|
Ders Öğretim PlanıDersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT1462016272 | GIDA KİMYASI | Zorunlu | 1 | 2 | 3 |
| Dersin Seviyesi | Ön Lisans | Dersin Amacı | Gıda kimyasının temelini oluşturan su, karbonhidrat, lipidler, vitaminler, mineraller. proteinler, enzimler ve su hakkında(sınıflandırma, reaksiyon, adlandırma, özellikler) öğrenciyi bilgilendirmek. | Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri | Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ | Öğrenme Çıktıları | 1 | Temel gıda bileşenleri ile ilgili reaksiyonları kavrayabilme | 2 | Öğrenmiş olduğu temel bilgiler sayesinde yapacağı analizleri kavrayabilme | 3 | Protein,lipid ve karbonhidratlar hakkında temel bilgilere sahip olabilme | 4 | Mineraller, vitaminler, enzimler ve su hakkında temel bilgiye sahip olma |
| Öğrenim Türü | Birinci Öğretim | Dersin Ön Koşulu Olan Dersler | Yok | Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar | Yok | Dersin İçeriği | Karbonhidratlar, proteinler, lipidler, mineraller, vitaminler, enzimler ve suyun kimyasal yapısı, genel özellikleri, gıda sanayinde önemi. | Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği | |
1 | Giriş | | | 2 | Karbonhidratların tanıtımı ve sınıflandırılması | | | 3 | Karbonhidratların özellikleri, kimyasal yapıları | | | 4 | Lipidlerin sınıflandırılması, lipidlerin adlandırılması | | | 5 | Lipidlerin genel özellikleri | | | 6 | Yağ benzeri maddeler | | | 7 | Amino asitler ve kimyasal yapıları, sınıflandırılmaları, amino asitlerin asit-baz özellikleri | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Proteinlerin yapıları; primer,sekonder, tersiyer ve quaterner | | | 10 | Proteinlerin bazı özellikleri | | | 11 | Suyun kimyası, özellikleri, gıdalardaki su çeşitleri | | | 12 | Su aktivitesi, su aktivitesi ve gıdaların bozulması | | | 13 | Mineral maddeler, kimyasal yapısı, genel özellikleri | | | 14 | Vitaminlerin genel özellikleri | | | 15 | Enzimler, genel özellikleri, gıda sanayinde kullanımı | | | 16 | Final | | |
| Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar | Gıda Kimyası, Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, 2016. | Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları | | Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
| İş Yükü Hesaplaması | |
Ara Sınav | 1 | 7 | 7 | Final Sınavı | 1 | 7 | 7 | Soru-Yanıt | 14 | 3 | 42 | Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 | Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 7 | 7 | Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 7 | 7 | |
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi | ÖÇ1 | | 4 | 4 | | | | 4 | 4 | | | 4 | | | | 4 | ÖÇ2 | | 4 | 4 | | | | 5 | 4 | | | 3 | | | | 4 | ÖÇ3 | | 5 | 4 | | | | 4 | 4 | | | 4 | | | | 4 | ÖÇ4 | | 5 | 4 | | | | 4 | 4 | | | 4 | | | | 4 |
| * Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|