Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGP2122010272 | ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II | Zorunlu | 2 | 4 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Hilal TOZLU ÇELİK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Emülsiyon tipi et ürünleri üretebilme | 2 | İleri işlenmiş et ürünlerini üretebilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Emülsiyon Tipi Et Ürünleri, İleri İşlem Görmüş Et Ürünleri Üretimi-I ve İleri İşlem Görmüş Et Ürünleri Üretimi-II. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi | | | 2 | Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi | | | 3 | Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi | | | 4 | İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi | | | 5 | İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi | | | 6 | İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi | | | 7 | İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Pastırma üretimi | | | 10 | İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Konserve et ürünleri üretimi | | | 11 | İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi-II: Kavurma üretimi | | | 12 | İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jambon üretimi | | | 13 | İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Füme dil üretimi | | | 14 | İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi | | | 15 | İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 1 | 14 |
Alan Gezisi | 1 | 2 | 2 |
Makale Kritik Etme | 1 | 1 | 1 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|