TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Önlisans Programları

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU - TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER - Önlisans



Program Tanımları
Kuruluş
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü'ne bağlı olarak 2016 yılında Eğitim Öğretime başlamıştır.
Kazanılan Derece
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri
Derecenin Düzeyi
Ön Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak, sınavları başarmış olmak zorundadır. Meslek liselerinden gelen öğrencilerin bir kısmı sınavsız geçiş kontenjanı ile gelebilmektedir. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Öğrenci, staj dahil olmak üzere 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur. Eğitim-öğretim süresi dört yarıyıldır (Staj süresi dahildir). Öğrenciler 1. sınıf bahar yarıyılında 30 gün, 2. sınıf bahar yarıyılında 20 gün olmak üzere toplam 50 gün staj yapmak zorundadırlar.
Program Profili
1. Temel bilgisayar bilgisini geliştirmek, ofis ve paket programların kullanılmasını sağlamak, 2. Tıbbi ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanınması, bitkilerin toplanması ve toplandıktan sonra kurutulması ve bozulmadan saklanması hakkında bilgi sahibi olmak 3. Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların ne denli önemli olduğunu kavramak 4. Ziraat, zirai mücadele, mikrobiyoloji, gıda, kimya ve pazarlama dallarında temel bilgileri kavramak, 5. Kozmetikte, parfümeride, doğal boyamada kullanılan bitkiler hakkında bilgi sahibi olmak 6. Proje yürüterek bilimsel çalışma yapma konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak 7. Tıbbi ve aromatik bitkilerin satış ve pazarlanmasında ayrıca meslek etiğinde yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak. 8. Bitkilerin morfolojik, anatomik, sitolojik, fizyolojik ve biyokimyasal yapıları hakkında bilgi sahibi olmak
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Programdan mezun olan öğrenciler tıbbi bitki ithal ve ihraç eden firmalar, bitkisel ilaç imal eden laboratuvarlar, bu bitkilerin yetiştiriciliği ya da toplayıcılık faaliyetlerinde bulunan sektörler, tıbbi bitki drogları üreten ve satışı yapan işyerleri, aktarlar, güzellik salonları, bitkisel ilaç yapan ve satan eczaneler, aromaterapi merkezleri, parfümeri ve kozmetik sanayinin yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesindeki ilgili kuruluşlar, narkotik bitkiler ve bitkisel kökenli kaçakçılıkla ilgili kriminoloji ve adli tıp laboratuvarları, gümrüklerde ithal ve ihraç edilen bitkisel ürünlerin kontrolleri, üniversitelerin ilgili bölümlerinde yer alan herbaryum ve bitki laboratuvarlarında yardımcı teknik personel olarak istihdam edilebilirler. Bunun yanı sıra öğrendikleri bilgilerin ışığı altında bu alanda faaliyet gösteren iş alanları kurabilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Programı başarılı şekilde tamamlayan öğrenciler DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile Ziraat Fakültelerinin Tarla Bitkileri, Bahçe Bitkileri ve Bitki Koruma Bölümleri ile Fen Fakültelerinin Kimya Bölümlerine geçiş yapabilirler. Dikey geçiş yapanlar mezuniyet sonrası “Ziraat Mühendisi” ve “Kimyager” ünvanı alırlar.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilere 1 ara sınav (vize) ve 1 dönem sonu sınavı (final) olmak üzere bir yarıyılda toplam 2 sınav yapılmaktadır. Başarı değerlendirilmesi vize notunun % 40 ve Final notunun % 60'ı alınarak yapılmaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Öğrenci, staj dahil olmak üzere 120 AKTS/ECTS kredisini tamamlayarak programdan mezun olur. Eğitim-öğretim süresi dört yarıyıldır (Staj süresi dahildir). Öğrenciler 1. sınıf bahar yarıyılında 30 gün, 2. sınıf bahar yarıyılında 20 gün olmak üzere toplam 50 gün staj yapmak zorundadırlar.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Yrd. Doç. Dr. Emel KARACA ÖNER ORDU ÜNİVERSİTESİ TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM BÖLÜM BAŞKANI
Bölüm Olanakları
Projeksiyonlu Sınıflar, Bilgisayar Laboratuvarı ve Uygulama Laboratuvarı.

Program Çıktıları
1 Tıbbi ve ekonomik değeri olan bitkilerin tanınması, bitkilerin toplanması ve toplandıktan sonra kurutulması ve bozulmadan saklanması hakkında bilgi sahibi olmak
2Tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi için ekolojik koşulların ne denli önemli olduğunu kavramak
3Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin kültürel işlemleri, kurutulması ve muhafazasına yönelik bilgilere sahip olabilme
4Temel bilgisayar bilgisini geliştirmek, ofis ve paket programların kullanılmasını sağlamak,
5Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin değerlendirilmesine yönelik yöntemleri kavrayabilme ve pratiğe aktarabilme
6Proje yürüterek bilimsel çalışma yapma konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamak
7Elde edilen nihai ürünün standardizasyonu, satış ve pazarlanmasında temel bilgileri kavrayabilme
8Tarımsal faaliyete dayalı tanımlanmış bir hedef doğrultusunda süreci tasarlayabilme ve pratiğe aktarabilme
9Tıbbi ve aromatik bitkilerin satış ve pazarlanmasında ayrıca meslek etiğinde yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.
10Bitkilerin morfolojik, anatomik, sitolojik, fizyolojik ve biyokimyasal yapıları hakkında bilgi sahibi olmak
11Tarımsal faaliyete dayalı tanımlanmış bir hedef doğrultusunda süreci tasarlayabilme ve pratiğe aktarabilme
12Tıbbi ve aromatik bitkilerin satış ve pazarlanmasında ayrıca meslek etiğinde yeterli bilgi ve beceriye sahip olmak.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
112233333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 TAB10720168127 BİTKİ FİZYOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
3 TAB10320168127 BOTANİK Zorunlu 3 0 0 3
4 TAB10120168127 GENEL KİMYA Zorunlu 3 0 0 3
5 SEÇ20168127_1_1 SEÇMELİ_1_1 Seçmeli - - - 0
6 TAB10520168127 TARIMSAL EKOLOJİ Zorunlu 3 0 0 3
7 TAB10920228127 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ SİSTEMATİĞİ Zorunlu 2 0 0 0
8 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
10 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 20 0 0 18
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 TAB10420168127 BİTKİ BİYOKİMYASI Zorunlu 2 0 0 2
3 TAB10620168127 HERBARYUM TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 0 3
4 SEÇ20168127_1_2 SEÇMELİ_1_2 Seçmeli - - - 0
5 STJ10020228127 STAJ Zorunlu 0 0 0 0
6 TAB10820168127 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER YETİŞTİRME TEK. Zorunlu 2 1 0 3
7 TAB10220168127 TOPRAK BİLGİSİ Zorunlu 3 0 0 3
8 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
10 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 15 2 0 17
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TAB20320168127 BİTKİ BESLEME VE GÜBRELEME Zorunlu 3 0 0 3
2 TAB20120168127 BOYA BİTKİLERİ DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Zorunlu 2 0 0 3
3 TAB21320228127 FİTOTERAPİ VE AROMA TERAPİ Zorunlu 2 1 0 0
4 SEÇ20168127_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
5 TAB20720168127 TAB DEĞERLENDİRİLME TEKNOLOJİSİ Zorunlu 2 1 0 3
6 TAB20520168127 TAB HASTALIK VE ZARARLILARI Zorunlu 3 0 0 3
7 TAB21120228127 TAB.'DE ANALİZ YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 1 0 0
8 TAB21520228127 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TOHUMCULUĞU Zorunlu 2 1 0 0
Toplam 16 4 0 12
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 TAB20420198127 BAHARAT VE KEYİF BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 0 3
2 TAB20220168127 DROG HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 0 3
3 TAB21220198127 ORGANİK TARIM Zorunlu 2 1 0 3
4 TAB20620168127 PARFÜM VE KOZMETİK BİTKİLERİ Zorunlu 2 1 0 3
5 SEÇ20168127_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
6 STJ20020168127 STAJ(20) Zorunlu 0 0 0 5
7 TAB21020168127 STANDARDİZASYON, MUHAFAZA VE AMBALAJLAMA Zorunlu 3 0 0 3
8 TAB21420228127 TAB.'DE ÇOĞALTMA TEKNİKLERİ VE ÜRETİMİ Zorunlu 2 1 0 0
9 TAB20820168127 TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER TOHUMCULUĞU Zorunlu 2 1 0 3
Toplam 15 6 0 23
 
SEÇMELİ_1_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC11720168127 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 0 4
2 SEC11720228127 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 1 0 0
3 SEC11920168127 SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM Seçmeli 3 0 0 3
4 SEC12120188127 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 2
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_1_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC11820168127 ÇEVRE KORUMA Seçmeli 2 0 0 2
2 SEC12020168127 LABORATUVAR TEKNİKLERİ Seçmeli 2 1 0 3
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 0
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 0
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 0
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 0
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 0
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 0
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 0
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 0
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 0
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 0
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 0
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 0
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 0
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 0
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 0
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 0
53 ODUS0053 ETKİLİ KONUŞMA SANATI VE İKNA Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
55 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC21520168127 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 3
2 SEC21520228127 ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
3 SEC21720168127 PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME Seçmeli 2 0 0 2
4 SEC21720198127 PROJE HAZIRLAMA VE DEĞERLENDİRME Seçmeli 1 1 0 2
5 SEC21920168127 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 0 0 4
6 SEC21920228127 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEC21420168127 ALAN ARAŞTIRMALARI Seçmeli 3 0 0 3
2 SEC21420198127 ALAN ARAŞTIRMALARI Seçmeli 2 1 0 3
3 SEC21620168127 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 2
4 SEC21820168127 KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLARI Seçmeli 2 0 0 2
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00