Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
UGP2122010272MEAT AND PRODUCTS TECHNOLOGY - IIZorunlu242
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
The aim of the course is • to teach meat products • to equip students with the knowledge and skills of emulsion type • to enable students develop sucuk production • to give the students basic information about bacon production • to provide the basic knowledge about sausages and salami production • to introduce the students with jelly tripe production
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Yrd. Doç. Dr. Hilal TOZLU ÇELİK
Öğrenme Çıktıları
1To have the knowledge and skills of ability to produce emulsion type meat products
2Effectively be able to processed meat products
Öğrenim Türü
Formal Education
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Dersin İçeriği
• Type emulsiyon meat products • Further processed meat products • Meat products in Turkish food codex • Next generation treated meat products
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Emulsion-type meat products: Sausages and salami production
2Emulsion-type meat products: Sausages and salami production
3Emulsion-type meat products: Sausages and salami production
4Further processed meat products-I: Sucuk production
5Further processed meat products-I: Sucuk production
6Further processed meat products-I: Sucuk like-products production
7Further processed meat products-I: Sucuk like-products production
8Midterm Exam
9Further processed meat products-I: Bacon production
10Further processed meat products-II: Canned meat production
11Further processed meat products-II: Roasted meat production
12Further processed meat products-II: Ham production
13Further processed meat products-II: Smoked tongue production
14Further processed meat products-II: Jelly tripe production
15Further processed meat products-II: Jelly tripe production
16Final Exam
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
TOPLAM0
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Turkish
Staj Durumu
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Midterm Examination122
Final Examination122
Attending Lectures14228
Laboratory14114
Field Trip122
Criticising Paper111
Individual Study for Homework Problems155
Individual Study for Mid term Examination155
Individual Study for Final Examination11010
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)69
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1               
ÖÇ2               
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00