Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT2392016272 | ET İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd. Doç. Dr. Hilal TOZLU ÇELİK |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Taze et ürünleri üretebilme | 2 | Dondurulmuş et ürünleri üretebilme | 3 | Kesimhane yan ürünleri üretebilme | 4 | Kanatlı eti üretebilme | 5 | Su ürünleri üretebilme |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Taze et ürünlerinin üretimi, dondurulmuş et ürünleri. Kesimhane yan ürünleri ve kanatlı eti üretimi. Su ürünleri üretimi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Taze et ürünleri üretimi | | | 2 | Taze et ürünleri üretimi | | | 3 | Taze et ürünleri üretimi | | | 4 | Taze et ürünleri üretimi | | | 5 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | | | 6 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | | | 7 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Dondurulmuş et ürünleri üretimi | | | 10 | Kesimhane yan ürünleri üretimi | | | 11 | Kesimhane yan ürünleri üretimi | | | 12 | Kanatlı eti ürünleri üretimi | | | 13 | Kanatlı eti ürünleri üretimi | | | 14 | Su ürünleri üretimi | | | 15 | Su ürünleri üretimi | | | 16 | Dönem sonu sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Laboratuvar | 14 | 1 | 14 |
Tartışma | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
Beyin Fırtınası | 14 | 2 | 28 |
Makale Kritik Etme | 1 | 1 | 1 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|