Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT2372016272 | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, gıda mevzuatı ve eğitim ilkelerine, ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı ve Türkiye'deki gıda kontrol, toplam kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi vermek |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Sercan ERGÜN |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Toplam kaliteyi, gıda güvenliğini ve gıda kontrol mevzuatını bilir | 2 | Gıda kanun, yönetmelik ve kodeksini bilir. | 3 | | 4 | | 5 | | 6 | |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Toplam Kalite nedir? Risk ve tehlike nedir? Taklit ve tağşiş gıda, vb mevzuatta önemli kavramlar. Gıda ve kanun, yönetmelik, Türk gıda kodeksi, Kontrol ve Etiketleme. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıda mevzuatı ve gıda kontrol- gıda güvenliğine giriş | | | 2 | Toplam kalite- tehlike ve riskler | | | 3 | 5179 sayılı gıda kanunu | | | 4 | İmitasyon ve teknik tanımları | | | 5 | Teknik ve Hijyenik özellikler hakkında yönetmelik | | | 6 | Çalışma izni ve gıda sicili | | | 7 | Sorumlu Yöneticilik | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | HACCP | | | 10 | İşyeri sorumlulukları | | | 11 | İşyeri sorumlulukları | | | 12 | Kontrol ve Denetim | | | 13 | Kodeks | | | 14 | Etiketleme | | | 15 | Bildirim ve Denetim | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Topal, Ş., 2001. Gıda Endüstrisinde Risk Yönetimi Sistemi; HACCP ve Uygulamaları. Taç Ofset Matbaacılık, İstanbul. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Beyin Fırtınası | 14 | 1 | 14 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|