Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGT1072013272HİJYEN VE SANİTASYONZorunlu113
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Kişisel hijyeni öğretmek Hijyen ve sanitasyon hakkinda temel bilgi vermek
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Songül KOYUN
Öğrenme Çıktıları
1Kişisel hijyen uygulamada etkili olur
2Dezenfeksiyon kurallarını açıklayabilir
3Temizlik malzemeleri hakkında bilgi ve bilince sahip olur
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Kişisel Hijyen Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Kişisel Hijyen
2Kişisel Hijyen
3Kişisel Hijyen
4Kişisel Temizlik Kuralları
5Kişisel Temizlik Kuralları
6İşletmelerde Tuvaletler ve El Yıkama Alanları
7Periyodik Sağlık Kontrolleri
8İşletme Giriş ve Çıkışları
9Ara sınav
10Temizlik Malzemeleri
11Temizlik Malzemeleri
12Temizlik Malzemeleri
13Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
14Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
15Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon
16Dönem sonu sınavı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
KAYAARDI Semra, 2010. Gıda Hijyeni ve Sanitasyon. Celal Bayar Üniversitesi Yayınları, Manisa
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Soru-Yanıt717
Bireysel Çalışma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)81
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
ÖÇ3               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00