Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | ASP10620168410 | REGIONAL KITCHEN | Zorunlu | 1 | 2 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
This course is aimed to gain the qualifications to prepare the dishes of these regions by investigating the local culinary culture. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | To do research about Central Anatolia region culinary culture | 2 | Do research on Eastern Anatolian culinary culture | 3 | Do research on Southeast Anatolia culinary culture | 4 | Do research on culinary culture of the Mediterranean region | 5 | Do research on Aegean culinary culture | 6 | Do research on the Black Sea culinary culture | 7 | To research about Thrace cuisine |
|
Öğrenim Türü |
Evening Education |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
None |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
None |
Dersin İçeriği |
Central Anatolian Cuisine Central Anatolia Cuisine Foods Eastern Anatolia Region Foods Eastern Anatolia Region Foods Southeastern Anatolia Foods Southeastern Anatolia Foods Mediterranean Foods Mediterranean Foods Mediterranean Foods Aegean Foods Aegean Foods Blacksea Region Foods Blacksea Region Foods Foods Trakya Foods Trakya Foods Foods |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Central Anatolian Cuisine | | | 2 | Central Anatolian Cuisine Food
| | | 3 | Eastern Anatolia Region Cuisine
| | | 4 | Eastern Anatolia Region Foods
| | | 5 | Southeastern Anatolia Cuisine
| | | 6 | Southeastern Anatolia Cuisine Foods
| | | 7 | Mediterranean cuisine
| | | 8 | Midterm | | | 9 | Mediterranean Cuisine Foods
| | | 10 | Aegean Cuisine
| | | 11 | Ege Turkish Cuisine
| | | 12 | Blacksea Region Cuisine
| | | 13 | Blacksea Region Cuisine Cuisine
| | | 14 | Thrace Cuisine
| | | 15 | Thrace Cuisine
| | | 16 | Final Exam
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Megep Ders Modülleri
İnternet
Yöresel Mutfak Tarifleri |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | None |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 1 | 1 |
Final Examination | 1 | 1 | 1 |
Attending Lectures | 14 | 4 | 56 |
Practice | 14 | 2 | 28 |
Question-Answer | 7 | 1 | 7 |
Demonstration | 7 | 1 | 7 |
Self Study | 7 | 1 | 7 |
Individual Study for Mid term Examination | 7 | 1 | 7 |
Individual Study for Final Examination | 6 | 1 | 6 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ2 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ3 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ4 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ5 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ6 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | | ÖÇ7 | | | | 3 | | 5 | 5 | | | 5 | 4 | | | 4 | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|