|
|
|
Lisans Programları
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
- SAĞLIK YÖNETİMİ
- Lisans
Program Tanımları
|
|
Kuruluş | Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 08.04.2016 tarih 19678 sayılı Resmi gazetede yayınlanan "2016/8562 Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılamsı ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar" gereğince Sağlık Yüksekokulu kapatılarak yerine "Sağlık Bilimleri Fakültesi" olarak kurulmuştur. Sağlık Yönetimi bölümümüz 04.10.2017 tarihinde YÖK kararı ile açılmıştır. İlk öğrencilerini 2019-2020 öğretim yılında almış ve eğitime başlamıştır.
| Kazanılan Derece | Bu bölüm, yüksek öğretimde Sağlık Yönetimi bilimi alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir.
Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Sağlık Yönetimi bilimi alanında Lisans derecesine sahip olunur. | Derecenin Düzeyi | Lisans | Derecenin Düzeyi | Lisans | Kabul ve Kayıt Koşulları | Bu programa kabul edilebilmek için üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmak gerekir. Program TM puan türünden öğrenci kabul etmektedir. | Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar | 16.07.2017 tarihli Ordu Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca, Ordu Üniversitesinin fakülte/yüksekokullarında uygulanan programlar arasında (kurum içi) ve yurt içi-yurt dışındaki diğer üniversitelerden (kurum dışı) Ordu Üniversitesinin eşdeğer programlarına, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Senato tarafından belirlenen esaslara göre yatay geçişler yapılabilir. Yatay geçişlere ve ders muafiyetlerine ilgili yönetim kurulu karar verir. Kurumlar arası yatay geçişler ve kurum içi yatay geçişler lisans programları için sadece güz yarıyılında güz yarıyılında gerçekleştirilir.
Avrupa Kredi Transfer Sistemine dahil üniversiteler arasında yapılacak geçişler ve alınan derslerin transferi Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslar ve diğer ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır.
Dikey geçişle lisans programlarına yerleştirilen meslek yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi ön lisans mezunları hakkında, 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır. | Yeterlilik Koşulları ve Kuralları | Bu programdan sağlık yönetici olarak mezun olmak için en az 240 AKTS kredisi kazanmış olmak gerekmektedir. | Program Profili | Sağlık Yönetimi Bölümü, gerek lisans gerekse lisansüstü eğitim programı ile sağlık sektörüne her düzeyde kimlik ve kişiliği gelişmiş, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, sağlık kuruluşlarını yönetecek bilgisi, becerisi ve ideali olan, yabancı dili iyi derecede kullanan, üretime dönük girişimcilik ruhuna sahip, iletişim ve liderlik becerileri gelişmiş, mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış üstün nitelikli profesyonel sağlık yöneticileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır | Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) | Bu bölüm mezunları; kamu (Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, Silahlı Kuvvetlere Bağlık Hastaneler) veya özel sektöre (özel hastaneler, ilaç ve tıbbi cihaz firmaları, sigorta şirketleri ve diğer özel sağlık kuruluşları) ait kurum ve kuruluşların yönetim işlerinde görev alırlar. Bölüm mezunları, sağlık kuruluşlarının muhasebe ve finansman bölümlerinde, insan kaynakları bölümlerinde, pazarlama bölümlerinde, kalite bölümlerinde ve hasta ilişkileri bölümlerinde çalışma imkanları bulabilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında müfettişlik ve uzmanlık gibi görevlerde çalışma imkanına da sahip olabilmektedirler. | Üst Derece Programlarına Geçiş | Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yükseklisans giriş sınavını geçme koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans) programlarda öğrenim görebilirler. | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Yıl içi sınav değerlendirilmesi; vize sınavı, projeler, ödevler ve uygulamalar ile belirlenmektedir. Yıl sonunda final sınavının % 60' ı yıl içi ortalamasının % 40'ı geçme notunu belirlemektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Derslerin başarı durumlarını gösteren çizelge aşağıda gösterilmiştir. Harf Notu : Ağırlık Katsayısı; AA:4,0- BA:3,5- BB:3,0- CB:2,5- CC:2,0- DC:1,5- DD:1,0- FD:0,5- FF:0 | Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme | Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Yıl içi sınav değerlendirilmesi; vize sınavı, projeler, ödevler ve uygulamalar ile belirlenmektedir. Yıl sonunda final sınavının % 60' ı yıl içi ortalamasının % 40'ı geçme notunu belirlemektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Derslerin başarı durumlarını gösteren çizelge aşağıda gösterilmiştir. Harf Notu : Ağırlık Katsayısı; AA:4,0- BA:3,5- BB:3,0- CB:2,5- CC:2,0- DC:1,5- DD:1,0- FD:0,5- FF:0 | Mezuniyet Koşulları | Sağlık Yönetimi bölümü öğrencilerinin mezun olabilmeleri için en az 240 AKTS'lik ders almaları ve bu derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir. | Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) | Tam Zamanlı | Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) | Prof. Dr.Taşkın Kılıç, Ordu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü - Akyazı Mahallesi 52200 ORDU/TÜRKİYE Telefon : 0 (452) 226 52 48/6535 Faks : 0 (452) 226 52 41 e-mail:taskinkilic79@hotmail.com | Bölüm Olanakları | Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümünün akademik kadrosu 1 Profesor, 1 Doçent, 2 Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Sağlık Yönetimi Bölümü, Üniversitemizin Cumhuriyet Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. Katında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüzde Kütüphane, Toplantı Odası, Seminer Salonu, Bilgisayar Laboratuvarı ve 4 sınıfı bulunmaktadır.
Sağlık Yönetimi Bölümümüz İtalya University of Sannio, Benevento, ile Erasmus anlaşmasına sahiptir. |
Program Çıktıları
|
|
1 | Sağlık Yönetimi lisans programından mezunu olan kişi sağlık sisteminin işleyişini kavrama, değerlendirme ve yönlendirebilecek yeterlikte, ekonomi, işletme, muhasebe, hukuk, maliye, finans ve yönetim bilimi ile ilgili kuramsal ve uygulama bilgilere sahip olur. Ulusal ve uluslararası sağlık sistemlerinin bileşenlerini ve sağlık politikalarını yorumlama konusunda bilgi sahibi olur. Sağlık sistemi örgütlenmesinin alt bölümleri ve bu bölümlerde çalışanları tanır, çalışanların görev yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi sahibi olur. Toplum ve birey sağlığının geliştirilmesi ile ilgili olan sosyal, çevresel ve davranışsal faktörler konusunda bilgi sahibi olur. | 2 | Sağlık Yönetimi lisans programından mezun olan kişi sağlık kurumları yönetimi konusundaki bilgi ve becerilerini ilgili kurumların yönetim, üretim, insan kaynakları, finans, muhasebe, pazarlama, hasta ve halkla ilişkiler, kalite ve hasta güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi teknolojileri, sağlık sigortacılığı vb. alanlarında uygular. Sağlık kurumları yönetimi sürecinde ortaya çıkan sorunlarda eleştirel ve yaratıcı düşünme, karar verme ve problem çözmede bilimsel yöntem ve teknikleri kullanır. Alanıyla ilgili verileri analiz eder, değerlendirir ve yorumlar. | 3 | Sağlık Yönetimi lisans programından mezun olan kişiler sağlık kurumları yönetimi ile ilgili gelişmeleri bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak çok yönlü inceler ve değerlendirir. Görev aldığı birimde liderlik özellikleri sergiler. Sağlık kurumları yönetimi uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır. Sağlık kurumlarında çalışanların kişilik, kültür ve davranışsal özelliklerini değerlendirerek kurumun amaçları doğrultusunda yönlendirir. | 4 | Sağlık yönetimi lisans programı mezunu kişi bilgiye ulaşma yollarına karar verebilir ve uygulayabilir. Mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir; değişime, yeniliğe ve girişimciliğe açık olur. | 5 | Sağlık Yönetimi lisans programı mezunu kişi bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. Sorunları etkili iletişim yöntemleri kullanarak çözer. Yazılı ve sözlü iletişimde, doğru ve kurallara uygun biçimde dil bilgisini ve sağlık kurumlarında kullanılan terminolojiyi kullanabilme yeterliliğine sahip olur. Sağlık kurumları yönetimi ile ilgili konularda düşüncelerini, çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak kurum içi ve kurum dışı ilgili taraflarla paylaşır. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. | 6 | Sağlık Yönetimi lisans programı mezunu kişi yönetim felsefesini ve yönetimin fonksiyonlarını her bir birime uygun olacak biçimde yönetim uygulamalarına yansıtır. Birey olarak dış görünüş, olumlu tutum ve davranışlarıyla kuruma örnek olur; sürekli gelişme ve değişime açıktır. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler ile toplumsal, bilimsel, mesleki etik ilkelere uygun davranır. Ülke ya da dünya genelinde genel sağlık sorunlarına duyarlı davranır, çözüm önerilerini yorumlar ve değerlendirir. |
Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
| TYYÇ | Program Çıktıları |
| 1 | 2 | 3 | 3 | 3 | 3 |
| BİLGİ | 1 | | | | | | |
| BECERİ | 1 | | | | | | |
| 2 | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği ) | 1 | | | | | | |
| 2 | | | | | | |
| 3 | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Öğrenme Yetkinliği ) | 1 | | | | | | |
| 2 | | | | | | |
| 3 | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(İletişim ve Sosyal Yetkinlik ) | 1 | | | | | | |
| 2 | | | | | | |
| 3 | | | | | | |
| 4 | | | | | | |
| 5 | | | | | | |
| YETKİNLİKLER
(Alana Özgü Yetkinlik) | 1 | | | | | | |
| 2 | | | | | | |
Müfredat
|
|
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1
|
YÖKA2
|
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
SYB1082019192
|
HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
0
|
4
|
3
|
SYB1162019192
|
İŞLETME MATEMATİĞİ
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
7
|
4
|
SYB1182022192
|
TIBBİ TERMİNOLOJİ
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
0
|
4
|
5
|
YÖKT2
|
TÜRK DİLİ-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
0
|
2
|
6
|
ORTAKSEÇ_BAHAR
|
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
0
|
7
|
YÖKY22022192
|
YABANCI DİL-II
|
Zorunlu
|
2
|
0
|
0
|
0
|
8
|
SYB1142019192
|
YÖNETİM TEMEL İLKELERİ VE ETİĞİ
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
7
|
Toplam |
18
|
0
|
0
|
26
|
|
|
1
|
SYB3082019192
|
SAĞLIK KURUMLARI UYGULAMASI-II
|
Zorunlu
|
2
|
8
|
0
|
6
|
2
|
SYB3102019192
|
SAĞLIK KURUMLARINDA SATIN ALMA VE MALZEME YÖNETİMİ
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
4
|
3
|
SYB3122019192
|
SAĞLIK POLİTİKASI VE PLANLAMA
|
Zorunlu
|
4
|
0
|
0
|
4
|
4
|
SEC2019192_3_2
|
SEÇMELİ_3_2
|
Seçmeli
|
-
|
-
|
-
|
0
|
Toplam |
10
|
8
|
0
|
14
|
|
|
1
|
ODUS0001
|
KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
ODUS0002
|
ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
3
|
ODUS0003
|
METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
4
|
ODUS0004
|
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
5
|
ODUS0005
|
TEMEL FOTOĞRAF
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
6
|
ODUS0006
|
PORTFOLYO TASARIMI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
7
|
ODUS0007
|
MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
8
|
ODUS0008
|
DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
9
|
ODUS0009
|
KARADENİZDE BALIKÇILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
10
|
ODUS0010
|
DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
11
|
ODUS0011
|
TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
12
|
ODUS0012
|
SAĞLIKLI BESLENME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
13
|
ODUS0013
|
SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
14
|
ODUS0014
|
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
15
|
ODUS0015
|
PRATİK MEYVECİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
16
|
ODUS0016
|
PRATİK BAĞCILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
17
|
ODUS0017
|
PRATİK SEBZECİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
18
|
ODUS0018
|
ORGANİK TARIM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
19
|
ODUS0019
|
TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
20
|
ODUS0020
|
GENEL TIBBİ BİTKİLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
21
|
ODUS0021
|
AKILLI ŞEHİRLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
22
|
ODUS0022
|
SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
23
|
ODUS0023
|
ÇEVRE VE İNSAN
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
24
|
ODUS0024
|
SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
25
|
ODUS0025
|
BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
26
|
ODUS0026
|
YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
27
|
ODUS0027
|
GİRİŞİMCİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
28
|
ODUS0028
|
KARİYER PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
29
|
ODUS0029
|
MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
30
|
ODUS0030
|
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
31
|
ODUS0031
|
MESLEK ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
32
|
ODUS0032
|
SANAT TARİHİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
33
|
ODUS0033
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
34
|
ODUS0034
|
MARKA YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
35
|
ODUS0035
|
İLK YARDIM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
36
|
ODUS0036
|
PROJE YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
37
|
ODUS0037
|
TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
38
|
ODUS0038
|
MEDYA OKURYAZARLIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
39
|
ODUS0039
|
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
40
|
ODUS0040
|
SOSYAL MEDYA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
41
|
ODUS0041
|
MEDYA ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
42
|
ODUS0042
|
İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
43
|
ODUS0043
|
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
44
|
ODUS0044
|
GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
45
|
ODUS0045
|
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
46
|
ODUS0046
|
İŞARET DİLİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
47
|
ODUS0047
|
HAT SANATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
48
|
ODUS0048
|
BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
49
|
ODUS0049
|
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
50
|
ODUS0050
|
GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
51
|
ODUS0051
|
KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM)
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
52
|
ODUS0052
|
YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
53
|
ODUS0054
|
YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
54
|
ODUS0055
|
TÜRK SİNEMASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
55
|
ODUS0056
|
İNTERNET HUKUKU VE NETİKET
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
56
|
ODUS0057
|
ZEKA OYUNLARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
57
|
ODUS0058
|
OKUMA KÜLTÜRÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
58
|
ODUS0059
|
KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
59
|
ODUS0060
|
SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON)
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
60
|
ODUS0061
|
AMATÖR BALIKÇILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
61
|
ODUS0062
|
GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
62
|
ODUS0063
|
AKVARYUM HOBİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
63
|
ODUS0064
|
GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
64
|
ODUS0065
|
İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
65
|
ODUS0066
|
GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
66
|
ODUS0067
|
KAMU POLİTİKASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
67
|
ODUS0068
|
BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
|
1
|
ODUS0001
|
KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
2
|
ODUS0002
|
ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
3
|
ODUS0003
|
METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
4
|
ODUS0004
|
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
5
|
ODUS0005
|
TEMEL FOTOĞRAF
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
6
|
ODUS0006
|
PORTFOLYO TASARIMI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
7
|
ODUS0007
|
MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
8
|
ODUS0008
|
DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
9
|
ODUS0009
|
KARADENİZDE BALIKÇILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
10
|
ODUS0010
|
DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
11
|
ODUS0011
|
TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
12
|
ODUS0012
|
SAĞLIKLI BESLENME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
13
|
ODUS0013
|
SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
14
|
ODUS0014
|
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
15
|
ODUS0015
|
PRATİK MEYVECİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
16
|
ODUS0016
|
PRATİK BAĞCILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
17
|
ODUS0017
|
PRATİK SEBZECİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
18
|
ODUS0018
|
ORGANİK TARIM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
19
|
ODUS0019
|
TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
20
|
ODUS0020
|
GENEL TIBBİ BİTKİLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
21
|
ODUS0021
|
AKILLI ŞEHİRLER
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
22
|
ODUS0022
|
SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
23
|
ODUS0023
|
ÇEVRE VE İNSAN
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
24
|
ODUS0024
|
SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
25
|
ODUS0025
|
BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
26
|
ODUS0026
|
YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
27
|
ODUS0027
|
GİRİŞİMCİLİK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
28
|
ODUS0028
|
KARİYER PLANLAMA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
29
|
ODUS0029
|
MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
30
|
ODUS0030
|
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
31
|
ODUS0031
|
MESLEK ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
32
|
ODUS0032
|
SANAT TARİHİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
33
|
ODUS0033
|
GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
34
|
ODUS0034
|
MARKA YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
35
|
ODUS0035
|
İLK YARDIM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
36
|
ODUS0036
|
PROJE YÖNETİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
37
|
ODUS0037
|
TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
38
|
ODUS0038
|
MEDYA OKURYAZARLIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
39
|
ODUS0039
|
KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
40
|
ODUS0040
|
SOSYAL MEDYA
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
41
|
ODUS0041
|
MEDYA ETİĞİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
42
|
ODUS0042
|
İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
43
|
ODUS0043
|
AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
44
|
ODUS0044
|
GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
45
|
ODUS0045
|
TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
46
|
ODUS0046
|
İŞARET DİLİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
47
|
ODUS0047
|
HAT SANATI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
48
|
ODUS0048
|
BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
49
|
ODUS0049
|
TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
50
|
ODUS0050
|
GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
51
|
ODUS0051
|
KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM)
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
52
|
ODUS0052
|
YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
53
|
ODUS0054
|
YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
54
|
ODUS0055
|
TÜRK SİNEMASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
55
|
ODUS0056
|
İNTERNET HUKUKU VE NETİKET
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
56
|
ODUS0057
|
ZEKA OYUNLARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
57
|
ODUS0058
|
OKUMA KÜLTÜRÜ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
58
|
ODUS0059
|
KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
59
|
ODUS0060
|
SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON)
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
60
|
ODUS0061
|
AMATÖR BALIKÇILIK
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
2
|
61
|
ODUS0062
|
GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
62
|
ODUS0063
|
AKVARYUM HOBİSİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
63
|
ODUS0064
|
GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
64
|
ODUS0065
|
İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
65
|
ODUS0066
|
GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
66
|
ODUS0067
|
KAMU POLİTİKASI
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
67
|
ODUS0068
|
BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR
|
Seçmeli
|
2
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center
/ ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|
|
|