLERİ VE INK. TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
6 UGT1132015272 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 0 3
7 UGT1312016272 GENEL KİMYA Zorunlu 3 0 0 4
8 UGT1312016272 GENEL KİMYA Zorunlu 3 0 0 4
9 UGT1052013272 GENEL KİMYA Zorunlu 3 0 0 3
10 UGP1052010272 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 3 2 0 5
11 UGT1032013272 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 0 3
12 UGT1032013272 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 0 3
13 UGT1392016272 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 0 4
14 UGT1392016272 GENEL MİKROBİYOLOJİ Zorunlu 2 2 0 4
15 UGP1132010272 GIDA KATKI MADDELERİ Zorunlu 2 0 0 4
16 UGT1112013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I Zorunlu 3 0 0 3
17 UGT1112013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I Zorunlu 3 0 0 3
18 UGT1112013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I Zorunlu 3 0 0 3
19 UGT1112013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER I Zorunlu 3 0 0 3
20 UGP1152010272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I Zorunlu 2 0 0 4
21 UGT1072013272 HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 3 0 0 3
22 UGT1072013272 HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 3 0 0 3
23 UGT1332016272 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 3
24 UGT1332016272 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 3
25 UGP1032010272 KİMYA-I Zorunlu 2 0 0 2
26 UGP1112010272 LABORATUAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 1 0 5
27 UGT1092013272 LABORATUVAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 0 3
28 UGT1092013272 LABORATUVAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 0 3
29 UGT1412016272 LABORATUVAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 0 4
30 UGT1412016272 LABORATUVAR TEKNİĞİ Zorunlu 2 2 0 4
31 UGP1012010272 MATEMATİK-I Zorunlu 2 0 0 2
32 SEC2022272-1 SECMELI 2022-1 Seçmeli - - - 0
33 SEC2013272_1_1 SECMELI_1_1 Seçmeli - - - 0
34 SEC1012015272 SEÇMELİ I Seçmeli - - - 0
35 SEC12016272 SEÇMELİ I 2016 Seçmeli - - - 0
36 SEÇUGP101 SEÇMELİ1 Seçmeli - - - 0
37 UGT1012013272 TEMEL MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 3
38 UGT1012013272 TEMEL MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 3
39 UGT1012013272 TEMEL MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 3
40 UGT1012013272 TEMEL MATEMATİK Zorunlu 3 0 0 3
41 TDK1012013272 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
42 TDK1012013272 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
43 TDK1012013272 TÜRK DİLİ I Zorunlu 2 0 0 2
44 TDK1012010272 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
45 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
46 YDI1012013272 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 2
47 YDI1012013272 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 0
48 YDI1012013272 YABANCI DİL I Zorunlu 2 0 0 2
49 YDI1012010272 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
50 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 104 20 0 126
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TIT1022010272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 TİT1022013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
3 TİT1022013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 0
4 TİT1022013272 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
5 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
6 UGT1362016272 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 3
7 UGT1362016272 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 3
8 UGT1142015272 GENEL KİMYA Zorunlu 2 0 0 2
9 UGP1082010272 GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI Zorunlu 3 0 0 4
10 UGT1102013272 GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI Zorunlu 2 0 0 2
11 UGT1082013272 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
12 UGT1062013272 GIDA KİMYASI Zorunlu 2 0 0 2
13 UGT1062013272 GIDA KİMYASI Zorunlu 2 0 0 2
14 UGT1462016272 GIDA KİMYASI Zorunlu 3 0 0 3
15 UGT1462016272 GIDA KİMYASI Zorunlu 3 0 0 3
16 UGP1062010272 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 3 2 0 4
17 UGT1042013272 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 3
18 UGT1042013272 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 3
19 UGT1482016272 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 4
20 UGT1482016272 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 4
21 UGT1122013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II Zorunlu 3 0 0 3
22 UGT1122013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II Zorunlu 3 0 0 3
23 UGT1122013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II Zorunlu 3 0 0 3
24 UGT1122013272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II Zorunlu 3 0 0 3
25 UGP1162010272 GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II Zorunlu 2 0 0 4
26 UGP1042010272 KİMYA-II Zorunlu 2 0 0 2
27 UGP1022010272 MATEMATİK-II Zorunlu 2 0 0 2
28 SEC2022272-2 SECMELI 2022-2 Seçmeli - - - 0
29 SEC2013272_1_2 SECMELI_1_2 Seçmeli - - - 0
30 SEC1022015272 SEÇMELİ II Seçmeli - - - 0
31 SEC22016272 SEÇMELİ II 2016 Seçmeli - - - 0
32 SEÇUGP102 SEÇMELİ2 Seçmeli - - - 0
33 UGP1182011272 STAJ Zorunlu 0 0 0 8
34 UGT1202013272 STAJ Zorunlu 0 0 0 9
35 UGT1202013272 STAJ Zorunlu 0 0 0 9
36 STJ1002016272 STAJ Zorunlu 0 0 0 8
37 STJ1002016272 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
38 UGT1162015272 TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK Zorunlu 1 2 0 2
39 TDK1022013272 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
40 TDK1022013272 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 0
41 TDK1022013272 TÜRK DİLİ II Zorunlu 2 0 0 2
42 TDK1022010272 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
43 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
44 YDI1022013272 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
45 YDI1022013272 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 0
46 YDI1022013272 YABANCI DİL II Zorunlu 2 0 0 2
47 YDI1022010272 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
48 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 85 12 0 124
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGT2412016272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ I (PROJE) Zorunlu 0 2 0 3
2 UGT2112013272 BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 0 0 3
3 UGP2092010272 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 0 3
4 UGT2092013272 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
5 UGT2092013272 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
6 UGT2092013272 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
7 UGT2092013272 BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 0
8 UGT2392016272 ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 4
9 UGT2632023272 ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 2 0 4
10 UGP2112010272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I Zorunlu 2 1 0 4
11 UGT2072013272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
12 UGT2072013272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
13 UGT2492016272 GIDA ANALİZLERİ Zorunlu 1 2 0 3
14 UGT2492016272 GIDA ANALİZLERİ Zorunlu 1 2 0 0
15 UGT2472016272 GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 2 0 0 2
16 UGT2472016272 GIDA İŞLETMELERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON Zorunlu 2 0 0 2
17 UGT2372016272 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI Zorunlu 3 0 0 3
18 UGT2372016272 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI Zorunlu 3 0 0 0
19 UGT2132015272 GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI I Zorunlu 2 2 0 3
20 UGP2132010272 İŞLETME YÖNETİMİ I Zorunlu 3 0 0 3
21 UGP2012010272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ - I Zorunlu 2 1 0 5
22 UGT2012013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
23 UGT2012013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
24 UGT2012013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
25 UGT2592023272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 2 0 0
26 UGP2072010272 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Zorunlu 4 0 0 4
27 SEC2022272-3 SECMELI 2022-3 Seçmeli - - - 0
28 SEC2013272_2_3 SECMELI_2_3 Seçmeli - - - 0
29 SEC2012015272 SEÇMELİ III Seçmeli - - - 0
30 SEC32016272 SEÇMELİ III 2016 Seçmeli - - - 0
31 SEÇUGP201 SEÇMELİ3 Seçmeli - - - 0
32 UGT2352016272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 1 0 3
33 UGT2612023272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 2 0 0
34 UGP2032010272 SÜT TEKNOLOJİSİ - I Zorunlu 3 1 0 5
35 UGT2032013272 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
36 UGT2032013272 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
37 UGT2652023272 TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ-I Zorunlu 2 2 0 3
38 UGP2052010272 TAHIL TEKNOLOJİSİ - I Zorunlu 2 1 0 3
39 UGT2052013272 TAHIL TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
40 UGT2052013272 TAHIL TEKNOLOJİSİ I Zorunlu 2 1 0 3
41 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
Toplam 77 33 0 96
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGP2162010272 ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLER TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 0 0 2
2 UGT2802023272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Zorunlu 1 2 0 3
3 UGT2462016272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ II (PROJE) Zorunlu 0 2 0 3
4 UGP2102010272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ (PROJE) Zorunlu 0 2 0 2
5 UGT2142013272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ(PROJE) Zorunlu 2 2 0 3
6 UGT2142013272 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ(PROJE) Zorunlu 2 2 0 3
7 UGT2782023272 ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 2 0 4
8 UGP2122010272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II Zorunlu 2 1 0 2
9 UGT2082013272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
10 UGT2082013272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
11 UGT2542016272 GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Zorunlu 3 0 0 3
12 UGT2502016272 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 2
13 UGT2502016272 GIDA GÜVENLİĞİ Zorunlu 2 0 0 0
14 UGT2162015272 GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI II Zorunlu 2 2 0 3
15 UGP2142010272 İŞLETME YÖNETİMİ II Zorunlu 3 0 0 3
16 UGP2082010272 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI Zorunlu 3 0 0 2
17 UGT2122013272 KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI Zorunlu 3 0 0 3
18 UGP2022010272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ - II Zorunlu 2 0 0 3
19 UGT2022013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
20 UGT2022013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
21 UGT2022013272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
22 UGT2722023272 MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 2 0 0
23 SEC2022272-4 SECMELI 2022-4 Seçmeli - - - 0
24 SEC2013272_2_4 SECMELI_2_4 Seçmeli - - - 0
25 SEC2022015272 SEÇMELİ IV Seçmeli - - - 0
26 SEC42016272 SEÇMELİ IV 2016 Seçmeli - - - 0
27 SEÇUGP202 SEÇMELİ4 Seçmeli - - - 0
28 UGT2382016272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 1 0 3
29 UGT2742023272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 2 0 0
30 UGP2042010272 SÜT TEKNOLOJİSİ - II Zorunlu 3 1 0 5
31 UGT2042013272 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
32 UGT2042013272 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
33 UGT2402016272 TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 2 0 4
34 UGT2762023272 TAHIL İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Zorunlu 2 2 0 3
35 UGP2062010272 TAHIL TEKNOLOJİSİ - II Zorunlu 2 1 0 4
36 UGT2062013272 TAHIL TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
37 UGT2062013272 TAHIL TEKNOLOJİSİ II Zorunlu 2 1 0 3
38 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
Toplam 64 35 0 87
 
SECMELI 2022-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS1232013272 İLETİŞİM Seçmeli 2 0 0 3
2 UGTS1352016272 GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
3 UGTS1372016272 GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 2 0 0 3
4 UGTS1432023272 KÜRESEL ISINMA VE BESİN KAYNAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ I
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ I 2016
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS1232013272 İLETİŞİM Seçmeli 2 0 0 3
2 UGTS1352016272 GIDALARIN FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
3 UGTS1372016272 GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli 2 0 0 3
SEÇMELİ1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SECMELI 2022-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS1502023272 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 0 3
2 UGTS1522023272 TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 3 0 0 3
3 UGTS1542023272 ORGANİK TARIM Seçmeli 3 0 0 0
4 UGTS1562023272 FONKSİYONEL GIDALAR Seçmeli 3 0 0 3
SECMELI_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ II
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ II 2016
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS1422016272 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 1 0 3
2 UGTS1442016272 TOPLUM BİLİNCİ VE SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 1 0 3
SEÇMELİ2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SECMELI 2022-3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS2532022272 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
2 UGTS2552022272 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 2 0 0 0
3 UGTS2572022272 GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI Seçmeli 2 0 0 2
SECMELI_2_3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ III
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ III 2016
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS2432016272 GIDA ENDÜSTRİ MAKİNALARI Seçmeli 2 0 0 3
2 UGTS2452016272 GIDA KATKI MADDELERİ Seçmeli 2 0 0 3
3 UGTS2512016272 ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
SEÇMELİ3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI 2022-4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS2622022272 DUYUSAL ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
2 UGTS2642022272 ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 0 0 2
3 UGTS2662022272 HAZIR YEMEK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 2
4 UGTS2682022272 YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 2
5 UGTS2702022272 FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
6 UGTS2822023272 GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA Seçmeli 2 0 0 0
7 UGTS2842023272 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
SECMELI_2_4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ IV
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ IV 2016
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 UGTS2562016272 GIDA PAZARLAMA Seçmeli 2 0 0 3
SEÇMELİ4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 0
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00