Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGTS2512016272 | ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere; tekniğine uygun olarak özel gıdaların üretim kontrolünün kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Bal işlenmesini kontrol eder | 2 | Pekmez üretimini kontrol eder | 3 | Çikolata üretimini kontrol eder | 4 | Lokum üretimini kontrol eder | 5 | Tahin Helvası üretimini kontrol eder | 6 | Yumuşak Şeker üretimini kontrol eder | 7 | Sert Şeker üretimini kontrol eder |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Kakao ve çikolata teknolojisi, bal teknolojisi, pekmez teknolojisi, lokum, sert şeker, marşmelow ve nuga teknolojisinin işlenmesi. Ketçap ve mayonez teknolojisi hakkında bilgi verilmesi. İşletmede kullanılan alet ekipman, hammadde ve katkı maddelerinin tanınması. Ürün hata ve kusurlarının aktarılması. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Bal işlenmesini kontrol etmek | | | 2 | Bal işlenmesini kontrol etmek
Pekmez üretimini kontrol etmek | | | 3 | Pekmez üretimini kontrol etmek | | | 4 | Çikolata üretimini kontrol etmek | | | 5 | Çikolata üretimini kontrol etmek | | | 6 | Lokum üretimini kontrol etmek | | | 7 | Lokum üretimini kontrol etmek
Tahin helvası üretimini kontrol etmek
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Tahin helvası üretimini kontrol etmek | | | 10 | Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek | | | 11 | Yumuşak şeker üretimini kontrol etmek
Sert şeker üretimini kontrol etmek
| | | 12 | Sert şeker üretimini kontrol etmek | | | 13 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | | | 14 | Ketçap ve mayonez üretimini kontrol etmek | | | 15 | Toz halindeki gıda ürünleri üretimini kontrol etmek | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Turan, S. 2010. Özel Gıdalar Teknolojisi Ders Notları. Abant İzzet Baysal Üniversitesi.
Altan, A., 2003, Özel Gıdalar Teknolojisi, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, ADANA.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı | 1 | 30 | 30 |
Uygulama/Pratik | 4 | 5 | 20 |
Tartışma | 8 | 1 | 8 |
Soru-Yanıt | 8 | 1 | 8 |
Okuma | 5 | 1 | 5 |
Rapor | 1 | 1 | 1 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ2 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ3 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ6 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 | ÖÇ7 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | 3 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|