TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - SAĞLIK YÖNETİMİ - Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 08.04.2016 tarih 19678 sayılı Resmi gazetede yayınlanan "2016/8562 Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Fakülte, Enstitü ve Yüksekokulların Kurulması, Kapatılamsı ve Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar" gereğince Sağlık Yüksekokulu kapatılarak yerine "Sağlık Bilimleri Fakültesi" olarak kurulmuştur. Sağlık Yönetimi bölümümüz 04.10.2017 tarihinde YÖK kararı ile açılmıştır. İlk öğrencilerini 2019-2020 öğretim yılında almış ve eğitime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bu bölüm, yüksek öğretimde Sağlık Yönetimi bilimi alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Sağlık Yönetimi bilimi alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Derecenin Düzeyi
Lisans
Derecenin Düzeyi
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Bu programa kabul edilebilmek için üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmak gerekir. Program TM puan türünden öğrenci kabul etmektedir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
16.07.2017 tarihli Ordu Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca, Ordu Üniversitesinin fakülte/yüksekokullarında uygulanan programlar arasında (kurum içi) ve yurt içi-yurt dışındaki diğer üniversitelerden (kurum dışı) Ordu Üniversitesinin eşdeğer programlarına, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Senato tarafından belirlenen esaslara göre yatay geçişler yapılabilir. Yatay geçişlere ve ders muafiyetlerine ilgili yönetim kurulu karar verir. Kurumlar arası yatay geçişler ve kurum içi yatay geçişler lisans programları için sadece güz yarıyılında güz yarıyılında gerçekleştirilir. Avrupa Kredi Transfer Sistemine dahil üniversiteler arasında yapılacak geçişler ve alınan derslerin transferi Yükseköğretim Kurulunun belirlediği esaslar ve diğer ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılır. Dikey geçişle lisans programlarına yerleştirilen meslek yüksekokulu ve Açıköğretim Fakültesi ön lisans mezunları hakkında, 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Bu programdan sağlık yönetici olarak mezun olmak için en az 240 AKTS kredisi kazanmış olmak gerekmektedir.
Program Profili
Sağlık Yönetimi Bölümü, gerek lisans gerekse lisansüstü eğitim programı ile sağlık sektörüne her düzeyde kimlik ve kişiliği gelişmiş, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, sağlık kuruluşlarını yönetecek bilgisi, becerisi ve ideali olan, yabancı dili iyi derecede kullanan, üretime dönük girişimcilik ruhuna sahip, iletişim ve liderlik becerileri gelişmiş, mesleği için gerekli ilke, kavram, bilgi ve becerilerle donanmış üstün nitelikli profesyonel sağlık yöneticileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Bu bölüm mezunları; kamu (Sağlık Bakanlığı, Üniversiteler, Silahlı Kuvvetlere Bağlık Hastaneler) veya özel sektöre (özel hastaneler, ilaç ve tıbbi cihaz firmaları, sigorta şirketleri ve diğer özel sağlık kuruluşları) ait kurum ve kuruluşların yönetim işlerinde görev alırlar. Bölüm mezunları, sağlık kuruluşlarının muhasebe ve finansman bölümlerinde, insan kaynakları bölümlerinde, pazarlama bölümlerinde, kalite bölümlerinde ve hasta ilişkileri bölümlerinde çalışma imkanları bulabilmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarında müfettişlik ve uzmanlık gibi görevlerde çalışma imkanına da sahip olabilmektedirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yükseklisans giriş sınavını geçme koşulu ile lisansüstü (yüksek lisans) programlarda öğrenim görebilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Yıl içi sınav değerlendirilmesi; vize sınavı, projeler, ödevler ve uygulamalar ile belirlenmektedir. Yıl sonunda final sınavının % 60' ı yıl içi ortalamasının % 40'ı geçme notunu belirlemektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Derslerin başarı durumlarını gösteren çizelge aşağıda gösterilmiştir. Harf Notu : Ağırlık Katsayısı; AA:4,0- BA:3,5- BB:3,0- CB:2,5- CC:2,0- DC:1,5- DD:1,0- FD:0,5- FF:0
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Ders gereksinimlerine bağlı olarak sözlü ve/veya yazılı sınavlar, proje ve/veya sunumlar üzerinden notlar verilir. Değerlendirme 4’lü kredi sistemine göre yapılır. Yıl içi sınav değerlendirilmesi; vize sınavı, projeler, ödevler ve uygulamalar ile belirlenmektedir. Yıl sonunda final sınavının % 60' ı yıl içi ortalamasının % 40'ı geçme notunu belirlemektedir. Öğrenciler her ders için en az 1 ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı ise %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Derslerin başarı durumlarını gösteren çizelge aşağıda gösterilmiştir. Harf Notu : Ağırlık Katsayısı; AA:4,0- BA:3,5- BB:3,0- CB:2,5- CC:2,0- DC:1,5- DD:1,0- FD:0,5- FF:0
Mezuniyet Koşulları
Sağlık Yönetimi bölümü öğrencilerinin mezun olabilmeleri için en az 240 AKTS'lik ders almaları ve bu derslerden başarılı olmaları gerekmektedir. Ayrıca öğrencinin en az 2,00 genel akademik ortalamayı sağlaması gerekmektedir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Prof. Dr.Taşkın Kılıç, Ordu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümü - Akyazı Mahallesi 52200 ORDU/TÜRKİYE Telefon : 0 (452) 226 52 48/6535 Faks : 0 (452) 226 52 41 e-mail: sbostan29@gmail.com
Bölüm Olanakları
Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Yönetimi Bölümünün akademik kadrosu 1 Profesor, 1 Doçent, 2 Öğretim Üyesi ve 2 Araştırma Görevlisinden oluşmaktadır. Sağlık Yönetimi Bölümü, Üniversitemizin Cumhuriyet Yerleşkesinde Sağlık Bilimleri Fakültesi 1. Katında eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümümüzde Kütüphane, Toplantı Odası, Seminer Salonu, Bilgisayar Laboratuvarı ve 4 sınıfı bulunmaktadır. Sağlık Yönetimi Bölümümüz İtalya University of Sannio, Benevento, ile Erasmus anlaşmasına sahiptir.

Program Çıktıları
1Sağlık Yönetimi lisans programından mezunu olan kişi sağlık sisteminin işleyişini kavrama, değerlendirme ve yönlendirebilecek yeterlikte, ekonomi, işletme, muhasebe, hukuk, maliye, finans ve yönetim bilimi ile ilgili kuramsal ve uygulama bilgilere sahip olur. Ulusal ve uluslararası sağlık sistemlerinin bileşenlerini ve sağlık politikalarını yorumlama konusunda bilgi sahibi olur. Sağlık sistemi örgütlenmesinin alt bölümleri ve bu bölümlerde çalışanları tanır, çalışanların görev yetki ve sorumlulukları konusunda bilgi sahibi olur. Toplum ve birey sağlığının geliştirilmesi ile ilgili olan sosyal, çevresel ve davranışsal faktörler konusunda bilgi sahibi olur.
2Sağlık Yönetimi lisans programından mezun olan kişi sağlık kurumları yönetimi konusundaki bilgi ve becerilerini ilgili kurumların yönetim, üretim, insan kaynakları, finans, muhasebe, pazarlama, hasta ve halkla ilişkiler, kalite ve hasta güvenliği, iş sağlığı ve güvenliği, bilgi teknolojileri, sağlık sigortacılığı vb. alanlarında uygular. Sağlık kurumları yönetimi sürecinde ortaya çıkan sorunlarda eleştirel ve yaratıcı düşünme, karar verme ve problem çözmede bilimsel yöntem ve teknikleri kullanır. Alanıyla ilgili verileri analiz eder, değerlendirir ve yorumlar.
3Sağlık Yönetimi lisans programından mezun olan kişiler sağlık kurumları yönetimi ile ilgili gelişmeleri bilimsel yöntem ve teknikleri kullanarak çok yönlü inceler ve değerlendirir. Görev aldığı birimde liderlik özellikleri sergiler. Sağlık kurumları yönetimi uygulamalarında karşılaşılan sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alır. Sağlık kurumlarında çalışanların kişilik, kültür ve davranışsal özelliklerini değerlendirerek kurumun amaçları doğrultusunda yönlendirir.
4Sağlık yönetimi lisans programı mezunu kişi bilgiye ulaşma yollarına karar verebilir ve uygulayabilir. Mesleki bilgi ve becerilerini sürekli olarak geliştirir; değişime, yeniliğe ve girişimciliğe açık olur.
5Sağlık Yönetimi lisans programı mezunu kişi bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 genel düzeyinde kullanarak alanındaki gelişmeleri izler ve meslektaşları ile iletişim kurar. Sorunları etkili iletişim yöntemleri kullanarak çözer. Yazılı ve sözlü iletişimde, doğru ve kurallara uygun biçimde dil bilgisini ve sağlık kurumlarında kullanılan terminolojiyi kullanabilme yeterliliğine sahip olur. Sağlık kurumları yönetimi ile ilgili konularda düşüncelerini, çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak kurum içi ve kurum dışı ilgili taraflarla paylaşır. Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
6Sağlık Yönetimi lisans programı mezunu kişi yönetim felsefesini ve yönetimin fonksiyonlarını her bir birime uygun olacak biçimde yönetim uygulamalarına yansıtır. Birey olarak dış görünüş, olumlu tutum ve davranışlarıyla kuruma örnek olur; sürekli gelişme ve değişime açıktır. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler ile toplumsal, bilimsel, mesleki etik ilkelere uygun davranır. Ülke ya da dünya genelinde genel sağlık sorunlarına duyarlı davranır, çözüm önerilerini yorumlar ve değerlendirir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
123333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 SYB1072019192 DAVRANIŞ BİLİMLERİ Zorunlu 2 0 0 3
3 SYB1012019192 GENEL İŞLETME Zorunlu 3 0 0 6
4 SYB1112019192 GENEL MUHASEBE Zorunlu 4 0 0 7
5 SYB1132022192 İKTİSAT Zorunlu 4 0 0 6
6 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
7 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
8 YÖKY12022192 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 0
Toplam 19 0 0 26
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 SYB1082019192 HUKUKUN TEMEL KAVRAMLARI Zorunlu 2 0 0 4
3 SYB1162019192 İŞLETME MATEMATİĞİ Zorunlu 4 0 0 7
4 SYB1182022192 TIBBİ TERMİNOLOJİ Zorunlu 2 0 0 5
5 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
6 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
7 YÖKY22022192 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 0
8 SYB1142019192 YÖNETİM TEMEL İLKELERİ VE ETİĞİ Zorunlu 4 0 0 7
Toplam 18 0 0 27
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB2212019192 BELGE VE BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ Zorunlu 4 0 0 4
2 SYB2192019192 BİYOİSTATİSTİK VE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ Zorunlu 4 0 0 5
3 SYB2252019192 İLKYARDIM VE AFET YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 4
4 SYB2272019192 KAMU MALİYESİ Zorunlu 2 0 0 3
5 SYB2292019192 SAĞLIK KURUMLARI YÖNETİMİ Zorunlu 4 0 0 5
6 SYB2172019192 SAĞLIK OKURYAZARLIĞI Zorunlu 2 0 0 3
7 SYB2232019192 TOPLUM SAĞLIĞI VE ÇEVRE Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 22 0 0 29
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB2102019192 HASTALIKLAR BİLGİSİ Zorunlu 2 0 0 4
2 SYB2062019192 İDARE HUKUKU Zorunlu 3 0 0 4
3 SYB2042019192 MALİYET MUHASEBESİ Zorunlu 3 0 0 4
4 SYB2162019192 SAĞLIK HİZMETLERİ PAZARLAMASI Zorunlu 4 0 0 5
5 SYB2182019192 SAĞLIK KURUMLARINDA İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 4
6 SYB2082019192 SAĞLIK KURUMLARINDA KALİTE YÖNETİMİ Zorunlu 2 0 0 4
7 SYB2142019192 SAĞLIK KURUMLARINDA ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Zorunlu 4 0 0 5
Toplam 20 0 0 30
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB3012019192 SAĞLIK KURUMLARI UYGULAMASI-I Zorunlu 2 8 0 6
2 SYB3032019192 SAĞLIK KURUMLARINDA FİNANSAL YÖNETİM Zorunlu 4 0 0 4
3 SYB3092019192 SAĞLIK YÖNETİMİNDE KANTİTATİF TEKNİKLER Zorunlu 4 0 0 4
4 SEC2019192_3_1 SEÇMELİ_3_1 Seçmeli - - - 0
Toplam 10 8 0 14
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB3082019192 SAĞLIK KURUMLARI UYGULAMASI-II Zorunlu 2 8 0 6
2 SYB3102019192 SAĞLIK KURUMLARINDA SATIN ALMA VE MALZEME YÖNETİMİ Zorunlu 4 0 0 4
3 SYB3122019192 SAĞLIK POLİTİKASI VE PLANLAMA Zorunlu 4 0 0 4
4 SEC2019192_3_2 SEÇMELİ_3_2 Seçmeli - - - 0
Toplam 10 8 0 14
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB4012019192 SAĞLIK EKONOMİSİ Zorunlu 2 0 0 3
2 SYB4032019192 SAĞLIK HUKUKU VE MEVZUATI Zorunlu 2 0 0 4
3 SYB4052019192 SAĞLIK KURUMLARI UYGULAMALARI-III Zorunlu 2 8 0 0
4 SYB4072019192 SAĞLIK KURUMLARINDA STRATEJİK YÖNETİM Zorunlu 2 0 0 0
5 SEC2019192_4_1 SEÇMELİ_4_1 Seçmeli - - - 0
Toplam 8 8 0 7
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYB4082019192 PROJE VE SEMİNER Zorunlu 1 2 0 0
2 SYB4062019192 SAĞLIK KURUMLARI UYGULAMALARI-IV Zorunlu 2 24 0 14
3 SEC2019192_4_2 SEÇMELİ_4_2 Seçmeli - - - 0
Toplam 3 26 0 14
 
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 2
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_3_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYBSEC3172019192 SAĞLIK TURİZMİ Seçmeli 2 0 0 4
2 SYBSEC3192019192 EVDE BAKIM HİZMETLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 4
3 SYBSEC3212019192 SAĞLIK KURUMLARINDA HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 2 0 0 4
4 SYBSEC3232019192 GÜNCEL YÖNETİM YAKLAŞIMLARI Seçmeli 2 0 0 4
5 SYBSEC3252019192 TİCARET HUKUKU Seçmeli 2 0 0 4
6 SYBSEC3272019192 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 4
7 SYBSEC3292019192 MESLEKİ İNGİLİZCE-I Seçmeli 2 0 0 4
8 SYBSEC3312022192 SAĞLIK KURUMLARINDA İTİBAR YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_3_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYBSEC3022019192 MESLEKİ İNGİLİZCE-II Seçmeli 2 0 0 4
2 SYBSEC3042019192 İLETİŞİM TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 4
3 SYBSEC3082019192 SAĞLIK KURUMLARINDA OTELCİLİK YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 4
4 SYBSEC3142019192 KARŞILAŞTIRMALI SAĞLIK SİSTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 4
5 SYBSEC3162019192 GÜZEL KONUŞMA VE YAZMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 4
6 SYBSEC3182019192 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 4
7 SYBSEC3202019192 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 4
8 SYBSEC3222019192 SAĞLIK KURUMLARINDA ATIK YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 4
9 SYBSEC3242019192 SK ÜRETİM YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 4
10 SYBSEC3262019192 SAĞLIK EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 4
SEÇMELİ_4_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYBSEC4012019192 MESLEKİ İNGİLİZCE-III Seçmeli 2 0 0 0
2 SYBSEC4032019192 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SYBSEC4052019192 RİSK VE KRİZ YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SYBSEC4072019192 İŞ HUKUKU Seçmeli 2 0 0 0
5 SYBSEC4132019192 TIBBİ DESTEK HİZMETLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SYBSEC4152019192 PROJE UYGULAMALARI-I Seçmeli 2 0 0 0
7 SYBSEC4172019192 SAĞLIK SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
8 SYBSEC4192019192 TIBBİ MÜMESSİLLİK Seçmeli 2 0 0 0
9 SYBSEC4212019192 GİRİŞİMCİLİK VE KOBİ'LER Seçmeli 4 0 0 0
SEÇMELİ_4_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SYBSEC4022019192 MESLEKİ İNGİLİZCE-IV Seçmeli 2 0 0 0
2 SYBSEC4062019192 FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ Seçmeli 2 0 0 4
3 SYBSEC4082019192 SAĞLIK KURUMLARINDA SOSYAL HİZMET YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 4
4 SYBSEC4102019192 HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ HAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
5 SYBSEC4122019192 SAĞLIK VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SYBSEC4142022192 SAĞLIK SİGORTACILIĞI Seçmeli 2 0 0 4
7 SYBSEC4202019192 MEDİKAL İŞLETMECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00