TR | EN
Doktora Programları
Yüksek Lisans Programları
Lisans Programları
Önlisans Programları
 
Lisans Programları

FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ - DENİZCİLİK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ - Lisans



Program Tanımları
Kuruluş
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi adıyla Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri bünyesinde kurulan bölümümüz, denizcilik işletmeleri alanında kurulan en yeni bölüm olma özelliği ile genç, dinamik deneyimle akademik kadrosuyla ülkemizin denizcilik alanında yüksek katma değer sağlayacak, alanında uzman ve nitelikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Ordu Üniversitesi’nin 2006 tarihinde kurulması ile birlikte Ordu Üniversitesi çatısı altında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerine devam etmiştir. Disiplinler arası bir bölüm olan Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü öğrencileri denizcilik sektöründe nitelikli iş pozisyonlarına ve uluslararası istihdam olanaklarına sahip olmaktadır. Fakültemizde verilen eğitim çerçevesinde öğrencinin alanında uzman, nitelikli, takım çalışmasına yatkın, alanında etik değerlere sahip, kendini sürekli geliştiren, yaşam boyu öğrenmeye açık, bütüncül düşünen ve olayları analitik açıdan kavrayabilen, disiplinli ve sosyal sorumluluk sahibi öğrenciler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Akademik yetkinliklerinin yanında yüksek düzeyde sektör tecrübesine sahip öğretim kadrosuyla öğrencinin mezun olmadan önce denizcilik sektörünü tanıması ve yer edinmesi sağlanacaktır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Programı Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi bünyesinde örgün eğitim olarak Fatsa kampüsünde faaliyetlerini sürdürmektedir. Programımızın eğitim dili Türkçedir ve isteğe bağlı hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Programımızın müfredatı ana hatlarıyla denizcilik işletmeciliği derslerinden oluşmaktaysa da İşletme, Ekonomi, Temel Hukuk, Ulaştırma ve Lojistik, Yabancı Dil ve Temel ve Mesleki Denizcilik derslerinden oluşmaktadır. Bölümümüze Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde Eşit Ağırlık (EA) alanından öğrenci yerleştirilmesi yapılmaktadır. Programa yerleştirilen öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak bir yıl süreyle İngilizce hazırlık eğitimi görmektedir.
Kazanılan Derece
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi, Lisans Derecesi
Derecenin Düzeyi
Lisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
Lise diplomasına sahip öğrenciler, ülke genelinde yapılan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yükseköğretim Kurumları Sınavı çerçevesinde programa kayıt yaptırmaya hak kazanmaktadır.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Türkiye’deki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Ordu Üniversitesi Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümüne yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlar arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki geçişlerle ilgili değerlendirme koşulları uygulanır. Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Bölümde okumaya hak kazanan öğrencilerin 4 yıllık Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programından mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Bu derece öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, zorunlu stajlarını başarıyla tamamlayan, minimum 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 olan öğrencilere verilir.
Program Profili
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Lisans Programının temel hedefi, denizcilik işletmeciliğinin her alanında yüksek katma değer yaratacak bilgi ve becerinin yanı sıra, öğrencilik hayatında edineceği sektöre yönelik tecrübeyle birlikte mesleğinin gerektirdiği evrensel etik değerlere sahip, sosyal sorumluluk sahibi, alanındaki yenilikleri takip eden uzman, donanımlı ve nitelikli deniz işletmecileri yetiştirmektir. Program, denizcilik işletmeciliğinin her alanında etkin bilimsel araştırma ve projeler gerçekleştirme; paydaşlara ve topluma yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunma görevlerini üstlenmektedir. Programda hem teorik hem de uygulamalı eğitim anlayışı benimsenmiş olup, öğrencilere Denizcilik İşletmeciliği, Deniz ve Ticaret Hukuku, Deniz Ulaştırma Operasyonları, Denizcilik İngilizcesi, Gemi Acenteciliği ve Kiralama Yöntemleri ve Lojistik ve Karma Taşımacılık Yöntemleri alanlarında dersler sunulmaktadır. Bu derslerin ödev, proje ve sektörel etkinlikler ile uygulamaya aktarılması sağlanmaktadır. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi bölümü içerisinde Denizcilik Ekonomisi ve Deniz Ulaştırma İşletme Yönetimi olmak üzere iki anabilim dalı bulunmaktadır. Bölümdeki öğretim üyeleri, SSCI ve SCI-E kapsamındaki önde gelen dergilerde yayınlar yapmış olup, sektörle olan güçlü bağları sayesinde eğitim, proje ve danışmanlık desteği sağlama yeterliliğine sahiptir. Fakültemizin halihazırda birçok akademik ve sektör kuruluşuyla iş birliği bulunmaktadır. Programımızın da gelecekte çeşitli kurum ve kuruluşlarla iş birliğini arttırarak öğrencilerimizin donanımlı ve uluslararası düzeyde saygın birer denizcilik işletmecisi haline gelmesi hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Programın diğer hedefi, ulusal ve uluslararası düzeyde sektörle ilgili son gelişmeleri en dinamik şekilde takip eden, denizcilik işletmelerine hâkim nitelikli bireyler yetiştirmektir. Bu kapsamda, akademik personelimiz dünya çapındaki gelişmeleri ve ilerlemeleri her an takip edip uygun düzenlemelerle öğretim müfredatına entegre ederek eğitimin güncel ve uluslararası düzeyde kalmasını sağlamaktadır. Program, uluslararası saygınlığı çeşitli ülkelerdeki kurumlarla iş birliği yaparak ERASMUS Öğrenci ve Akademisyen Değişim Programı kapsamında öğrenci ve akademisyen hareketliliğini desteklemektedir. Program bağlı olduğu bölüm genelinde hem kablolu hem de kablosuz ağ bağlantıları sağlamaktadır. Bağlı olduğu bölüm, modern altyapı ve kütüphane olanakları sunarak öğrencilere bireysel ve grup çalışmalarında kolaylık sağlamaktadır.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Lisans Programı mezunları özel sektör ve kamu kurumlarında istihdam olanaklarına sahiptirler. Denizcilik sektöründe liman işletmeleri ve terminalleri, gemi sahipleri/işletmecileri, gemi acenteleri, gemi satış ve kiralama işletmeleri, taşıma işleri organizatörleri, kombine taşımacılık operatörleri, lojistik hizmet sağlayan işletmeler, gemi kumanya ve tedarik işletmeleri, deniz sigorta işletmeleri, yat ve marina işletmeleri, tersaneler ve dış ticaret işletmelerinde ara eleman, orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam olanaklarına sahiptirler. Denizcilik sektörünün kamu kısmında ise Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında ve bu bakanlığa bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğünde ve ilgili diğer bakanlık ve devlet kurumlarında farklı pozisyonlarda istihdam olanağına sahiptirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
İkinci düzey programlara başvurabilir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak, Ordu Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır. Bölümümüzde ders geçme notu DD, mezuniyet notu ise CC olarak belirlenmiştir. Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi/öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan ders bilgi kataloglarında tanımlanmıştır.
Mezuniyet Koşulları
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programından öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Mezun olabilmek için öğrenci, öğretim programında yer alan tüm dersleri başarmak, zorunlu stajlarını ve bitirme projesini başarıyla tamamlamak, 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 şeklinde gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, e-öğrenme )
-
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Başkanı: Doç. Dr. Ali TEHCİ E-posta: a.tehci@odu.edu.tr Telefon: 0 452 423 50 53 / Adres : Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Evkaf Mah. Sahil Cad. No:239/ 52400 Fatsa/ORDU
Bölüm Olanakları
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümü Programı, modern altyapısı ve uzman akademik kadrosu ile öğrencilere teorik ve pratik eğitimi bir arada sunmaktadır. Programın bağlı olduğu Fakülte, teknolojik olanakları ve zengin kütüphane kaynakları ile bireysel ve grup çalışmalarını desteklemekte, ayrıca ulusal ve uluslararası iş birlikleriyle öğrencilere geniş bir vizyon kazandırmaktadır. ERASMUS Öğrenci ve Akademisyen Değişim Programı kapsamında gerçekleştirilen anlaşmalar ile öğrenciler ve akademisyenler, uluslararası deneyim kazanma fırsatına sahip olmaktadır. Program, alanında uzman akademik kadrosu ile etkin bir eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Ayrıca program, denizcilik alanında uzman diğer bölümlerin öğretim üyelerinden seçmeli dersler alabilme olanağı sağlamakta, denizcilik sektörünün farklı alanlarında bilgi ve deneyim kazanma fırsatı sunmaktadır.

Program Çıktıları
1Denizcilik sektörüne özgü temel kavramları ve terminolojiyi öğrenmek.
2Gemi acenteleri ve taşıma işleri organizatörlerinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmak.
3Deniz taşımacılığında karşılaşılabilecek operasyonel ve hukuki sorunları analiz etmek ve çözüm üretme becerisi kazanmak.
4Denizcilik işletmeleri yönetimi problemlerini tanımlama, araştırma ve çözme becerisine sahip olmak.
5Hayat boyu öğrenmenin önemini benimseyerek, bireysel ve mesleki gelişimi sürekli kılacak yöntem ve stratejileri uygulama becerisi geliştirmek.
6Denizcilik işletmelerinde stratejik yönetim ve karar alma süreçlerinde planlama, organizasyon ve kontrol becerilerine sahip olmak.
7Ekip çalışması içinde aktif rol almak ve gerektiğinde liderlik yapma becerisi geliştirmek.
8Denizcilik işletmelerinde kullanılan yazılımlar ve sistemler hakkında bilgi edinmek ve bunları uygulamalı olarak kullanabilmek.
9Denizcilik sektörünü küresel ve yerel ölçekte değerlendirme becerisi kazanmak, sektörün ekonomik, çevresel ve sosyal etkilerini anlayabilmek.
10Mesleki etik değerlere uyarak, denizcilik sektöründe profesyonel standartlarına göre hareket etme bilinci kazanmak.
11Denizcilik sektöründe profesyonel iletişim becerilerini geliştirmek; etkili rapor yazmak ve sunum yapma yetkinliği kazanmak.
12Program içi ve dışı takım çalışmalarına katılmak; proje yönetimi ve liderlik becerileri geliştirmek.
13Uluslararası ve yerel bağlamda denizcilik işletmeleri, kullanıcılar ve paydaşlarla etkili bir şekilde iletişim kurabilme; kalite, güvenlik ve çevre konularında duyarlı çözümler geliştirme yetkinliği kazanmak.
14Çağdaş yönetim tekniklerini denizcilik sektörüne uyarlayarak operasyonel süreçlerde verimlilik ve etkinliği artırma yetkinliği kazanmak.
15Evrensel, toplumsal, ulusal ve bireysel farkındalık bilincine sahip olmak ve denizcilik sektöründe sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda hareket etmek.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme
TYYÇProgram Çıktıları
112223333333333
BİLGİ1
BECERİ1
2
YETKİNLİKLER (Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (Öğrenme Yetkinliği )1
2
3
YETKİNLİKLER (İletişim ve Sosyal Yetkinlik )1
2
3
4
5
YETKİNLİKLER (Alana Özgü Yetkinlik)1
2

Müfredat
D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
0. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ENG150242 TEMEL İNGİLİZCE Zorunlu 0 0 0 0
Toplam 0 0 0 0
 
1. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA1 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 0 0 2
2 DİY1012020254 DENİZ TİCARETİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 0
3 DİY1092022254 HUKUKA GİRİŞ Zorunlu 2 0 0 0
4 DİY1112020254 İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 4
5 DİY1052020254 MATEMATİK I Zorunlu 3 0 0 4
6 DİY1032020254 MİKRO EKONOMİ Zorunlu 3 0 0 4
7 DİY1072020254 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI Zorunlu 2 0 0 0
8 YÖKT1 TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_GÜZ ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ Seçmeli - - - 0
10 YÖKY1 YABANCI DİL-I Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 22 0 0 18
 
2. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 YÖKA2 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 0 0 2
2 DİY1122020254 DENİZ ULAŞTIRMA VE OPERASYONLARI Zorunlu 3 0 0 3
3 DİY1042020254 DENİZ VE LİMAN İŞLETMECİLİĞİNE GİRİŞ Zorunlu 3 0 0 0
4 DİY1102020254 DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON Zorunlu 3 0 0 0
5 DİY1022020254 MAKRO EKONOMİ Zorunlu 3 0 0 4
6 DİY1082020254 MATEMATİK II Zorunlu 2 0 0 0
7 DİY1062022254 TİCARET HUKUKU Zorunlu 3 0 0 3
8 YÖKT2 TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 0 0 2
9 ORTAKSEÇ_BAHAR ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR Seçmeli - - - 0
10 YÖKY2 YABANCI DİL-II Zorunlu 2 0 0 2
Toplam 23 0 0 16
 
3. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 DİY2012020254 DENİZ HUKUKU Zorunlu 2 0 0 0
2 DİY2052020254 DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE İNSAN KAYNAKLARI Zorunlu 3 0 0 0
3 DİY2032020254 GENEL MUHASEBE Zorunlu 3 0 0 4
4 DİY2112020254 İNGİLİZCE III Zorunlu 3 0 0 4
5 DİY2092020254 LİMAN İŞLETMELERİ VE TERMİNAL YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 4
6 SEÇ25422_2_1 SEÇMELİ_2_1 Seçmeli - - - 0
7 DİY2072020254 TEMEL GEMİCİLİK Zorunlu 3 0 0 4
Toplam 17 0 0 16
 
4. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 DİY2082020254 DENİZ TİCARET HUKUKU Zorunlu 3 0 0 0
2 DİY2102020254 EKONOMİK COĞRAFYA Zorunlu 3 0 0 3
3 DİY2022022254 GEMİ VE FİLO YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
4 DİY2142023254 GEMİ YAPISI, TÜRLERİ VE SINIFLANDIRMALARI Zorunlu 3 0 0 3
5 DİY2042020254 İNGİLİZCE IV Zorunlu 3 0 0 4
6 DİY2062020254 LİMAN EKONOMİSİ Zorunlu 3 0 0 4
7 DİY2122020254 PAZARLAMA İLKELERİ VE YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 4
8 SEÇ25422_2_2 SEÇMELİ_2_2 Seçmeli - - - 0
Toplam 21 0 0 18
 
5. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 DİY3032020254 DENİZCİLİK EKONOMİSİ I Zorunlu 3 0 0 4
2 DİY3092020254 DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ I Zorunlu 3 0 0 4
3 DİY3112020254 DENİZCİLİK İŞLETMELERİ ETİĞİ Zorunlu 2 0 0 3
4 DİY3052020254 DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE PAZARLAMA Zorunlu 3 0 0 4
5 DİY3072020254 DENİZCİLİK VE ULAŞTIRMA POLİTİKALARI Zorunlu 3 0 0 0
6 SEÇM3092020254 DENİZCİLİKTE KALİTE YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
7 DİY3012020254 LOJİSTİK YÖNETİMİ VE MULTİMODAL TAŞIMACILIK Zorunlu 2 2 0 5
8 SEÇM3172023254 OKYANUS VE TOPLUM Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 22 2 0 23
 
6. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇM3202023254 DENİZ CANLILARI VE EKOLOJİSİ Zorunlu 3 0 0 3
2 DİY3042020254 DENİZCİLİK EKONOMİSİ II Zorunlu 3 0 0 0
3 DİY3122020254 DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ II Zorunlu 3 0 0 4
4 DİY3062020254 DENİZCİLİKTE FİNANSAL YÖNETİM Zorunlu 3 0 0 0
5 DİY3102023254 GEMİ KİRALAMA VE BROKERLİK Zorunlu 3 0 0 0
6 SEÇM3042020254 KIYI BÖLGELERİ VE ÇEVRE YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 0
7 DİY3022020254 LİMAN VE TERMİNAL OPERASYONLARI Zorunlu 3 0 0 0
8 DİY3082020254 SOSYAL BİLİMLERDE ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ Zorunlu 2 2 0 5
9 SEÇM3162023254 YÜK İŞLEMLERİ, GEMİ YAPISI VE DENGESİ Zorunlu 3 0 0 3
Toplam 26 2 0 15
 
7. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 DİY4072020254 DENİZCİLİK İNGİLİZCESİ III Zorunlu 3 0 0 5
2 DİY4052023254 DIŞ TİCARET İŞLEMLERİ Zorunlu 3 0 0 5
3 DİY4032020254 DÜNYA KONTEYNER TAŞIMACILIĞI Zorunlu 3 0 0 0
4 SEÇM4052020254 GEMİ İNŞA VE TERSANE YÖNETİMİ Zorunlu 3 0 0 5
5 DİY4012020254 GEMİ OPERASYONLARI VE YÖNETİMİ Zorunlu 2 2 0 5
6 SEÇM4192023254 KARİYER PLANLAMA Zorunlu 3 0 0 5
Toplam 17 2 0 25
 
8. Dönem
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 DİY4022025254 MESLEKİ EĞİTİM Zorunlu 0 30 0 0
Toplam 0 30 0 0
 
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_GÜZ
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 2
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 2
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 2
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 2
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 2
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 2
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 2
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 2
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 2
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 2
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 2
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 2
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 2
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 2
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 2
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 2
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 2
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
53 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 2
55 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0059 KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
59 ODUS0060 SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 0 0 0
60 ODUS0061 AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
61 ODUS0062 GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 0 0 0
62 ODUS0063 AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 0 0 0
63 ODUS0064 GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
64 ODUS0065 İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
65 ODUS0066 GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
66 ODUS0067 KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 0 0 0
67 ODUS0068 BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
ÜNİVERSİTE ORTAK SEÇMELİ_BAHAR
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
2 ODUS0002 ÜSTÜN YETENEKLİLER VE EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
3 ODUS0003 METİNSEL OKUMA SÜREÇLERİ Seçmeli 2 0 0 2
4 ODUS0004 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR Seçmeli 2 0 0 2
5 ODUS0005 TEMEL FOTOĞRAF Seçmeli 2 0 0 2
6 ODUS0006 PORTFOLYO TASARIMI Seçmeli 2 0 0 2
7 ODUS0007 MİTOLOJİ VE İKONOGRAFİ Seçmeli 2 0 0 2
8 ODUS0008 DENİZ KAZALARI VE KAZALARDA İNSAN FAKTÖRÜ Seçmeli 2 0 0 0
9 ODUS0009 KARADENİZDE BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
10 ODUS0010 DİKSİYON, ETKİLİ KONUŞMA VE HİTABET SANATI Seçmeli 2 0 0 2
11 ODUS0011 TİTANİK VE ANLATILMAMIŞ HİKAYESİ Seçmeli 2 0 0 2
12 ODUS0012 SAĞLIKLI BESLENME Seçmeli 2 0 0 0
13 ODUS0013 SU VE DENİZ MİTOLOJİSİ Seçmeli 2 0 0 0
14 ODUS0014 BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÜÇ BOYUTLU MODELLEME Seçmeli 2 0 0 2
15 ODUS0015 PRATİK MEYVECİLİK Seçmeli 2 0 0 2
16 ODUS0016 PRATİK BAĞCILIK Seçmeli 2 0 0 0
17 ODUS0017 PRATİK SEBZECİLİK Seçmeli 2 0 0 2
18 ODUS0018 ORGANİK TARIM Seçmeli 2 0 0 2
19 ODUS0019 TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
20 ODUS0020 GENEL TIBBİ BİTKİLER Seçmeli 2 0 0 2
21 ODUS0021 AKILLI ŞEHİRLER Seçmeli 2 0 0 0
22 ODUS0022 SOSYAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE KENT Seçmeli 2 0 0 0
23 ODUS0023 ÇEVRE VE İNSAN Seçmeli 2 0 0 0
24 ODUS0024 SAĞLIKLI YAŞAM VE EGZERSİZ Seçmeli 2 0 0 2
25 ODUS0025 BAĞIMLILIK VE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE Seçmeli 2 0 0 2
26 ODUS0026 YAŞAM DÖNGÜSÜNDE BESLENME Seçmeli 2 0 0 2
27 ODUS0027 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 2 0 0 0
28 ODUS0028 KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 0 0 0
29 ODUS0029 MODA FOTOĞRAFÇILIĞI VE SİTİLİZASYONU Seçmeli 2 0 0 0
30 ODUS0030 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
31 ODUS0031 MESLEK ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
32 ODUS0032 SANAT TARİHİ Seçmeli 2 0 0 0
33 ODUS0033 GÖNÜLLÜLÜK ÇALIŞMALARI Seçmeli 2 0 0 0
34 ODUS0034 MARKA YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
35 ODUS0035 İLK YARDIM Seçmeli 2 0 0 0
36 ODUS0036 PROJE YÖNETİMİ Seçmeli 2 0 0 0
37 ODUS0037 TÜRKİYE'NİN TURİZM COĞRAFYASI Seçmeli 2 0 0 0
38 ODUS0038 MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
39 ODUS0039 KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK Seçmeli 2 0 0 0
40 ODUS0040 SOSYAL MEDYA Seçmeli 2 0 0 0
41 ODUS0041 MEDYA ETİĞİ Seçmeli 2 0 0 0
42 ODUS0042 İŞ HAYATINDA İLETİŞİM VE POZİTİF YAŞAM Seçmeli 2 0 0 2
43 ODUS0043 AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ Seçmeli 2 0 0 2
44 ODUS0044 GÜNCEL EKONOMİK SORUNLAR Seçmeli 2 0 0 0
45 ODUS0045 TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI Seçmeli 2 0 0 0
46 ODUS0046 İŞARET DİLİ Seçmeli 2 0 0 0
47 ODUS0047 HAT SANATI Seçmeli 2 0 0 2
48 ODUS0048 BİLGİSAYAR AĞLARI VE BİLGİ GÜVENLİĞİNE GİRİŞ Seçmeli 2 0 0 0
49 ODUS0049 TIBBİ AROMATİK BİTKİLER VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
50 ODUS0050 GÜNCEL FELSEFİ VE TEOLOJİK TARTIŞMALAR Seçmeli 2 0 0 0
51 ODUS0051 KİŞİSEL GELİŞİM ÖZ MOTİVASYON TEKNİKLERİ (İÇSEL İLETİŞİM) Seçmeli 2 0 0 0
52 ODUS0052 YAZIŞMA TEKNİKLERİ EĞİTİMİ Seçmeli 2 0 0 2
53 ODUS0054 YENİ MEDYA OKURYAZARLIĞI Seçmeli 2 0 0 0
54 ODUS0055 TÜRK SİNEMASI Seçmeli 2 0 0 2
55 ODUS0056 İNTERNET HUKUKU VE NETİKET Seçmeli 2 0 0 0
56 ODUS0057 ZEKA OYUNLARI Seçmeli 2 0 0 0
57 ODUS0058 OKUMA KÜLTÜRÜ Seçmeli 2 0 0 0
58 ODUS0059 KOMPOST HAZIRLAMA TEKNİKLERİ Seçmeli 2 0 0 0
59 ODUS0060 SULAMA İLE BİRLİKTE GÜBRELEME (FERTİGASYON) Seçmeli 2 0 0 0
60 ODUS0061 AMATÖR BALIKÇILIK Seçmeli 2 0 0 2
61 ODUS0062 GASTRONOMİDE SU ÜRÜNLERİ Seçmeli 2 0 0 0
62 ODUS0063 AKVARYUM HOBİSİ Seçmeli 2 0 0 0
63 ODUS0064 GÜNÜMÜZ DÜNYASINDA ENERJİ VE ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 2 0 0 0
64 ODUS0065 İLAÇ BİLİMİNDE GENEL KAVRAMLAR VE YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
65 ODUS0066 GELENEKSEL BİTKİLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME STRATEJİLERİ Seçmeli 2 0 0 0
66 ODUS0067 KAMU POLİTİKASI Seçmeli 2 0 0 0
67 ODUS0068 BELEDİYECİLİKTE YENİ YAKLAŞIMLAR Seçmeli 2 0 0 0
SEÇMELİ_2_1
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇM2012020254 DENİZCİLİKTE COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ Seçmeli 3 0 0 0
2 SEÇM2032020254 ULUSLARARASI DENİZCİLİK SÖZLEŞMELERİ Seçmeli 3 0 0 3
3 SEÇM2052020254 DENİZ NAKLİYAT TEKNOLOJİSİ Seçmeli 3 0 0 3
4 SEÇM2072020254 HİZMET PAZARLAMASI Seçmeli 3 0 0 3
5 SEÇM2092020254 GEMİ ACENTELERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 3
6 SEÇM2112020254 İSPANYOLCA I Seçmeli 3 0 0 0
SEÇMELİ_2_2
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 SEÇM2022020254 DENİZ TURİZMİ İŞLETMELERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 0 0 3
2 SEÇM2042020254 DENİZCİLİK İŞLETMELERİNDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 0 0 0
3 SEÇM2062020254 STRATEJİK YÖNETİM Seçmeli 3 0 0 0
4 SEÇM2082020254 PAZARLAMA İLETİŞİMİ Seçmeli 3 0 0 0
5 SEÇM2102020254 SU SPORLARI Seçmeli 3 0 0 0
6 SEÇM2122020254 İSPANYOLCA II Seçmeli 3 0 0 0
7 SEÇM2142023254 GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 0 0 0
8 SEÇM2162023254 HALKLA İLİŞKİLER VE İLETİŞİM Seçmeli 3 0 0 0
9 SEÇM2182023254 İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE EKOLOJİK ÇEVRE Seçmeli 3 0 0 3
10 SEÇM2202023254 TİCARİ DENİZ CANLILARI Seçmeli 3 0 0 0
11 SEÇM2222023254 LİDERLİK Seçmeli 3 0 0 0
 
Ordu University Rectorate Building ,Cumhuriyet Campus , Center / ORDU / TURKEY • Tel: +90 452 226 52 00