Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT1482016272 | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Mikroorganizma ve gıda arasındaki ilişkiyi öğretmek
Mikrobiyal gelişme hakkında temel bilgi sağlamak
Öğrencileri laboratuar analiz için geliştirmek
Öğrencilere mikroorganizmaları tanıtmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Ersin ÇELEM |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Mikroorganizmayı açıklayabilir | 2 | Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler bilgi ve becerilere sahip olur | 3 | Laboratuar analizleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları
Gıdalardaki Mikroorganizmalar
Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler
Mikrobiyolojik bozulmalar |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları
Gıdalardaki Mikroorganizmalar
| | | 2 | Gıdalardaki Mikroorganizmalar
Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörler
| | | 3 | Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörleri İncelemek
Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Dış Faktörler
Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar
| | | 4 | Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar
Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
| | | 5 | Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
Mikrobiyal Kontaminasyon Kontrolu
Mikroorganizmaların Uzaklaştırılması
| | | 6 | Mikrobiyal Gelişmenin Engellenmesi, Mikrorganizmaların Öldürülmesi | | | 7 | Mikrorganizmaların Öldürülmesini | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Et ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
| | | 10 | Süt ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | | | 11 | Yumurta ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | | | 12 | Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmaları | | | 13 | Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmalar
Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar | | | 14 | Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar
| | | 15 | Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakların
Gıdalardaki Mikroorganizmalar
| | | 16 | Final | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
ERKMEN,O; 2010, Gıda Mikrobiyolojisi Elif Yayınevi, ANKARA |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 2 | 28 |
Rapor Hazırlama | 14 | 2 | 28 |
Rapor Sunma | 14 | 2 | 28 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 5 | 5 | | | | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | | | | | 5 | ÖÇ2 | 5 | 5 | | | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | | | 5 | ÖÇ3 | 5 | 5 | | | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | | | | | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|