Yaşam Standardı
Konaklama
Beslenme Olanakları
Tıbbi Olanaklar
Engelli Öğrenci Olanakları
Sigorta
Maddi Destek
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
Öğrenim Olanakları
Uluslararası Programlar
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Dil Kursları
Staj
Spor Aktiviteleri
Öğrenci Kulüpleri
 
Beslenme Olanakları

Kampüsün içinde farklı noktalarda bulunan 2 merkezi yemekhanede, Ege Üniversitesi öğrencilerine ucuz ve kaliteli yemek verilmektedir. Öğrenci yemekleri; uzman diyetisyenler denetiminde mevsimlere göre, öğrencilerin ihtiyacı olan kalori ve besin değerinde, özel bir firma tarafından hazırlanmakta ve 4 çeşit olarak sunulmaktadır. Kampüsde öğrenciler için çeşitli tür ve fiyatlarda yemek yeme seçenekleri bulunmakta, 8 kafeterya ve 6 kantin hizmet vermektedir. Ayrıca, 1 No'lu Yemekhane yanında bulunan Üniversite Restaurant, zengin menüsü ile öğrencilere değişik alternatifler sunmaktadır.

Lokal

"Barry Evi" olarak bilinen tarihi köşk, 300 kişilik yazlık ve 120 kişilik kışlık bölümleri ile Ege Üniversitesi Lokali olarak hizmet vermektedir. Öğle ve akşam yemeği servisi verilen lokalde, özel toplantı ve kutlamalar gerçekleştirilebilir.

Yeşil Köşk

Eski adı "Pandispanya Köşkü" olan Yeşil Köşk, 1882 yılında inşa edilmiş olup, en son 2004 yılında restore edilerek Cafe-Restaurant olarak hizmet vermeye devam etmektedir. Öğrencilere, kimlik belgelerini gösterdikleri takdirde indirim uygulanan Yeşil Köşk'te özel toplantı ve kutlamalar organize edilebilmektedir. Ayrıca part-time olarak öğrencilerimize iş imkanı sunulmaktadır.

Murat Köşkü

1880 yılında inşa edilen Murat Köşkü, 2001 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği restorasyon çalışmaları sonrasında 2005 yılının başında Ege Üniversitesine tahsis edilmiştir. Haftanın her günü kafeteryası ile hizmet vermektedir.
 
Ege Üniversitesi, Bornova - İzmir / TÜRKİYE • Tel: +90 232 339 90 91 • e-posta: intrec@mail.ege.edu.tr