Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT2162015272 | GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI II | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak
Gıda teknolojisinde uygulanan üretim yöntemleri bilgi ve becerisini kazandırmak.
Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır. | 2 | Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir. | 3 | Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Pastörize süt, yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, reçel üretimi içeriğinin öğretilmesi ve uygulanması. Üretilen ürünlere kimyasal, fiziksel ve duyusal analiz yapılarak kalitesinin kontrol edilmesi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dersin tanıtımı | | | 2 | | | Pastörize süt üretimi | 3 | | | Pastörize sütün analiz edilmesi | 4 | | | Yoğurt üretimi | 5 | | | Yoğurt analizlerinin uygulanması | 6 | | | Beyaz peynir üretimi | 7 | | | Beyaz peynir analizleri | 8 | Ara sınav | | | 9 | | | Kaşar peyniri üretimi | 10 | | | Kaşar peyniri analizleri | 11 | | | Reçel üretimi | 12 | | | Reçel analizleri | 13 | Sonuçların değerlendirilmesi | | | 14 | Sonuçların değerlendirilmesi | | | 15 | Genel Tekrar | | | 16 | Final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 7 | 7 |
Final Sınavı | 1 | 7 | 7 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Takım/Grup Çalışması | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 5 | 4 | | 3 | 4 | | 5 | 5 | | 4 | | | | 4 | ÖÇ2 | | 5 | 4 | | 5 | 4 | | 5 | 5 | | 4 | | | | 4 | ÖÇ3 | | 5 | 4 | | 5 | 4 | | 5 | 5 | | 4 | | | | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|