Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGP1062010272GIDA MİKROBİYOLOJİSİZorunlu124
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Mikroorganizma ve gıda arasındaki ilişkiyi öğretmek Mikrobiyal gelişme hakkında temel bilgi sağlamak Öğrencileri laboratuar analiz için geliştirmek Öğrencilere mikroorganizmaları tanıtmak
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr. Gör. Songül KOYUN
Öğrenme Çıktıları
1Mikroorganizmayı açıklayabilir
2Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler bilgi ve becerilere sahip olur
3Laboratuar analizleri konusunda bilgi ve becerilere sahip olur
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Mikrobiyolojik bozulmalar
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakları Gıdalardaki Mikroorganizmalar
2Gıdalardaki Mikroorganizmalar Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörler
3Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen İç Faktörleri İncelemek Mikrobiyal Gelişmeyi Etkileyen Dış Faktörler Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar
4Gıdalarda İndikatör Mikroorganizmalar Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
5Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Mikrobiyal Kontaminasyon Kontrolu Mikroorganizmaların Uzaklaştırılması
6Mikrobiyal Gelişmenin Engellenmesi, Mikrorganizmaların Öldürülmesi
7Mikrorganizmaların Öldürülmesini
8Ara sınav
9Et ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
10Süt ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
11Yumurta ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
12Meyve Sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmaları
13Konservelerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar
14Tahıl ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Bozulmalar Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar
15Fermente Alkollü İçeceklerde Mikrobiyolojik Bozulmalar Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma Kaynakların Gıdalardaki Mikroorganizmalar
16Final
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
ERKMEN,O; 2010, Gıda Mikrobiyolojisi Elif Yayınevi, ANKARA
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav122
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Laboratuvar14228
Rapor Hazırlama14228
Rapor Sunma14228
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)130
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
ÖÇ3               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00