Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGT2022013272 | MEYVE VE SEBZE TEKNOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrenciye;
• meyve suyu ve nektarı üretimi konusunda temel bilgi kazandırmak,
• meyve ve sebze işleme teknolojileri hakkında temel bilgi sağlamak,
• araştırma yeteneklerini geliştirmektir
|
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Yrd.Doç.Dr.Bekir Gökçen MAZI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Meyve suyu ve nektarı üretimiyle ilgili güncel konular hakkında bilgi sahibi olur | 2 | Fermente meyve ve sebzeler ve bunların üretim teknolojileri hakında bilgi sahibi olur | 3 | Reçel, marmetal, salça ve turşu üretim teknolojileri hakkında temel bilgi sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
• Meye suyu üretimi
• Meye nektarı üretimi
• Turşu üretim teknolojisi |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Meyve Suyu Üretimi için Mayşenin Hazırlanması | | | 2 | Presleme, Durultma ve Berraklaştırma | | | 3 | Filtrasyon-Konsantrasyon | | | 4 | Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon | | | 5 | Meyve Nektarı Üretimi için Mayşenin Hazırlanması | | | 6 | Mayşeye Isıl işlem Uygulamak | | | 7 | Pulp Elde Etmek-Pulpu Konsantre Etmek | | | 8 | Ara Sınav | | | 9 | Geri Sulandırma/Dolum ve Pastörizasyon | | | 10 | Turşu Üretimi için Ön İşlemler, Salamura Hazırlama | | | 11 | Salamura Hazırlama ve Dolum/Kapatma | | | 12 | Turşu Fermantasyonu | | | 13 | Sirke Üretimi için Ön İşlemler | | | 14 | Sirke Fermantasyonu | | | 15 | Dinlendirme/Durultma ve Pastörizasyon | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1. Cemeroğlu, B., 2004. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi I-II. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:28 Ankara |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Tartışma | 5 | 1 | 5 |
Soru-Yanıt | 5 | 1 | 5 |
Takım/Grup Çalışması | 2 | 4 | 8 |
Beyin Fırtınası | 5 | 1 | 5 |
Rapor Hazırlama | 2 | 4 | 8 |
Rapor Sunma | 2 | 1 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 7 | 1 | 7 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ÖÇ2 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | ÖÇ3 | 1 | | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 5 | 5 | 5 | 3 | 1 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|