Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
ASP20920168410COOKING METHODS-IIZorunlu235
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
According to this derste hierarchical structure, it is aimed to make the job descriptions of the kitchen workers and to gain the competencies of preparing various meals by using the international chopping and cooking methods.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğr.Gör. Mehmet KABACIK
Öğrenme Çıktıları
1Preparing the grilled meals
2Steaming (Buharda) prepare / prepare meals cooked
3To make / process the products in oil
4Preparing / preparing meals for poaching (cooking in hot water at 80-90 degrees)
5Braising cook meals prepared / prepared
6Preparing / preparing gratinating products
7Roti (cooking large pieces of meat)
Öğrenim Türü
Evening Education
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
None
Dersin İçeriği
Job descriptions of kitchen workers according to the hierarchical structure ,Chopping / cutting operations used in international kitchens Basic Stocks (flesh) and sauces, . Blanching (pre-baking / bleaching) process, Boiling (cooking with plenty of water) meals, Stewing (cooked in own water) meals
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Manifest diagram according to kitchen layout and job descriptions of employees in kitchen sectionsx
2Manifest diagram according to kitchen layout and job descriptions of employees in kitchen sectionsx
3Julienne, Brunoise, jardiniére, joinery / making macedoniax
4Mire poix, Paysanne, Woodworking / making in Batonnets, Vichy, and other formsx
5Preparing flavor blendsx
6Basic White stock (Basic white meat) stock prepare / preparex
7Basic brown (basic brown meat) prepare / preparex
8Midterm exam
9Preparing food for blanching water (Blanching)x
10Cooking food as water blanching (Pre-Cooking / Bleaching)x
11Cooking food as water blanching (Pre-Cooking / Bleaching)x
12Cooking food as boilingx
13Preparations for Stewing Food Stuffsx
14Preparations for Stewing Food Stuffsx
15Preparations for Stewing Food Stuffsx
16Final Examx
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Turkish
Staj Durumu
None
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination111
Final Examination144
Attending Lectures14456
Practice14456
Laboratory7428
Individual Study for Final Examination144
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)149
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20
ÖÇ155555555555555555555
ÖÇ255555555555555555555
ÖÇ355555555555555555555
ÖÇ455555555555555555555
ÖÇ555555555555555555555
ÖÇ655555555555555555555
ÖÇ755555555555555555555
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00