Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGT2162015272GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI IIZorunlu243
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak Gıda teknolojisinde uygulanan üretim yöntemleri bilgi ve becerisini kazandırmak. Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ
Öğrenme Çıktıları
1Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır.
2Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir.
3Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Pastörize süt, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel üretimi içeriğinin öğretilmesi ve uygulanması. Üretilen ürünlere kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz yapılarak kalitesinin kontrol edilmesi.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Dersin tanıtımı
2Pastörize süt üretimi
3Pastörize sütün analiz edilmesi
4Yoğurt üretimi
5Yoğurt analizlerinin uygulanması
6Beyaz peynir üretimi
7Beyaz peynir analizleri
8Ara sınav
9Kaşar peyniri üretimi
10Kaşar peyniri analizleri
11Reçel üretimi
12Reçel analizleri
13Sonuçların değerlendirilmesi
14Sonuçların değerlendirilmesi
15Genel Tekrar
16Final
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav177
Final Sınavı177
Soru-Yanıt14228
Takım/Grup Çalışması14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma155
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma155
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)80
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1 54 34 55 4   4
ÖÇ2 54 54 55 4   4
ÖÇ3 54 54 55 4   4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00