TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

FEN - EDEBİYAT FAKÜLTESİ - MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK - Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Fakültemiz Bakanlar Kurulu’nun 07.02.1999 tarih ve 98/10569 sayılı kararı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak kurulmuştur. 1999 yılında Türk Dili ve Edebiyatı bölümü ve Matematik Bölümü ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2000 yılında Tarih ve Biyoloji Bölümü, 2003 yılında Fizik, Kimya ve Yabancı Diller bölümleri de açılmıştır. 2006 yılında ORDU ÜNİVERSİTESİ’nin kurulmasıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden ayrılmıştır. Psikoloji, Sanat Tarihi, Coğrafya, Sosyoloji, Felsefe ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümlerini bünyesine katan Fakültemize 2018 yılında Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü de eklenmiştir. Fakültemizde halen Moleküler Biyoloji ve Genetik (I. öğretim programı ile), Matematik, Sosyoloji, Sanat Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümleri (I. ve II. Öğretim programları ile) eğitime devam etmektedir. Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü Genel Biyoloji, Zooloji, Botanik, Moleküler Biyoloji ve Hidrobiyoloji bölümlerinden oluşmaktadır. Biri Moleküler Biyoloji'de, dörtü Zoolojide, biri Hidrobiyolojide, üçü Botanikte ve biri Genel Biyolojide olmak üzere toplamda 10 öğretim üyesi mevcuttur. Bölümümüz ayrıca yüksek lisans ve doktora programları sunmaktadır. İki öğrenci laboratuvarı ve beş araştırma laboratuvarı mevcuttur.
Kazanılan Derece
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden mezun olacak öğrenciler "biyolog" unvanını ve yetkisini alacaktır.
Derecenin Düzeyi
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
1. Lise veya dengi diploma. 2. LYS (Lise Sınavı) sınavından alınacak yeterli puan.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türk Yüksek Öğretim Kurullarında öncel öğrenimin tanınması süreci daha başlangıç aşamasındadır. Bu nedenle Ordu Üniversitesi’nin tüm programlarında da öncel eğitimin tanınması tam olarak başlatılmış değildir. Ancak bölümlerin zorunlu müfredatlarında yer alan İngilizce dersi için güz dönemi başında muafiyet sınavı düzenlenmektedir. Bu dersten kendi kendilerine öğrenme sürecini tamamlayan yada değişik yollarla bu derslerdeki öğrenme çıktılarını sağladığını düşünen öğrenciler bu sınava girebilme hakkına sahiptir. Sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar ders programındaki ilgili dersten muaf sayılırlar.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında lisans derecesi elde edebilmek için (Biyolog ünvanı kazanmak için) öğrencilerin sağlaması gereken şartlar; 1. Müfredattaki tüm derslerden en az DC derecesiyle geçmiş olmak, 2. 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı ortalamayı elde etmiş olmak, 3. Bitirme tezini hazırlamış, sunmuş ve başarılı bir not ile geçmiş olmak.
Program Profili
Biyolog; üniversitelerin Biyoloji veya Biyoloji’nin alt dalları ile ilgili bölümlerinden farklı ünvanlara (Biyoteknolog, Botanikçi, Deniz Biyoloğu, Ekolog, Entomolog, Hidrobiyolog, Genetikçi, Limnolog, Moleküler Biyolog, Moleküler Genetikçi, Tıbbi Biyolog, Taksonomist, Yaban Hayatı Biyologu, Zoolog) sahip olarak mezun olmuş, Canlılar, Ekosistemler, Çevre Yönetimi, Atık Yönetimi, Doğa Koruma, Çevre Sağlığı, Doğal Kaynakların Yönetimi ve Gıda Sağlığı üzerine laboratuvar veya doğal ortamda; araştırma, inceleme, analiz, denetim, üretim ve kontrol yapmaya, rapor düzenlemeye yetkili kişidir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Programı başarıyla tamamlayıp mezun olan öğrenciler; Moleküler Biyoloji ve Genetik lisansı ve biyolog ünvanıyla mezunu olarak, özel sektör ve kamu hastanelerinde moleküler temelli tanı laboratuvarları, tüp bebek birimleri, hastanelerin araştırma laboratuvarları, ziraat ve veterinerlik alanlarında moleküler temelli araştırma laboratuvarları, gıda ve ilaç sektöründe Ar-Ge birimleri, kalite kontrol ve çevre koruma birimleri, biyoçeşitliliğin tanımlanması, kategorilenmesi ve korunmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü araştırma laboratuvarları, GDO tanı laboratuvarları, biyomedikal şirketler ve sayıları giderek artan biyoteknoloji şirketlerinde çalışabilecek donanıma sahip olacaktır.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünden başarıyla mezun olan öğrenciler, gerekli sınavlarda (ALES ve İngilizce) başarılı oldukları takdirde Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoloji veya diğer benzer programlarda Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilirler.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler mesleki uygulama ve bitirme tezi dersleri dışındaki tüm derslerden bir ara sınav ve birde yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna ara sınavın katkısı %40, yılsonu sınavının katkısı ise %60’dır. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl/yılsonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Notlar 4’lü sistemle ifade edilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. DC notu alıp ilgili dönemde 2’nin üzerinde not ortalaması sağlayan adaylar ilgili dersi başarmış sayılırlar.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden, bitirme çalışmasını başarıyla tamamlayan ve mesleki staj raporundan geçer not alan öğrenciler BİYOLOG ünvanı ile mezun olmaya hak kazanırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
E-Öğrenme
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
Tam Zamanlı
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Adresi: Ordu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Cumhuriyet Yerleşkesi Ordu-Merkez. Telefon : 0452 233 91 46 Dekanlık; 0452 234 50 10 Santral Fax : 0452 233 91 49 web: http://fenedebiyat.odu.edu.tr/index.php/posted/73
Bölüm Olanakları
Ordu Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, yaşam bilimlerinin temel öğretilerini ve moleküller temellerini lisans ve lisansüstü öğrencilerine aktarırken; sağlık, tarım ve gıda gibi doğrudan hayatımızı etkileyen ya da ekoloji, doğa koruma ve vahşi yaşam gibi dünyamızı şekillendiren alanlarda gittikçe artan ihtiyacı karşılayabilmek üzere, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterliliğe sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümümüzde 7 tane Profesör ve 3 tane Doçent görev yapmaktadır. Ayrıca bölümümüzde 6 doktoralı araştırma görevlisi, 1 Araştırma Görevlisi ve 1 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 18 öğretim elemanı bulunmaktadır. Bölümümüzde Zooloji, Botanik, Moleküler Biyoloji, Sitogenetik ve Hücre Kültürü, Hidrobiyoloji, Hayvan davranışları ve Mikrobiyoloji araştırma laboratuarları ile 2 adet öğrenci ders laboratuvarı mevcuttur. Genç bölümümüz gelişimine hızla devam etmektedir. Bölümümüz Polonya, Romanya, Almanya ve İngiltere’den bazı üniversiteler ile işbirliği halinde öğrenci ve öğretim üyesi değişim

Program Çıktıları
1Moleküler biyolojinin kullanım alanları hakkında bilgi sahibi olur.
2Temel genetik kavramları ve uygulamalarını bilir.
3Moleküler genetik temel kavramları hakkında bilgi edinir
4Mikrobiyolojinin, klinik mikrobiyoloji ve parazitolojinin temel kavramlarını ve laboratuar süreçlerini bilir, ilgili alanlardaki kurumlarda çalışabilecek beceriye sahip olur.
5Temel biyomoleküllerin yapısı, özellikleri ve analizleri hakkında bilgi sahibi olur.
6Biyoloji biliminin temel kavramlarını bilir, ilişkili alanlarla bağdaştırma ve uygulama süreçleri konusunda beceriler kazanır
7Hücre düzeyinde canlıyı tanır.
8Moleküler biyolojinin temel kuram ve uygulamalarını bilir.
9Biyokimyanın temel kavram ve uygulamalarını bilir, ilgili alanlardaki kurumlarda çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip olur.
10Gen ve kromozom mutasyonları hakkında bilgi sahibi olur ve mutasyonların olası sonuçlarını tahmin edebilir
11Moleküler Biyoloji ve Genetik alanı ile ilgili kazanmış oldukları bilgi ve becerilerini bu alanla ilgili AR-GE laboratuarlarında kullanabilir.
12Moleküler biyoloji laboratuarını tanır ve uygulanan temel tekniklere ait genel teorik ve pratik bilgiye sahip olur.
13Hücre genomu ve onun organizasyonu ile hücre siklusu ilişkisini açıklayabilir.
14Temel laboratuvar bilgisine sahip olur, temel biyolojik ekipmanlarla çalışma yapabilir
15Laboratuarda deney yürütme ve hassas çalışma yetisi kazanır.
16Biyomoleküllerin metabolizmasını ve metabolik yolları tanır.
17Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine, evrensel ve toplumsal değerlere duyarlı, ülke çıkarlarını gözeten, Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı, araştıran, üreten, etik ve mesleki sorumluluk sahibidir.
18Moleküler Biyoloji ve Genetik ile ilgili problemleri saptama, problemlerin çözümüne yönelik hipotez kurma ve çeşitli gözlemsel ve deneysel yöntemler kullanarak hipotezi çözme becerisi kazanır.
19Alanındaki bilgileri takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde en az bir yabancı dil bilgisine sahip olur.
20Çeşitli sanat ve spor dallarına olan ilgi, bilgi ve becerisi artar ve yeteneklerini keşfeder
21Moleküler Biyoloji ve Genetik alanı ile ilgili kazanmış oldukları bilgi ve becerilerini uzman ya da uzman olmayan kişilere sözlü ya da yazılı olarak açık bir biçimde aktarabilir

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
111111111122233333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 MBG1012018139 GENEL BİYOLOJİ-I Zorunlu 4 0 0 7
3 MBG1512018139 GENEL BİYOLOJİ-I LAB. Zorunlu 0 2 0 2
4 KIM1052018139 GENEL KİMYA Zorunlu 2 2 0 5
5 MAT1152018139 GENEL MATEMATİK Zorunlu 2 0 0 4
6 MBG1072022139 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I Zorunlu 2 0 0 0
7 SEÇ2022.139-1-1 SEÇMELİ-1 Seçmeli - - - 0
8 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
10 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 16 4 0 24
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 MBG1042018139 BİYOİSTATİSTİK Zorunlu 2 0 0 4
3 MBG1022018139 GENEL BİYOLOJİ-II Zorunlu 4 0 0 7
4 MBG1522018139 GENEL BİYOLOJİ-II LAB. Zorunlu 0 2 0 2
5 MBG1082022139 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II Zorunlu 2 0 0 0
6 KIM1062018139 ORGANİK KİMYA Zorunlu 3 0 0 5
7 SEÇ1021392022.2 SEÇMELİ-2 Seçmeli - - - 0
8 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
10 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 17 2 0 24
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG2092018139 BİTKİ BİYOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 5
2 MBG2032018139 EKOLOJİ Zorunlu 3 0 0 6
3 MBG2012018139 HÜCRE BİYOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 5
4 MBG2072018139 MİKROBİYOLOJİ-I Zorunlu 2 0 0 4
5 MBG2572018139 MİKROBİYOLOJİ-I LAB. Zorunlu 0 2 0 2
6 MBG2052018139 OMURGASIZLAR Zorunlu 3 0 0 5
7 SEÇ.MBG.201.2018 SEÇMELİ.3 Seçmeli - - - 0
Toplam 14 2 0 27
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG2062018139 HİDROBİYOLOJİ Zorunlu 3 0 0 4
2 MBG2042018139 HİSTOLOJİ VE EMBRİYOLOJİ Zorunlu 3 0 0 4
3 MBG2082018139 MİKROBİYOLOJİ-II Zorunlu 2 0 0 4
4 MBG2582018139 MİKROBİYOLOJİ-II LAB. Zorunlu 0 2 0 2
5 MBG2102018139 OMURGALILAR Zorunlu 3 0 0 5
6 SEÇ2019139_2_2 SEÇMELİ_4 Seçmeli - - - 0
7 MBG2022018139 TEMEL GENETİK KAVRAMLAR Zorunlu 3 0 0 0
Toplam 14 2 0 19
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG3052018139 BİYOKİMYA-I Zorunlu 3 0 0 0
2 MBG3552018139 BİYOKİMYA-I LAB. Zorunlu 0 3 0 0
3 MBG3012018139 GENETİK-I Zorunlu 3 2 0 0
4 MBG3032018139 MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I Zorunlu 3 0 0 0
5 MBG3532018139 MOLEKÜLER BİYOLOJİ-I LAB. Zorunlu 0 3 0 0
6 SEÇ2019139_5_1 SEÇMELİ.5 Seçmeli - - - 0
Toplam 9 8 0 0
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG3042018139 BİYOÇEŞİTLİLİK VE DOĞA KORUMA Zorunlu 3 0 0 3
2 MBG3062018139 BİYOKİMYA-II Zorunlu 3 0 0 0
3 MBG3562018139 BİYOKİMYA-II LAB. Zorunlu 0 3 0 0
4 MBG3022018139 GENETİK-II Zorunlu 3 2 0 0
5 MBG3082018139 MOLEKÜLER BİYOLOJİ-II Zorunlu 3 0 0 0
6 MBG3582018139 MOLEKÜLER BİYOLOJİ-II LAB. Zorunlu 0 3 0 0
7 SEÇ2019139-5-2 SEÇMELİ-6 Seçmeli - - - 0
Toplam 12 8 0 3
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG4052018139 BİYOTEKNOLOJİ Zorunlu 3 0 0 0
2 MBG4072018139 EVRİM Zorunlu 3 0 0 5
3 MBG4032018139 İNSAN GENETİĞİ Zorunlu 3 0 0 0
4 SEÇ2019139-7-1 SEÇMELİ-7 Seçmeli - - - 0
5 MBG4012018139 SİTOGENETİK Zorunlu 3 0 0 0
Toplam 12 0 0 5
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MBG4022022139 BİYOİNFORMATİK Zorunlu 3 0 0 0
2 MBG4042018139 MOLEKÜLER GENETİK Zorunlu 3 0 0 0
3 MBG4062022139 NANOTEKNOLOJİ Zorunlu 3 0 0 0
4 SEÇ2019139-8 SEÇMELİ-8 Seçmeli - - - 0
Toplam 9 0 0 0
 
SEÇMELİ-1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ1092022139 BİYOLOJİ TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ1112022139 MESLEKİ İNGİLİZCE I Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ1152022139 EKOTURİZM Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ1172022139 TÜRKİYE'NİN FAYDALI BİTKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ1192022139 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ1102022139 ÇEVRE KİRLETİCİLER VE İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ1122022139 MESLEKİ İNGİLİZCE II Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ1162022139 EKOLOJİ VE İKLİM DEPĞİŞİKLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ1182022139 BİYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ1202022139 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE TEMEL BİLGİSAYAR UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ.3
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ2132018139 EKONOMİK ALGLER Seçmeli 2 0 0 3
2 SEÇ2152018139 KANSER VE RİSK FAKTÖRLERİ Seçmeli 2 0 0 3
3 SEÇ2152022139 OKSİDATİF STRES VE ANTİOKSİDANLAR Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ2172018139 EKONOMİK BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ2192020139 ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SEÇ2212020139 BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 3
7 SEÇ3332020139 BAKTERİYAL GENETİK Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_4
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ2122018139 GIDA MİKROBİYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
2 SEÇ2142018139 PLANKTONOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ2162018139 TÜRKİYE'NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ2182018139 TÜRKİYE HAYVAN COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ2202018139 BİTKİ EMBRİYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SEÇ2222018139 DNA HASAR VE ONARIM MEKANİZMALARI Seçmeli 2 0 0 3
7 SEÇ2222020139 ZEHİRLİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
8 SEÇ2242020139 KARYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
9 SEÇ2262020139 KORUMA BİYOLOJİSİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 0 0 0
10 SEÇ2282022139 FİZYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ.5
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ3092018139 VİROLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ3112018139 BALIK BİYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ3132018139 AKUATİK MİKROBİYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ3152018139 PARAZİTOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ3192018139 BİTKİ EKOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 3
6 SEÇ3212018139 GENETİK TANI YÖNTEMLERİ Seçmeli 2 0 0 0
7 SEÇ3232018139 MOLEKÜLER ANALİZ TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
8 SEÇ3252018139 TIBBI BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
9 SEÇ3272018139 HÜCRE KÜLTÜRÜNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
10 SEÇ3292018139 TOKSİKOLOJİYE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
11 SEÇ3312020139 BİYOMALZEME Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-6
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ3102018139 TATLI SU ALG KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ3122018139 GENETİK MÜHENDİSLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ3142018139 ENTOMOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ3162018139 BİTKİ SOSYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ3182018139 PARK VE BAHÇE BİTKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SEÇ3202018139 SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
7 SEÇ3222018139 ENDOKRİNOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
8 SEÇ3242018139 AKUAKÜLTÜR Seçmeli 2 0 0 0
9 SEÇ3262018139 GENETİK TOKSİSİTE TESTLERİ Seçmeli 2 0 0 0
10 SEÇ3282018139 SEKONDER METABOLİTLER Seçmeli 2 0 0 0
11 SEÇ3302018139 BİTKİ FİZYOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
12 SEÇ3322018139 KORUMA BİYOLOJİSİNİN TEMELLERİ Seçmeli 2 0 0 0
13 SEÇ3342018139 TIBBI GENETİK Seçmeli 2 0 0 0
14 SEÇ3382020139 İMMÜNOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-7
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ4172018139 BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ4252018139 KALITSAL HASTALIKLAR Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ4292018139 HÜCRE DÖNGÜSÜ VE APOPTOZ Seçmeli 2 0 0 0
4 SEÇ4312018139 EPİGENETİĞE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ4332018139 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ I Seçmeli 2 0 0 0
6 SEÇ4332020139 KANSER VE RİSK FAKTÖRLERİ Seçmeli 2 0 0 0
7 SEÇ4352022139 GENOMLAR VE GENOMİKS Seçmeli 2 0 0 0
8 SEÇ4372020139 BAKTERİYAL ENFEKSİYON HASTALIKLARI Seçmeli 2 0 0 0
9 SEÇ4392022139 RNA TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
10 SEÇ4412022139 MOLEKÜLER BİYOLOJİDE WEB UYGULAMALARI Seçmeli 2 0 0 0
11 SEÇ4432022139 TIBBİ CİHAZ YASAL DÜZENLEMELERİ VE SÜREÇLER Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ-8
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇ4182018139 SULAK ALANLAR VE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 SEÇ4202018139 BİYOTEKNOLOJİDE UYGULAMALAR Seçmeli 2 0 0 0
3 SEÇ4222018139 ADLİ ENTOMOLOJİ Seçmeli 2 0 0 3
4 SEÇ4242018139 BİYOLOJİK MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
5 SEÇ4262018139 PALİNOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
6 SEÇ4282018139 KARYOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
7 SEÇ4302018139 BİTKİ COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
8 SEÇ4322018139 HERPETOLOJİ Seçmeli 2 0 0 0
9 SEÇ4342018139 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ II Seçmeli 2 0 0 0
10 SEÇ4362018139 BİYOETİK Seçmeli 2 0 0 0
11 SEÇ4382018139 TOHUMLU BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
12 SEÇ4402018139 GENETİKTE GÜNCEL KONULAR Seçmeli 2 0 0 0
13 SEÇ4422020139 DNA HASAR VE ONARIM MEKANİZMALARI Seçmeli 2 0 0 0
14 SEÇ4442020139 GENOMLAR VE GENOMİKS Seçmeli 2 0 0 0
15 SEÇ4462022139 BİTİRME ÇALIŞMASI Seçmeli 2 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00