Kuruluş |
Program 2022-2023 yılı güz yarıyılından itibaren öğrenci alımına başlamıştır. |
Kazanılan Derece |
Tezli Yüksek Lisans |
Derecenin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Kabul ve Kayıt Koşulları |
Adayların, bir lisans diplomasına sahip olmalsı, ALES'ten veya eşdeğeri sayılan bir sınavdan en az 55 puan almış olması ve ilanda belirtilen diğer koşulları sağlamış olması. Giriş sınavından başarılı olması. |
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar |
|
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları |
|
Program Profili |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları yükse lisans programı, temelde gastronomi ve turizm alanında güncel ve evrensel bilgi birikimine destek sağlayacak bir eğitim planına sahiptir. Temel amaç, alana ilişkin disiplinler arası bilginin bütün yönleriyle özümsenmesini sağlamaktır. |
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle) |
Yiyecek ve içecek sektöründe orta kademe yönetici adayları ve uzman yetiştirmeye yönelik bir programdır.
Bunun yanı sıra; mutfak şefi, ulusal ve uluslararası mutfaklardan örnekler sunabilecek şef adayları, mutfaklarda kısım şefi, araştırma şefi, mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedarik yöneticisi, yemek araştırmacısı, yemek yazarı, yemek stilisti, menü geliştirici gibi pozisyonlar için adaylar yetiştirilmektedir. |
Üst Derece Programlarına Geçiş |
|
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme |
Öğrenciler derslere devam ederek sınavlarına katılmak zorundadırlar. Öğrencinin devamı ise dersin öğretim üyesi tarafından takip edilir. Tüm sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve her ders için bir ara sınav (veya yarıyıl içi çalışma ödevi) ve bir yarıyıl sonu sınavı (final) yapılır. Ara sınav ve final sınavının yapıldığı derslerde başarı notu ara sınav notunun %40’ı ile final sınavının %60’ı alınarak hesaplanır. |
Mezuniyet Koşulları |
En az 21 ulusal krediden az olmamak koşuluyla en az 7 ders ve seminer dersi alan ve başarı ile tamamlayan; tez savunma sınavında başarılı olan öğrencilere yüksek lisans diploması verilir. |
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme ) |
- |
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü) |
|
Bölüm Olanakları |
|