Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGTS1372016272 | GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER | Seçmeli | 1 | 1 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı; gıda teknolojisindeki gelişmelerin öğretilmesidir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Gıda teknolojisindeki teknolojilerin öğrenilmesi | 2 | Gıda endüstrisindeki yeni üretim ve paketleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak | 3 | Gıda işleme kavramı ve prensibinin anlaşılması | 4 | Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar hakkında farkındalık yaratılması |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Gıda sanayinde mikroorganizma, enzim kullanımı
Fonksiyonel gıdalar
Gıda sanayinde yapılan hileler
Nanoteknoloji
Probiyotik-prebiyotik
Akıllı ambalajlama
Atık gıdaların değerlendirilmesi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Giriş ve Dersi tanıtım | | | 2 | Gıda sanayinde akıllı ambalajlama ve izlenebilirlik | | | 3 | Probiyotikler | | | 4 | Prebiyotikler- Simbiyotikler | | | 5 | Gıda sanayinde enzim kullanımı | | | 6 | Gıda sanayinde enzim kullanımı | | | 7 | Atık gıdaların değerlendirimesi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı | | | 10 | Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı | | | 11 | Fonksiyonel Gıdalar | | | 12 | Fonksiyonel Gıdalar | | | 13 | Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları | | | 14 | Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları | | | 15 | Gıda sanayinde engeller teknolojisi | | | 16 | Final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı | 1 | 6 | 6 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Soru-Yanıt | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 2 | 1 | 2 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 4 | 4 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | 5 | 4 | 4 | | 4 | 4 | | 4 | | 3 | 3 | 3 | | 5 | ÖÇ2 | | 5 | 3 | 4 | 3 | 3 | 4 | 5 | 5 | 4 | | | | | | ÖÇ3 | | 4 | 4 | 3 | 4 | | 4 | 4 | 5 | 4 | | | | | | ÖÇ4 | | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | | | | | | | 3 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|