Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | UGP2092010272 | VEGETABLE OIL TECHNOLOGY | Zorunlu | 2 | 3 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
The aim of the course is
• to teach vegetable oils
• to equip students with the knowledge and skills of general structure of oils
• to develop the ability of the students to margarine products
• to give students the opportunity to raw materials
• to enable students develop learn oil compounds
• to provide the basic knowledge about fatty acid |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | To have the knowledge and skills of ability to show the basic analysis of oils | 2 | Effectively be able to take the necessery measures during the storage of oilseeds without spoilage | 3 | Able to explain rafined oil | 4 | Demonstrate the ability to explain the difference between animal and vegetable oils | 5 | To have knowledge about and awareness of oil nutrition | 6 | | 7 | |
|
Öğrenim Türü |
Formal Education |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
|
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
|
Dersin İçeriği |
• oils products technology
• Determination amount of soap
• Determination fatty acid
• Sampling and analysis
|
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | The synthesis of fatty acids in the cell. | | | 2 | The chemical structure of fats. | | | 3 | The importance of edible oils in nutrition. | | | 4 | Commercially important fats. | | | 5 | Trading exchange criteria of oilseeds and oil fruits. | | | 6 | Storage of oilseeds. | | | 7 | Crude oil obtaining methods. | | | 8 | Midterm Exam | | | 9 | Crude oil obtaining methods. | | | 10 | Refining of crude oil. | | | 11 | Refining of crude oil. | | | 12 | Olive oil production technology. | | | 13 | Olive oil production technology. | | | 14 | Solidification of oils. | | | 15 | Margarine production. | | | 16 | Final Exam | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1 Kayahan, M., 2004, Yağlı Tohumlardan Ham Yağ Üretim Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, Ankara.
2 Demirci, M., 1993. Bitkisel Yağ teknolojisi.T.Ü Tekirdağ Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümü. Ders notu No: 72 Tekirdağ.
|
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
TOPLAM | 0 | |
TOPLAM | 0 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Turkish | Staj Durumu | |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Midterm Examination | 1 | 2 | 2 |
Final Examination | 1 | 2 | 2 |
Attending Lectures | 14 | 2 | 28 |
Laboratory | 14 | 1 | 14 |
Field Trip | 1 | 2 | 2 |
Brain Storming | 14 | 1 | 14 |
Criticising Paper | 1 | 5 | 5 |
Individual Study for Mid term Examination | 1 | 5 | 5 |
Individual Study for Final Examination | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ2 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ3 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ4 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ5 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ6 | | | | | | | | | | | | | | | | ÖÇ7 | | | | | | | | | | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00
|