TR | EN
Third Cycle Programmes
    (Doctorate Degree)
Second Cycle Programmes
    (Master's Degree)
First Cycle Programmes
    (Bachelor's Degree)
Short Cycle Programmes
    (Associate's Degree)
 
Short Cycle Programmes (Associate's Degree)

VOCATIONAL SCHOOL OF SOCIAL SCIENCES - COOKERY - Associate Degree



General Description
History
Qualification Awarded
Level of Qualification
Short Cycle
Specific Admission Requirements
Specific Arrangements For Recognition Of Prior Learning (Formal, Non-Formal and Informal)
Qualification Requirements and Regulations
Profile of The Programme
Occupational Profiles of Graduates With Examples
Access to Further Studies
Examination Regulations, Assessment and Grading
Graduation Requirements
Mode of Study (Full-Time, Part-Time, E-Learning )
-
Address, Programme Director or Equivalent
Facilities

Key Learning Outcomes
1 Aşçılık ile ilgili kuramlar, olgular kavramlar ve ilkeler hakkında temel düzeyde bilgi sahibidir.
2 Aşçılık mesleğindeki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar ve uygulamalar ile ilgili bilgi sahibidir
3 Aşçılık mesleğindeki örgütlerin iç ve dış çevre faktörleri hakkında bilgi sahibidir
4Aşçılık ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır.
5Aşçılık ile ilgili sorunları tespit eder, çözümler üretir ve sunar.
6 Aşçılık ile ilgili fiziksel ortamı, araç gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
7 Ekip üyesi olarak çalışır ve sorumluluk alır.
8Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
9 Aşçılık ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
10 Mutfak ortamında birlikte çalıştığı insanların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirir ve performanslarını adil biçimde değerlendirir.
11 Aşçılık mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
12 Aşçılık ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle sürekli günceller ve geliştirir.
13Aşçılık ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere çeşitli şekillerde sunar.
14 Aşçılık ile ilgili işleri gerçekleştirirken insan sağlığını, sosyal ve doğal çevreyi dikkate alır.
15 İnsanlar ve kültürler arasındaki farklılıklara duyarlı olur, hoşgörü ve saygı gösterir.
16 Aşçılık mesleğinin gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı Temel Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
17 Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
18Aşçılık ile ilgili düzenli olarak, sağlık, güvenlik ve risk değerlendirmesi yapar.
19 Mutfaktaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getirir.
20 Kişisel bakıma, hijyene, giyime ve görünüme alanının gerektirdiği şekilde özen gösterir.

Key Programme Learning Outcomes - NQF for HE in Turkey
TYYÇKey Learning Outcomes
11122233333333333333
KNOWLEDGE1
SKILLS1
2
COMPETENCES (Competence to Work Independently and Take Responsibility)1
2
3
COMPETENCES (Learning Competence)1
2
3
COMPETENCES (Communication and Social Competence)1
2
3
4
COMPETENCES (Field Specific Competence)1
2

Course Structure Diagram with Credits
T : Theoretical P: Practice L : Laboratory
1. Semester
No Course Unit Code Course Unit Title Type of Course T P L ECTS
1 TİT10120188410 ATATÜRK'S PRINCIPLE AND HISTORY OF REVOLUTION I Compulsory 2 0 0 2
2 İAİTB19120168410 ATATÜRK'S PRİNCİPLES AND HİSTORY OF REVOLUTİON-I Compulsory 2 0 0 2
3 ASC11120188410 FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT Compulsory 2 0 0 3
4 YDI10120188410 FOREIGN LANGUAGE I Compulsory 2 0 0 2
5 İYDB11520168410 FOREIGN LANGUAGE-I Compulsory 2 0 0 2
6 ASP10920168410 GASTRONOMY INTRODUCTION Compulsory 3 0 0 4
7 GSEÇ20168410_1_1_2 GSEÇMELİ_1_1_2 Elective - - - 0
8 ASC10920188410 INFORMATION COMMUNICATION TECHNOLOGIES Compulsory 2 0 0 3
9 ASC10720188410 INTRODUCTION TO GASTRONOMY Compulsory 2 0 0 4
10 ASP10120168410 KITCHEN PLANNING Compulsory 3 1 0 4
11 ASC10120188410 KITCHEN PLANNING Compulsory 3 1 0 4
12 ASP10720168410 MENU PLANNING Compulsory 3 1 0 4
13 ASC10520188410 MENU PLANNING Compulsory 3 1 0 4
14 ASC10320188410 NUTRITIONAL PRINCIPLES Compulsory 4 0 0 4
15 ASP10520168410 PRıNCıPLES OF NUTRITION Compulsory 4 0 0 4
16 SEC20188410_1_1 SEÇMELİ_1_1 Elective - - - 0
17 SEÇ20168410_1_1_1 SEÇMELİ_1_1_1 Elective - - - 0
18 TDK10120188410 TURKISH LANGUAGE 1 Compulsory 2 0 0 2
19 İTDB10120168410 TURKISH LANGUAGE -I Compulsory 2 0 0 2
Total 41 4 0 50
 
2. Semester
No Course Unit Code Course Unit Title Type of Course T P L ECTS
1 TİT10220188410 ATATÜRK'S PRINCIPLE AND HISTORY OF REVOLUTION II Compulsory 2 0 0 2
2 İAİTB19220168410 ATATÜRK'S PRİNCİPLES AND HİSTORY OF REVOLUTİON-II Compulsory 2 0 0 2
3 ASC10220188410 COOKING METHODS - I Compulsory 4 2 0 6
4 ASP11020168410 COOKING METHODS-I Compulsory 4 2 0 6
5 ASC11020188410 CUISINE CULTURE AND HISTORY Compulsory 2 0 0 2
6 ASC10620188410 FOOD AND BEVERAGE SERVICE - I Compulsory 1 1 0 0
7 ASP10820168410 FOOD AND BEVERAGE SERVICE-I Compulsory 2 1 0 3
8 ASC10820188410 FOOD DECORATION ART Compulsory 3 1 0 4
9 YDI10220188410 FOREIGN LANGUAGE II Compulsory 2 0 0 2
10 İYDB11620168410 FOREIGN LANGUAGE-II Compulsory 2 0 0 2
11 STAJ10220168410 INTERNSHIP - I Compulsory 0 0 0 5
12 STJ10220188410 INTERNSHIP - I Compulsory 0 0 0 5
13 ASC10420188410 LOCAL CUISINES Compulsory 3 1 0 4
14 ASP10620168410 REGIONAL KITCHEN Compulsory 3 1 0 4
15 SEÇ20168410_1_2 SEÇMELİ_1_2 Elective - - - 0
16 TDK10220188410 TURKISH LANGUAGE II Compulsory 2 0 0 2
17 İTDB10220168410 TURKISH LANGUAGE -II Compulsory 2 0 0 2
Total 34 9 0 51
 
3. Semester
No Course Unit Code Course Unit Title Type of Course T P L ECTS
1 ASP20720168410 COLD KITCHEN Compulsory 3 1 0 5
2 ASC20120188410 COLD KITCHEN Compulsory 3 1 0 0
3 ASC20520188410 COOKING METHODS - II Compulsory 3 1 0 4
4 ASP20920168410 COOKING METHODS-II Compulsory 3 1 0 5
5 ASC21320188410 ENTREPRENEURSHIP Compulsory 3 1 0 0
6 ASC21120188410 FOOD AND BEVERAGE SERVICE - II Compulsory 1 1 0 3
7 ASP21120168410 FOOD AND BEVEREGA SERVICE-II Compulsory 2 1 0 3
8 ASP20320168410 PASTRY PRODUCTS Compulsory 3 1 0 5
9 ASC20320188410 PASTRY PRODUCTS Compulsory 3 1 0 0
10 ASP21720168410 PROFESSIONAL FOREIGN LANGUAGE-I Compulsory 2 0 0 3
11 ASC20920188410 RESEARCH METHOD and TECHNIQUES Compulsory 2 0 0 2
12 ASP21520168410 RESEARCH METHODS AND TECHNIQUES Compulsory 2 0 0 3
13 SEÇ20168410_2_1 SEÇMELİ_2_1 Elective - - - 0
14 SEC20188410_2_1 SEÇMELİ_2_1 Elective - - - 0
15 ASC20720188410 VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE I Compulsory 2 0 0 3
Total 32 9 0 36
 
4. Semester
No Course Unit Code Course Unit Title Type of Course T P L ECTS
1 ASP21420168410 FOOD AND BEVERAGE MANAGEMENT Compulsory 3 0 0 3
2 ASP22020168410 FOOD SAFETY Compulsory 2 0 0 0
3 ASC21220188410 FOOD SAFETY Compulsory 2 0 0 0
4 ASC20220188410 HUMAN RESOURCES MANAGEMENT Compulsory 2 0 0 0
5 STAJ20020168410 INTERNSHIP - II Compulsory 0 0 0 0
6 STJ20220188410 INTERNSHIP - II Compulsory 0 0 0 5
7 ASP21620168410 OSMANLI KITCHEN Compulsory 3 1 0 0
8 ASC20620188410 OTTOMAN CUISINE Compulsory 3 1 0 4
9 ASP21820168410 PROFESSIONAL FOREIGN LANGUAGE-II Compulsory 2 0 0 0
10 SEÇ20168410_2_2 SEÇMELİ_2_2 Elective - - - 0
11 SEC20188410_2_2 SEÇMELİ_2_2 Elective - - - 0
12 ASP20420168410 TURKISH CUISINE Compulsory 3 1 0 4
13 ASC20420188410 TURKISH CUISINE Compulsory 3 1 0 0
14 ASC21020188410 VOCATIONAL FOREIGN LANGUAGE II Compulsory 2 0 0 2
15 ASP20820168410 WORLD CUISINE Compulsory 3 1 0 0
16 ASC20820188410 WORLD CUISINES Compulsory 3 1 0 0
Total 31 6 0 18
 
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00