Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGP2112010272ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - IZorunlu234
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ
Öğrenme Çıktıları
1Taze et ürünleri üretebilme
2Dondurulmuş et ürünleri üretebilme
3Kesimhane yan ürünleri üretebilme
4Kanatlı eti üretebilme
5Su ürünleri üretebilme
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Taze et ürünlerinin üretimi, dondurulmuş et ürünleri. Kesimhane yan ürünleri ve kanatlı eti üretimi. Su ürünleri üretimi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Taze et ürünleri üretimi
2Taze et ürünleri üretimi
3Taze et ürünleri üretimi
4Taze et ürünleri üretimi
5Dondurulmuş et ürünleri üretimi
6Dondurulmuş et ürünleri üretimi
7Dondurulmuş et ürünleri üretimi
8Ara sınav
9Dondurulmuş et ürünleri üretimi
10Kesimhane yan ürünleri üretimi
11Kesimhane yan ürünleri üretimi
12Kanatlı eti ürünleri üretimi
13Kanatlı eti ürünleri üretimi
14Su ürünleri üretimi
15Su ürünleri üretimi
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Laboratuvar14114
Tartışma14114
Alan Gezisi122
Beyin Fırtınası14114
Makale Kritik Etme111
Bireysel Çalışma14114
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma155
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)111
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
ÖÇ3               
ÖÇ4               
ÖÇ5               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00