Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGP2122010272ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - IIZorunlu242
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak ileri işlenmiş et ürünleri ve emülsiyon tipi et ürünleri üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Hilal TOZLU ÇELİK
Öğrenme Çıktıları
1Emülsiyon tipi et ürünleri üretebilme
2İleri işlenmiş et ürünlerini üretebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Emülsiyon Tipi Et Ürünleri, İleri İşlem Görmüş Et Ürünleri Üretimi-I ve İleri İşlem Görmüş Et Ürünleri Üretimi-II.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
2Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
3Emülsiyon tipi et ürünleri: Sosis ve salam üretimi
4İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi
5İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk üretimi
6İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi
7İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Sucuk benzeri ürünler üretimi
8Ara sınav
9İleri işlem görmüş et ürünleri-I: Pastırma üretimi
10İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Konserve et ürünleri üretimi
11İleri işlem görmüş et ürünleri üretimi-II: Kavurma üretimi
12İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jambon üretimi
13İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Füme dil üretimi
14İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi
15İleri işlem görmüş et ürünleri-II: Jele işkembe üretimi
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Laboratuvar14114
Alan Gezisi122
Makale Kritik Etme111
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma155
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)69
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00