Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
TOB620FERTILIZATION OF HORTICULTURAL CROPSZorunlu116
Dersin Seviyesi
Yüksek Lisans
Dersin Amacı
The aim of the course is • To gain information courses for students studying Agricultural Engineering about fertilizers and fertilizing vegatables and fruit crops.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Öğrenme Çıktıları
1Able to explain effects of factors to fertilization and finding relationships among them
2To learn application forms, timing, and amount of fetilization, and gaining ability on application of fertilization of plants.
3Able to preperation of specific fertilization program for hort and greenhouse plant.
Öğrenim Türü
Formal Education
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
None
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
None
Dersin İçeriği
• Principles of fertilization, • organic and inorganic fertilizer; • nutrient deficiency in vegetables and fruit crops; • fertilization of vine, citrus, stone fruits, hazelnut, kiwifruit and • fertilization of vegetables.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1 Concept of plant nutrition and fertilization, Classification of fertilizers, introducing organic and inorganic fertilizers
2Factors effecting fertilization and fertigation method and fertilization in leaves
3Basic principle of fertilization program, timing of fertilization in fruits and vegetables plant
4Principles of fertilization of fruits: Hazelnut and Kiwifruit fertilization
5Principles of fertilization of fruits: Grape fertilization
6 Principles of fertilization of fruits: Citrus fertilization
7Principles of fertilization of fruits: Olive tree fertilization
8Midterm examination
9Principles of fertilization of fruits: Apple and apricot
10Principles of fertilization of other important fruits
11Principles of fertilization of vegetables: Tomato fertilization
12Principles of fertilization of vegetables: Cucumber
13Principles of fertilization of vegetables: pepper fertilization
14Principles of fertilization of vegetables: Eggplant fertilization
15Principles of fertilization of other important vegetables
16Final examination
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
-Kacar, B., Katkat, A.V.2007. Gübreler ve Gübreleme Tekniği. Nobel Yayın no:1119. -Anaç, D.2010. Önemli Kültür Bitkilerinin Gübrelenmesi. ISBN:978-605-87957 -Congress, symposium and panel papers on the subject, Online data bases -Güneş, A., Alpaslan, M., İnal, A.2000. Bitki Besleme ve Gübreleme.Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın no: 1514, Ders kitabı:467.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Staj Durumu
None
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination122
Final Examination122
Quiz122
Attending Lectures14342
Discussion14114
Criticising Paper616
Self Study14570
Individual Study for Homework Problems14114
Individual Study for Mid term Examination2510
Individual Study for Final Examination4520
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)182
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10
ÖÇ14444444443
ÖÇ24444444443
ÖÇ34444444443
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00